Hava Durumu

Büyükşehir’de sürgün polemiği

Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım Ayı 1.Birleşim Toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanvekili Osman Toprak Başkanlığında toplandı. Toplantıda Fen İşleri Daire Başkanlığında görev yapan bir kısım personelin Mezarlıklar Bölge Müdürlüğü’ne gönderilmesi ve Park ve Bahçelerde çalışan mevsimlik işçilerin işten çıkarılması konuları gündeme geldi. Toplantıda CHP’li meclis üyeleri ile Ak Partili meclis üyeleri arasında “Sürgün” polemiği yaşandı.

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2019 19:45
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2019 21:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Büyükşehir’de sürgün polemiği

Büyükşehir’de sürgün polemiği

Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım Ayı 1.Birleşim Toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanvekili Osman Toprak Başkanlığında toplandı. Toplantıda Fen İşleri Daire Başkanlığında görev yapan bir kısım personelin Mezarlıklar Bölge Müdürlüğü’ne gönderilmesi ve Park ve Bahçelerde çalışan mevsimlik işçilerin işten çıkarılması konuları gündeme geldi. Toplantıda CHP’li meclis üyeleri ile Ak Partili meclis üyeleri arasında “Sürgün” polemiği yaşandı.

Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım Ayı 1.Birleşim Toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanvekili Osman Toprak Başkanlığında toplandı. CHP Gaziantep İl Başkanı Lütfü Demir’in de katıldığı toplantıda gündemde yer alan 51 madde görüşüldü. Gündem maddelerinden 4’ü teklif karar olarak oy birliği ile kabul edilirken, gündemin 8.maddesi ise oy birliği ile gündemden çekildi.

CHP’DEN SÜRGÜN SUÇLAMASI

Meclis toplantısında gündem dışı söz alan CHP’li meclis üyeleri, Büyükşehir Belediyesi’nden işten çıkarılan işçileri olduğunu ve Fen İşleri Daire Başkanlığı bünyesinde görev yapan belediye çalışanların Mezarlıklar Müdürlüğü’ne sürgün edildiği yönünde iddiaları gündeme taşıdılar. Toplantıda konuşan meclis üyeleri, “Geçmişte dönemde Fen İşleri Müdürlüğü’nde çalışan arkadaşımız Mezarlık Müdürlüğü’ne sürüldü. Başka alanlarda çalışan personelin Mezarlık Müdürlüklerine sürülmesi ile ilgili bilgi verilmesini istiyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nden 800 civarında işçinin çıkarıldığı ifade ediliyor. İşçi ihtiyacı yoksa bunları neden aldınız, neden çıkarıyorsunuz? Fen İşleri Daire Başkanının, “Ben çalıştıramıyorum” şeklinde bir ifadesi var. Yönetici eğer kendi personelini çalıştıramıyorsa suç yöneticidedir” diye konuştular.

TOPRAK ELEŞTİRİLERİ YANITLADI

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanvekili Osman Toprak, “Büyükşehir Belediyesi’nde görev alan tüm Daire Başkanları ve Yöneticilerimizin iyi birer idareciler olduğu kanaatindeyiz. Fen İşlerinde görev yapan bir kısım personelin yerinin değiştirilmesi de tamamıyla ihtiyaç dahilindedir. Belediyenin nerede personele ihtiyacı varsa orada personelimiz görevlendiriliyor. Hiçbir personelimizin ne cinsiyetinden ne siyasi görüşünden ne de kişiliğinden kaynaklı yer değiştirmesi söz konusu olmamıştır. Geldiğimiz günden bu tarafa başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere tüm yöneticiler aynı hassasiyet içerisinde davranmışlardır. Çalıştıramama durumu Daire Başkanını kendi zafiyetinden dolayı değildir, tüm idarecilerimizin, yöneticilerimizin, daire başkanlarımızın arkasında olduğumuzu belirtmek isterim.”

FİRMANIN SÖZLEŞMESİ SONA ERDİ

Büyükşehir Belediyesi’nden çıkarılan işçilerin durumuna değinen Toprak, “Büyükşehir Belediyesi’nden işçi çıkarılması ile ilgili mesele doğrudur. Bir miktar işçilerimizin iş akdi mevsim koşulları nedeniyle sonlandırılmıştır. Bizim alt yüklenici olarak kullandığımız firmanın sözleşme süresi bitti. Burada çalışan işçilerin tamamı da park ve bahçe personeli idi. Park ve Bahçe personeline kış aylarında çok fazla ihtiyaç duyulmuyor. Sezon içerisinde ihtiyaç olması halinde bu konuyu değerlendireceğiz. Buradaki arkadaşlarımızın hiçbiri seçim öncesinde işe alınmış arkadaşlar değildir. Park ve bahçelerde mevsimlik olarak görevli olan arkadaşlarımızdır. Park ve bahçelerde çalışma yöntemi sıcaklığın çok yoğun olduğu  Haziran, Temmuz ve Ağustos dönemlerinde alınır. Sonraki aylarda işçiler azaltılır, bize has bir uygulama değil. Tüm belediyeler bunu uyguluyor. Taşeron işçilerin kadroya geçişi ile birlikte diğer belediyelerde stabil hale geldi. Bizim sözleşmemiz yeni bittiği için bu uygulamaya yeni geçiyoruz” diye konuştu.

GERGİNLİK YAŞANDI

Toprak’ın konuşmasının ardından Ak Parti Meclis üyesi Halil Uğur söz aldı. CHP’li meclis üyelerinin ‘sürgün’ sözlerini kınadığını belirten Uğur, “Sürgün kelimesi bizim çalışan personelimize yakışmıyor. Toplum Yararına Çalışma Projeleri dahilinde işçilerin mevsimsel olarak çalıştırıldığı bir süreç var. Seçilmiş bir meclis üyesi arkadaşımızın, birilerinin sözü üzerine yetkili arkadaşlarımıza çıkışmasını da esefle kınıyorum” dedi.

Uğur’un açıklamaları mecliste gerginliğe neden oldu. CHP’li meclis üyeleri ile Halil Uğur arasında tartışma yaşandı.

KURT TEPKİ GÖSTERDİ

Uğur’un ardından söz alan Ak Partili Meclis üyesi Hakan Kurt, “Sürgün kelimesini kabul etmiyoruz. Sürülme kelimesini gerçek manada bize yaşatan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıdır. Başarılı bir kütüphaneci olan Ramazan Minder’i Mezarlıklar Müdürlüğü’ne bilgisayarcı olarak atamıştır. Bizim hiçbir şekilde öyle bir uygulamamız olmamıştır. Fen İşleri Daire Başkanımız Sevda Hanım da layıkıyla görevini yerine getirmektedir” diye konuştu.

GÜZELBEY’İN AÇIKLAMALARI MECLİS GÜNDEMİNDE

Kurt’un açıklamalarının ardından yeniden söz alan CHP’li meclis üyeleri, Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Asım Güzelbey’in açıklamalarını hatırlatarak,  “Asım Güzelbey, sosyal medya hesabı üzerinden insanların görevden alınmasını eleştirdi. Sizin eski belediye başkanınız bunu söyledi. Önümüzdeki süreçte kimlerin Özel Kalem üzerinden nerelere geldiklerini açıklayacağız” ifadelerine yer verdiler. Toprak, “Bizim Belediyemizde sizin söylediğiniz tarzda, istisnai kadrodan atama yapılmamıştır” ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından meclis toplantısı sona erdi. Oturumun ardından Büyükşehir Belediyesi’nde GASKİ Genel Kurul Toplantısı yapıldı.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.