Hava Durumu

Cami, Millet Bahçesi’ne yapılacak!

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin tarafından 2019-2020 Değerlendirme Basın Toplantısı düzenlendi. Düzenlenen basın toplantısında sunum yaşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan, Millet Bahçesi Projesi’nde değindi. Cihan, Millet Bahçesi Projesi’nin protokolünün 9 Ocak 2020 tarihinde imzalandığını belirterek, Valilik Binası yerine yapılması planlanan camiden vazgeçildiğini, proje kapsamında Millet Bahçesi içerisinde Kamil Ocak Kapalı Spor Salonu alanına caminin yapılacağını söyledi. Toplantıda ayrıca kente iki ayrı cami ve iki ayrı Millet Bahçesi yapılacağı duyuruldu.

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2020 15:07
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2020 17:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Cami, Millet Bahçesi’ne yapılacak!

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin tarafından 2019-2020 Değerlendirme Basın Toplantısı düzenlendi. Düzenlenen basın toplantısında sunum yaşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan, Millet Bahçesi Projesi’nde değindi. Cihan, Millet Bahçesi Projesi’nin protokolünün 9 Ocak 2020 tarihinde imzalandığını belirterek, Valilik Binası yerine yapılması planlanan camiden vazgeçildiğini, proje kapsamında Millet Bahçesi içerisinde Kamil Ocak Kapalı Spor Salonu alanına caminin yapılacağını söyledi. Toplantıda ayrıca kente iki ayrı cami ve iki ayrı Millet Bahçesi yapılacağı duyuruldu. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 2019-2020 Değerlendirme Basın toplantısında basın mensupları ile bir araya geldi. 2019 yılına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Şahin, 2020 yılında gerçekleştirilecek olan projelere ilişkin bilgiler verdi, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. MSM’de düzenlenen basın toplantısında Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Milletvekilleri Derya Bakbak, Mehmet Erdoğan, Ahmet Uzer, Nejat Koçer, Büyükşehir Beldiye Başkanvekilleri Osman Toprak ve Latif Karadağ, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, Ak Parti Gaziantep İl Başkanı Eyup Özkeçeci ve Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları katıldı.

Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “2020 yılı bizim için önemli. Gaziantep’in Kurtuluşu’nun 100.yılına giriyoruz. Bizim açımızdan iki büyük himaye var. Cumhurbaşkanlığının himayesinde Gaziantep’in Kurtuluşu’nun 100.yılı kutlanacak. Bir diğer önemli himaye ise Akıllı Şehirler ile ilgili oluyor. Akıllı Şehirlerle ilgili olarak Belediyeler Birliği olarak çalışma başlattık. Sayın Cumhurbaşkanımızın himayesinde Çarşamba Günü Ankara’da gerçekleştirilecek. 280 fikir projesi yarıştı, Çarşamba Günü Sayın Cumhurbaşkanımız ile birlikte bunun açıklamasını yapacağız. 2020 yılında Teknofest Gaziantep’te yapılacak. İstanbul’da 1,5 milyon insanın ziyaret ettiği, en iyilerin yarıştığı bir Teknofest Gaziantep’te yapılacak. Teknofest’in Gaziantep’e gelmesi bu şehre olan güvenin göstergesidir. Bunun altından kalkabilme gücünü bizde gördükleri için 20 Ocak’ta Selçuk Beyin başkanlığında tanıtım toplantısı yapılacak. 56 kurum, 8 bakanlık bir araya gelecek. Sanayide de emek yoğun üretimden yüksek teknolojiye geçiş için bize çok büyük fırsatlar verecek. Teknofest’in 1 yıllık serüveninde yapmamız gerekenler var, büyük bir değişim ve dönüşüm arifesindeyiz. Bunun devamını istiyoruz.”

“GÖÇ TEMALI FİLM FESTİVALİ DÜZENLENECEK”

Gaziantep’te 2020 yılı içerisinde her ay uluslararası bir etkinlik düzenleneceğini belirten Şahin, “İç İşleri Bakanımız ile görüşme yaptık. Antalya’da film festivali konusunda yarım asırlık bir tecrübe var. Gaziantep’te temalı Göç Temalı Film Festivali yapmak istiyoruz” dedi. Dünyanın en iyi göç temalı filmlerini, oyuncularını, yapımcılarını, yönetmenlerini Gaziantep’e getirilecek. Gaziantep olarak bunun altında kalkabileceğimizi söyledik. Yerelden Evrensele bu kentin rekabet etme gücünü artırmamız gerekiyor. 2023’e bu kenti hazırlamamız gerekiyor. Bu yılı çok önemli bir şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. 2023 hedeflerine en yakın şehir biziz. O nedenle pastayı büyütmemiz gerekiyor. Pasta büyürse, bu pastadan herkesin alacağı pay büyüyecektir. O nedenle sorun çözme kapasitemizi güçlendirmeliyiz. Bu noktada da sonuna kadar devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“YENİ BİR BÜYÜME DÖNEMİ BAŞLIYOR”

Türkiye’nin 2018 yılında başlayan döviz krizinden olumsuz etkilendiğini söyleyen Ak Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, “ Döviz krizi nedeniyle piyasalarda daralma yaşandı. 2019 yılı itibariyle alınan tedbirler sonunda ekonomide iyileşme yaşandığını hepimiz görüyoruz. Gaziantep’teki iyileşmenin daha Türkiye ortalamasının daha üzerinde olduğunu görüyoruz. 2019 yılını Türkiye ortalamasının üzerinde 7,5 milyar dolar ihracat ile kapattık. İstihdamda ise 8.sırada yer aldık. 2019 yılında istihdamda yaşanan ufak kayıpları telafi etmiş olduk. 2020 yılında ihracat oranının daha da artmasını bekliyoruz. Ekonomide yeni bir Take-Off Dönemine giriyoruz. Bu dönemde ekonomimiz yeni bir büyüme dönemine girecek. 2020 yılı yeni bir büyüme döneminin başlangıcı olacak. Öte yandan kentin temsilcileri olarak şehrimizin sorunlarını yakından takip ediyoruz. Haftalık toplantılarımızda kentimizin sorunlarını değerlendirerek, gerekli yerlere iletiyoruz. Yaptığımız bu toplantılarda sorunlarla ilgili çözüm için yol haritalarımızı çiziyor ve bu sorunlarla ilgili gerekli adımları atıyoruz” dedi.

53 BİN KİŞİ BAŞVURU YAPTI

Toplantıda sunumda bulunan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan, “Anlatacağımız konular hazırlamış olduğumuz 2040 Eylem Planı’nda belirlendi. Gaziantep ile ilgili olarak 2040 yılına kadar planlamalarımızı yaptık. Nereler konut, yeşil alan, toplu taşıma, sanayi alanı olacağı, projeler planlandı. Gaziantep’in önemli sorunlarından bir tanesi konut oluyor. Kuzeyşehir’de 3 bin 858 konut ihalesi yapıldı. 3 bin konutun inşasının tamamlandı, bin 600 kişi burada yaşıyor. Burada okul yapılması ile ilgili ihtiyaç vardı, iki adet okulumu sömestr tatilinin ardından açılacak. TOKİ tarafından 5 bin 200 konut Gaziantep’te yapılacak. 5 bin 200 konut için 53 bin 500 kişi başvuruda bulundu. Konut ihtiyacı ile ilgili konut üretmeye devam edeceğiz.  Geneyik Bölgesi’ne bin 900’ü yapılacak. Yeni bir şehri Güneyşehir’e kuruyoruz. Şahinbey Belediyesi ile birlikte Bayramlı Bölgesi’nde yürüttüğümüz konut projesi sürüyor. Mera vasfı olması ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. 4 milyon 600 metre kare konut rezervimiz var. Gaziantep’in her tarafında konut ile alakalı planlamalarımız bitti.”

ZIRHLI TUGAY, KUZEYŞEHRE TAŞINIYOR

Medeniyet Şehri Projesi’ne değinen Cihan, “Medeniyet Şehri Projesi ile ilgili Kara Kuvvetleri Komutanları ile ön protokol imzalandı. 5. Zırhlı Tugay Komutanlığının ihtiyacı olan tüm tesisleri Büyükşehir Belediyesi olarak Kuzeyşehir’de bulunan 23 milyon metrekarelik Hazine arazisine Askeriyenin tesislerini yapıyoruz. 1 milyon metrekarelik alanda askeriyenin kullanmadığı bir alan var. Protokol kapsamında o bölgeyi alarak kaynak geliştirerek, askeriyenin ihtiyaçlarını karşılayacağız. 4 milyon metrekaresi tamamen yeşil alan olacak. Ölçeği ile bakıldığında Medeniyet Şehri Projesi’nde yer alan yer Dünyanın en büyük bahçesi olacak. Ana protokol yapılacak.”

GÜNLÜK 150 BİN YOLCU TAŞINACAK

Gaziray Projesi’ne değinen Cihan, “Gaziray Projesi’nin tamamlanması ile birlikte günlük yolcu potansiyeli 150 bin olacak. İstasyonlar tamamlandı, şehir içerisindeki inşaat başladı. Yer altına işlemlerinin bitmesi ile birlikte 2021 yılında faaliyete geçecek. Mayıs ayında Küsget-Gar arasında yolcu taşımaya başlayacağız. Aç-kapa işlemleri 970 milyon, toplam maliyeti ise 2 milyar TL bedelli yatırım kentimize kazandırıldı. Gaziantep-Nizip arasında faaliyet gösterecek olan Raybüs ile Nizip’e taşıma 1 ay sonra başlayacak. Gaziray ile bağlantılı olacak.”

METRO PROJESİ’NİN BEDELİ 400 MİLYON AVRO

Metro Projesi’ne ilişkin açıklamalarını sürdüren Cihan, “Metro Projesi bitti. Bakanlık ile son bir imza kaldı. Gaziantep olarak artık tek gündemimiz metro oluyor. 400 milyon avro değerinde çok büyük bir yatırım. İstasyondan başlayarak, Şehir Hastanesi’ne ulaşacak. 10 kilometre ve 9 hatta oluşacak. Toplu taşımada gelmek istediğimiz bir nokta. 2020 yılında devlet yatırımı olarak gündeme alırız.”

KAMİL OCAK KAPALI SPOR SALONUNUN YERİNE YAPILACAK

Gaziantep’in en büyük gündem maddesi olan Millet Bahçesi Projesi’ne değin Cihan, “Millet Bahçesi Sözleşmesi 9 Ocak 2020 tarihinde yapıldı. Seçim döneminde paylaştığımız neyse projede onu yapıyoruz. Cami konusu çok fazla gündeme geldi. Kamil Ocak Kapalı Spor Salonu proje kapsamında yıkılıyor oraya bir cami yapılacak. Proje ile bütünleşecek bir cami yapılacak. Her yerden görülecek olan en büyük cami ile ilgili çalışmalar devam ediyor” diye konuştu.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.