Hava Durumu

Büyükşehir, gençlere projelerle dokundu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni tip Corona Virüs (COVID-19) süresince geleceğin söz sahibi olacak çocukların ve gençlerin; başta eğitim olmak üzere sosyal ve kişisel gelişimlerini olumlu yönde destek olmak amacıyla kentte yürütülen faaliyetler hızlandırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2020 13:12
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2020 14:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Büyükşehir, gençlere projelerle dokundu

Küresel bir salgın tehdidi olarak kısa süre içerisinde dünyanın ana gündeminde geniş yankı uyandıran Corona Virüs nedeniyle, durma noktasına gelen gündelik yaşam, bir dizi standartların da değişimini zorunlu kıldı. Kuşkusuz, salgın döneminden en çok etkilenen kesim çocuklar ve gençler oldu. Öğrencilerin, eğitim ve öğretim hayatından uzun bir süre uzak kalmalarını gerekli kılan pandemi tehdidi, merkezi ve yerel yönetimlerin farklı projelerle insanların yaşamına dokunmayı mecburi bir hizmet olarak karşılarına çıkardı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ise Gaziantep Valiliği koordinasyonunda başlattığı “Eğitim Dostu Gaziantep”, “Spor Dostu Kent” anlayışına Corona döneminde ağırlık vererek, özellikle kariyerlerinde önemli bir dönemeç olarak görülen öğrencilerin sınav süreçlerinde gerek organize ettiği etkinlikleriyle gerekse de kaliteli öğretmenlerden oluşan RAUNT sistemini Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hayat Boyu Öğrenme Merkezi (GASMEK) bünyesine dahil ederek eğitimin devamlılığına katkı sundu. Böylelikle hem öğrencilerin moral, motivasyonu yüksek tutuldu hem de özgüven kaybının önüne geçildi.

PANDEMİDE GASMEK ÖĞRENCİLERİNE ÜCRETSİZ ONLİNE EĞİTİM

Yeni tip Corona Virüs salgını ile başlayan süreçte 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı’nda GASMEK Etüt Kursları’ndan yararlanan öğrencilere teknolojik altyapısıyla uzaktan eğitime devam etti. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in “Eğitimde Fırsat Eşitliği” anlayışından hareketle, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)’ye hazırlanan 7 bin GASMEK öğrencisinin yararlandığı ve tamamen ücretsiz olan çevrimiçi “RAUNT Eğitime Destek Programı”, salgın nedeniyle okul ve etüt merkezinde ders göremeyen gençlere anlatım ve denemeleriyle evlerinden çalışma fırsatı sundu. YKS’ye sayılı günler kala bilgisayar ve cep telefonlarından ulaşabildikleri RAUNT sistemiyle ders konularına çalışan GASMEK öğrencileri, sınava iyi hazırlandıklarını belirterek, hedeflediği bölümler için çevrimiçi sistemin rakipleriyle arasında fark yarattığını ifade ettiler. Öğrenciler, konuları alanından uzman kişilerden dinlemenin hazırlıklarında daha fazla fayda sağlayacağının altını çizdi.

BÜYÜKŞEHİR, İNOVATİF FİKİRLER YARIŞMASIYLA BİR İLKE İMZA ATTI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından çocukların inovatif fikirlere yönelik yatkınlığını arttırmak ve pandemi sürecinde evlerindeki boş vakti nitelikli kılmak amacıyla Türkiye’de ilk defa sosyal medya üzerinden gerçekleştirilen inovasyon yarışmasında derece alan isimler belli oldu. Düzenlenen “Çocuk İnovasyon Yarışması Ödül Töreni” ile ödüller sahiplerini buldu.

ÇOCUKLARA 300 BİN KİTAP VE SATRANÇ SETİ DAĞITILDI

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, pandemide evde kalınan zamanı değerlendirmek adına Gaziantep Valiliği’nin başlatmış olduğu 14 kitap okuyan ve 14 sağlık kuralına uyan çocuklara Gaziantep Baklavası kampanyasına destek verdi. Başkan Şahin, kampanya kapsamında evde kalan çocuklara Büyükşehir Belediyesi olarak 300 bin kitap dağıttı, ödüller arasına “Direniş Antep Savunması” oyununu ve Mitat Enç kitabını eklendi.

23 NİSAN’DA FENER ALAYI, ŞEHRİ KARIŞ KARIŞ DOLAŞTI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, salgın riski nedeniyle ülke tarihinde önemli bir yer tutan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunu bu yıl eşsiz bir etkinlikle Gazi şehirle buluşturuldu. Pandemiye karşı İçişleri Bakanlığınca alınan 4 günlük sokağa çıkma yasağı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na yeni bir soluk kazandırdı. Büyükşehir, kentin iki merkez ilçesi olan Şahinbey ve Şehitkamil ilçelerinde karış karış dolaştırarak çocuklar başta olmak üzere binlerce vatandaşla eşsiz bir kutlama gerçekleştirdi. Fener alayının sonunda TBMM’nin çağrısıyla saat 21.00’da Gaziantepliler ve Türkiye tek vücut, tek yürek İstiklal Marşı’nı okudu, balonlar gökyüzüne bırakıldı.

KENT ARŞİVİ, KOŞULSUZ ERİŞİME AÇILDI

Büyükşehir, Gaziantep’in hafızası olan Kent Arşivi’ni pandemi döneminde dijital bir ortama aktararak vatandaşın koşulsuz erişimine açtı. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Bir tuşla Dünya’ya övündüğümüz, gurur duyduğumuz geçmişi gösteriyoruz” diyerek sistemin açılışını yaptı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi web sitesinden “#evdekalGaziantep” sekmesini tıklayarak ulaşılabilecek arşivde Gaziantep'in tarihi, kültürel ve sosyal hayatı gibi pek çok konuya kaynak olabilecek; 8 konu başlığı altında hazırlanmış 60 bin görüntüye ve her türlü bilgi ve belgeye koşulsuz evlerden bir tıkla erişilebilecek.

PANDEMİ, 23 NİSAN COŞKUSUNA ENGEL OLAMADI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı 96 saatlik sokağa çıkma yasağı nedeniyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için alternatif kutlama etkinliği düzenledi. Karataş Akşemsettin Parkı’nda düzenlenen kutlamada, Büyükşehir Belediyesi bandosu eşliğinde çevre apartmandaki çocuklar balkonlara çıkarak marşlar söyledi.

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ, ÖĞRENCİLERİNİN HER BİRİNE ÖZEL VİDEOLU EĞİTİME BAŞLADI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi, Corona Virüsü (COVID-19) salgınından dolayı ara verdiği eğitimlerine online devam ederek Türkiye’de bir ilki daha gerçekleştirdi. Uzmanlar tarafından canlı yayınlarla destekleyici eğitim yayınları başladı. Öte yandan özel gereksinimli çocukların eğitimlerinden geri kalmamaları için kişiye özel videolar hazırlanarak ailelerine gönderildi.

19 MAYIS, ŞEHRİN DÖRT BİR YANINDA KUTLANDI

Yeni tip Corona Virüs'le (COVID-19) mücadele kapsamında bu yıl Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, eşi görülmemiş bir kutlamayla Gazi şehirlilerle buluşturdu, hazırlanan 4 konvoyla 2 gün boyunca sokak sokak gezilerek; marşlarla, türkülerle coşkulu bir kutlama yaşatıldı.

LGS’DE SALGINA TEHDİDİNE KARŞI HİJYEN PAKETİ

Büyükşehir Belediyesi tarafından Liselere Geçiş Sınavı’na (LGS) girecek öğrenciler için hazırlanan hijyen paketlerinin tanıtımı, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe’nin katılımıyla gerçekleşti. Şeker, su, dezenfektan mendili ve maskeden oluşan hijyen paketinin tanıtımının yapıldığı programda Başkan Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe ve öğrencilerle bir araya gelerek sınav öncesi okula girişten itibaren oluşturulan hijyen koridorunun ve sosyal mesafenin nasıl uygulanması gerektiğini örnekledi.

SANAL ORTAMDA 20 BİN ADET KİTAP GAZİ ŞEHİRLİLERİN HİZMETİNE AÇILDI

Büyükşehir, teknoloji çağında e-kitap kültürünün giderek insanların gündelik hayatında önemli bir yer kapladığının gözlemlenmesinden dolayı e-belediye hizmeti ile 20 binin üzerinde araştırma ve roman gibi birçok türü içerisinde barındıran kitapların bulunduğu dijital kitap belediyemiz kütüphanesini Gazi şehirlilerin hizmetine sundu. Böylelikle pandemide özellikle çocukların ve gençlerin örgün eğitimden uzak kaldığı bu süreçte kitap okuma alışkanlığının kazanması amaçlandı

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.