Hava Durumu

“Büyükşehir, açıklama yapmalı”

CHP’de il ve 9 ilçe yönetiminin görevden alınması ile ilgili imar rantı iddiası gündeme gelirken, CHP’de görev yapan isimler iddialarla ilgilerinin olmadığını dile getirdiler. CHP İl eski Başkanı Hayri Sucu, iddialarla ilgili belgeleri kamuoyu ile paylaştı. Konu ile ilgili soru işaretlerinin ortadan kalkması için Büyükşehir Belediyesi’nin açıklama yapması gerekliliği doğdu. Hayri Sucu ve Zeki Gürsel de Büyükşehir Belediyesi’nin açıklama yapması gerektiğini dile getirdiler.

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2020 17:33
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2020 19:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Büyükşehir, açıklama yapmalı”

CHP İl ve ilçe Yönetimlerinin MYK kararıyla görevden alınması ile başlayan süreçte tartışmalar bitmiyor. İl Başkanı Hayri Sucu, 9 İlçe Başkanı ve yönetimlerinin görevden alınmasında imar usulsüzlüğünün etkili olduğu iddiası gündeme bomba gibi düştü. Söz konusu iddiaya ilişkin CHP Gaziantep İl eski Başkanı Hayri Sucu, Şahinbey İlçe eski Başkanı Zeki Gürsel ve belediye meclis üyeleri, gazetemize sorularını yanıtladı.

CHP Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu, 9 İlçe Başkanı ve yönetimlerinin görevden alınması ile ilgili süreçte yeni bir iddia gündeme geldi. İddialara göre, İl Başkanı Hayri Sucu, bazı ilçe başkanları ve bazı meclis üyelerinin, Beştepe Mahallesi’nde kısa süre önce ortak satın aldıkları araziyi, imar tadilatı yaptırarak ciddi bir rant sağladıkları, genel merkezin de bu gelişme üzerine başkan ve yönetimleri toplu görevden aldığı ileri sürüldü.

Söz konusu iddialara ilişkin CHP İl eski Başkanı Hayri Sucu, CHP Şahinbey İlçe eski Başkanı Zeki Gürsel ve meclis üyeleri değerlendirmelerde bulundu. Şehitkamil İlçe eski Başkanı Coşkun Atalamış ise açıklama yapmak istemediğini belirtti.

“KİRLİ SİYASETİNİZ YERİN DİBİNE BATSIN”

İlgili meclis kararını paylaşan Sucu, “Beştepe Mah. Şehitler Mevkiinde, Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi 1 milyon 500 bin metre kare bölgesel imar rezervi yaparak Mart / 2020 ‘de plan tadilatı yaptı. Bu imar değişikliğine Belediye Meclis Üyelerimiz RED oyu verirken, AKP’li Belediye Meclis Üyelerinin onayı ile imar değişikliği Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisinde kabul edildi. Bu arsa alım işi, imar değişikliği olduktan tam 6 ay sonra yani 04.09.2020 tarihinde gerçekleşti. Oğlumun arkadaşları ile beraber aldığı 20 bin 562 metrekare arsayı, bahse konu yerin tapu bölünmesine izin verilmediği için tapu benim adıma çıkarıldı. 20 bin 562 metrekare alanın 3 dönümü oğluma, geri kalanı ise oğlumun arkadaşlarına aittir. Ailem üzerinden şahsıma yapılan bu saldırı ne ahlaka, ne vicdana ne de örf ve âdetimizde yeri yoktur. Yerin dibine batsın sizin bu kirli siyasetiniz.” dedi.

“ARSA ALIMININ KİMSEYLE ALAKASI YOKTUR”

Açıklamalarını sürdüren Sucu, “Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep İlçe Başkanlarımın, İl ve İlçe Yöneticilerimin, Kurultay Delegelerimizin ve Belediye Meclis Üyelerimizin bu alım ile hiçbir alakası yoktur. Tamamen oğlumun yaptığı bir arsa alımıdır.  Ahlaklı siyasetin kalmadığı bu dönemde;  Partimi, İlçe Başkanlarımızı, İl ve İlçe Yöneticilerimizi Kurultay Delegelerimizi ve Belediye Meclis Üyelerimizi zan altında bırakanlara sesleniyorum, gayri ahlaki oyunlarınıza çomak sokmaya devam edeceğiz. Belediye Meclis Üyelerimiz, ne yaparsanız yapın Gaziantep halkının hakkını kimseye peşkeş çektirmemeye devam edeceklerdir.”

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN AÇIKLAMA YAPILMALI

“Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı yaptığım dönem boyunca ise işim ile siyaseti, siyasi ahlakım gereği hiçbir zaman karıştırmadım. Yalan ve ısmarlama haberler ile Partimi, İlçe Başkanlarımızı, İl ve İlçe Yöneticilerimizi, Kurultay Delegelerimizi, Meclis Üyelerimizi ve şahsımı kendi akıllarınca yıpratmaya çalışanlar bilsinler ki biz yerelde ve genelde partimizin yönetimde söz sahibi olması için var gücümüzle sokaklarda olacağız.  Cumhuriyet Halk Partisinin iktidarı için durmadan çalışacağız. Kendi çıkarları uğruna şahıs ve şahısların yaptıkları bu kirli siyasetlerine hazırlıklı olduğumuzu da bilsinler. Bu söylemlerden sonra Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin çıkıp açıklama yapması zaruri olmuştur.” Şeklinde konuştu.

“MUHATAPLAR AÇIKLAMA YAPMALI”

Bir haftadan bu yana Covid-19 nedeniyle karantinada olduğunu söyleyen CHP Şahinbey İlçe eski Başkanı Zeki Gürsel, “Gündeme gelen iddialarla ilgili net bir bilgim yok. Konunun muhatabı olan isimler açıklama yapacaktır. Benim olayla bir ilgim yok. Olayı da tam olarak bilmediğim için yorum yapmam doğru değil” diye konuştu.

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, SUCU’NUN EMRİ İLE İMAR DEĞİŞİLİĞİ Mİ YAPACAK?”

İddiaların gerçek olmadığını söyleyen CHP’li Meclis Üyesi Mehmet Sucu, “Hayri Sucu’nun oğlu Mehmet Sucu ve arkadaşları, o bölgeden arsa almışlar. Bahsedildiği gibi belediye meclis üyelerinin burada bir ortaklığı bulunmuyor. Söz konusu alan, imar plan tadilatı yapıldıktan 6 ay sonra alındı. Hayri Sucu güvenilir bir insan olduğu için tapu kendisinin üzerine verilmiş.

O tarihte yapılan plan tadilatında 1 milyon 600 bin metrekare alan imara açıldı. Plandan 6 ay sonra gidip o bölgeden 20 bin metrekare yer almışlar. Sucu, İl Başkanı olduğu dönemde söz konusu plan değişikliği için meclis üyelerinden ret oyu kullanmalarını istemişti. Oradaki olay parti içerisindeki bazı kimseler tarafından servis edilen bir iddiadır. Hayri Sucu bu konu ile ilgili hukuki yollara başvuruda bulunacak. Hayri Sucu, bu konuda Büyükşehir Belediyesinin açıklama yapmasını bekliyor. Ortaya atılan iddialar gerçeği yansıtmıyor. Belgeler ortaya konularak, iddialara yanıt verilecek” diye konuştu.

KİREÇ; “İLGİM YOK”

Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Yılmaz Kireç, “İddialar doğru değil, olayla ilgili elde edilen bilgiler yanlış. Bu konuda Hayri Sucu, gerekli bilgi ve belgelerle açıklama yapacak. Konuya tam olarak hakim değilim, ilgim bulunmuyor” diye konuştu.

KALKAN; “KONUYLA ALAKAM YOK”

Şahinbey Belediye Meclis üyesi Uğur Kalkan, “Şahinbey Belediye Meclisine gelen böyle bir gündem maddesi olmadı. Benim böyle olayla alakam bulunmuyor. Olayın gerçekliğini bilmiyorum, elimizde konuyla ilgili bilgi, belge yok. CHP Genel Merkezi’nden de açıklama olmadı” diye konuştu.

KÜLEKÇİ, GÖRÜŞ BİLDİRMEDİ

Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Beyhan Külekçi, görüş bildirmek istemediğini belirtti.

ŞENCAN; “ARSAYA ORTAKLIĞIMIZ YOK”

Şahinbey Belediye Meclis üyesi Hasan Şencan, “İddiada bahsi geçen alanda Büyükşehir Belediyesi, Nisan ayında bir imar tadilatı yapıyor. Hayri Beyin oğlu da 9.ayda o bölgeden arkadaşları ile birlikte arazi satın alıyor. 5-6 arkadaş birlikte arsayı aldıkları için tapuyu da bölemedikleri için Hayri Sucu’nun üzerine yapılıyor. İmar tadilatının ardından arazinin satın alındığını biliyorum. 1000’lik ve 5000’lik planlar Büyükşehir Belediyesi’nden 4. ayda geçiyor, Hayri Beyin oğlu 9.ayda araziyi satın alıyor. Olayla ilgili dava açılacağını öğrendik. Meclis üyelerinin ortak olduğu söyleniyor ama bu iddia doğru değil. Olayla bir ilgimiz yok” şeklinde konuştu.

GÜDÜCÜ; “DOĞRUYSA HESAP SORULUR”

CHP Şehitkamil Meclis Üyesi Ali Güdücü, “Tüm meclis üyelerimiz arasında çeşitli iş kollarında olan arkadaşlarımız var. Görevden alınan İl Başkanımız ve meclis üyelerimiz ile ilgili iddiaları okudum. Ancak bu iddiaların gerçek olmadığına inanıyorum. Böyle bir usulsüzlük varsa değil görevden almak partiden ihraç edilmelidir. İnsanların mal varlıkları üzerinde siyasi rant sağlanmaya çalışılmasını beyhude olarak görüyorum. CHP’li hiçbir arkadaşımız usulsüz iş yapmaz. Varsa kanun önünde hesap sorulur. Bunu yapan kişilerin art niyetli olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

ATAR; “OLAYLA İLGİLİ BİLGİM YOK”

CHP Şehitkamil Meclis üyesi Ersin Atar, “Konuyla ilgili bir bilgim yok. CHP'nin hiç bir üyesinin de rantla ilgisi olduğunu düşünmüyorum” dedi.

DEMİREL“OLAY ETİK DEĞİL”

Şahinbey Belediye Meclis Üyesi Mahmut Demirel, “Olaya hakim değilim, gazetelerden öğrendim. Böyle bir olayın içerisinde olmam mümkün değil. Üç dönemdir belediye meclis üyesiyim, her zaman halkın menfaatinin yanında oldum. Böyle bir olayın etik olduğunu düşünmüyorum, yanlıştır. Bir meclis üyesi olarak yapacağım en ufak bir hata partime zarar verecektir. Bunu dikkate alarak hareket ederim” diye konuştu.

TÜRK“KİMSE İLE ORTAKLIĞIM YOK”

Şahinbey Belediye Meclis Üyesi Hasan Türk, “Ben bir inşaat firması sahibiyim. Bu olayla uzaktan yakından herhangi bir ilgim bulunmuyor. Kimse ile herhangi bir ortaklığım yoktur” dedi.

NESANIR; “İDDİALAR VAR, BELGE YOK”

Şehitkamil Belediye Meclisi üyesi Hasan Nesanır, “Konuyla ilgili iddialar var ancak belge yok. Benim bu konuyla ilgili herhangi bir ilgim bulunmuyor. Konuyla ilgili belge varsa başta ilgili belediye olmak üzere tarafların açıklamalarda bulunması gerekiyor” dedi.

M.TÜRKMEN

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.