Hava Durumu

200 Bin İşçiye Corona Eğitimi Başladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan fabrikalarda çalışan 200 bin işçiye yeni tip Corona Virüsü’nden (COVID-19) Korunma Tedbirleri Eğitimi vermeye başladı.

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2020 13:25
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2020 14:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
200 Bin İşçiye Corona Eğitimi Başladı

Kısa sürede Türkiye ve Dünya’yı etkisi altına alan ve ülkemizde Corona Virüse karşı verilen ulusal mücadelede başlatılan yeni normalleşme sürecinde tedbirlerin önemi daha da arttı. Bu kapsamda Gaziantep’in üretimde kalbi olan Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışan 200 bin işçinin virüse karşı alacağı önlemler ve uyulması gereken kurallar hakkında eğitimler verilmesi için harekete geçildi. Gaziantep Valiliği koordinasyonunda, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü ve Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü arasında yapılan “COVID-19 Bilgilendirme Eğitimi İş Birliği Protokolü” kapsamında, Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan fabrikalara Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (GASMEK) eğitmenleri tarafından “COVID-19 Virüsü’nden Korunma Tedbirleri Eğitimi” verilmeye başlandı. Fabrika çalışanlarına, virüse karşı korunma yolları, uyulması gereken temizlik kuralları ve sosyal mesafe konusunda bilgilendirme yapan GASMEK eğitmenleri, Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan hatırlatıcı afişleri çalışma alanlarına astı.

Büyükşehir Belediyesi, verdiği eğitimlerle Organize Sanayi Bölgesi’nde üretim devam ederken çalışan 200 bin işçinin sağlığının korunması ve bilinçlendirilmesini sağlayarak, her bireyin kendi denetimini sağlaması hedefliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.