Hava Durumu

CHP’de flaş gelişme!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) flaş bir karara imza attı. Önümüzdeki günlerde parti örgütlerine gönderilmesi beklenen genelge ile Covid-19 pandemisi şartlarında olağan ve olağanüstü kongrelerin MYK’nın belirleyeceği ileri bir tarihte yapılması yönünde karar alındı.

Haber Giriş Tarihi: 23.12.2020 15:20
Haber Güncellenme Tarihi: 23.12.2020 17:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
CHP’de flaş gelişme!

Karar doğrultusunda CHP’de olağan ve olağanüstü kongrelerin yapılmayacağı ve yönetim boşluğu bulunan illere, Genel Merkez tarafından atama yapılması bekleniyor.

Edinilen bilgiye göre, Genel Merkezi tarafından, Türkiye genelinde yönetim boşluğu olan illerde, yönetim atamalarının yapılması için Pandemi dönemi göz önünde bulundurularak, olağan ya da olağanüstü kongrelerin MYK’nın belirleyeceği takvim kapsamında ileri tarihte yapılması yönünde karar alındı.

Karar ile birlikte yapılması planlanan olağan ve olağanüstü kongreler ertelenecek.

YÖNETİM BOŞLUĞU GİDERİLMEK İSTENİYOR

Genel Merkeze yakın kaynaklardan elde edilen bilgilere göre, kararının arkasında yönetim boşluğu olan illerde yaşanan boşlukları doldurmak, ülkenin içerisinde bulunduğu olumsuz koşullarda partinin muhalefet yapma kabiliyetini artırmak adına yönetimlerin bir an önce oluşturulması, Covid-19 Pandemisi nedeniyle kapalı alanlarda genel kurullar düzenlenmesinin sağlık yönünden sakıncalı olacağı, açık alanlarda ise kongrelerin gerçekleştirilmesinin mevsim koşulları nedeniyle partililerin yeterli oranda katılımının olmayacağı, dolayısıyla iradenin tam manasıyla sandığa yansımayacağı düşünülerek bu ertelemenin yapıldığı ifade ediliyor.

SUCU OLAĞANÜSTÜ KONGRE ÇAĞRISINDA BULUNMUŞTU!

Kararın ardından gözler Gaziantep’e çevrildi. CHP Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu, 9 İlçe Başkanı, İl ve İlçe Yönetimleri CHP MYK kararı ile Kasım ayında görevden alınmıştı. Söz konusu kararına ardından CHP Gaziantep İl eski Başkanı Hayri Sucu, tüzükten gelen haklarını kullanacaklarını ifade ederek İl ve İlçelere yapılacak atamaların ardından olağanüstü kongreye gidilmesi noktasında gayret göstereceğini kaydetmişti. Bu kararın ardından olağanüstü kongre talebi gerçekleşemeyecek gibi görünüyor.

OLAĞANÜSTÜ KONGREYE MYK KARARI

CHP iç tüzüğü gereği, boşalan il ve ilçe yönetimlerine yapılan atamaların ardından 60 gün içerisinde olağanüstü kongreye gidilmesi gerekiyor. Ocak 2021’de yönetim boşluğu yaşanan Gaziantep İl ve İlçe Yönetimlerine yapılması beklenen atamaların ardından, olağanüstü kongreye gitmesi bekleniyordu.  Ancak olağanüstü kongreler, CHP MYK kararı ile ileri bir tarihe ertelenmiş olacak.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.