Hava Durumu

CHP’de her zamanki kriz

Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep’te her seçim öncesi yaşanan delege krizi bir kez daha gündeme geldi. 8 Kasımda yapılacak olan delege seçimleri öncesi partide, delege yazımı konusunda tartışmalar yaşanıyor. Tartışmalar nedeniyle CHP Şahinbey İlçe Başkanı Uğur Özpolat’ın görevden alındığı, yerine CHP Gaziantep İl Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Zeki Gürsel’in atandığı öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2019 16:21
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2019 17:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
CHP’de her zamanki kriz

Kongre takviminin açıklanması ile birlikte parti içerisinde yaşanan delege krizi bir kez daha hortladı.  Her kongre öncesi yaşanan delege yazım krizi nedeniyle parti içerisinde huzursuzluklar had safhaya ulaşırken, CHP Şahinbey İlçe eski Başkanı Hüseyin Yalçın’ın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlar parti içerisinde tartışmalara neden olmuştu. CHP Şahinbey İlçe eski Başkanı Hüseyin Yalçın, sosyal medya hesabı üzerinden partisini topa tutmuştu. Yalçın’ın paylaşımına çok sayıda tepki gelirken Yalçın, CHP Şahinbey Belediye Meclis üyesi olan Hasan Türk ve Mahmut Demirel’in delege seçimlerinde baskı yaptıkları iddiasında bulundu.

“24 HAZİRAN’DA PARTİYE İHANET EDENLER NEREDESİNİZ?”

“BU BİR ÖZ ELEŞTRİDİR” başlıklı paylaşımında Yalçın, “Yaklaşık 2 yıl evvel İlçe Başkanı ve adayı iken delege belirleme yetkisiyle 400 İlçe Delegesi tespit ettik. Genelde mahallelerden gelen listelere sadık kalsak ta 22 delege konusunda haksızlık yaptık. Bu haksızlığı yaparken “ekip arkadaşlarım” sağ olsun sonsuz baskıları etkili oldu. Bu arkadaşlarım sürecin sonunda kendi “çıkarları” olunca hepsi karşıma geçip “bizim ne haberimiz var hepsini Hüseyin Yalçın yazdı” diye anti propaganda yaptılar. Bekişli Köyüne delege yazdıranlar şimdi neredesiniz? 24 Haziranda partiye ihanet edip muhtarlık ofisinde toplantı yapanlar hepinizi ifşa edeceğim, Yerel Seçimlerde sıralama şaheseri zat-ı muhteremler sizlere de sıra gelecek. Arkadaşlar yeter her mahalleden sahtekarlığınız geliyor. Yazılan isimlere bakın benimle ilişkisi olan bir tek isim var mı? Sen 21 gün beni evden alıp eve bırakan 2. Sıraya düşünce saf değiştiren adam hepsinden haberin var! Siz ekip arkadaşlarım! Delege yazılırken nasılda baskı kuruyordunuz, şimdi neredesiniz? Öyle gittiğiniz yerde alçaklık yapmayın ben susuyorum sizde susun” ifadelerine yer verdi.

Yalçın’ın paylaşımı partililerin ve meclis üyelerinin tepkilerine neden oldu. Şahinbey Belediye Meclisi üyeleri Hasan Türk, Mahmut Demirel duruma tepki gösteren isimler oldu. Meclis üyesi Hasan Türk, “Sayın Başkan Bekişliye kim yazdırdı 2. Sıradaki kim isim yazarsan daha net olur” tepkisinde bulundu. Türk’ün sorusuna cevap veren Yalçın, Bekişli Köyüne delegeyi Hasan Türk’ün yazdırdığını söyledi. Yalçın’a cevap veren Türk, “Ben Ali Altınbaşın Delege Olmasını Söyledim Ama Bekişli Köyüne yazın Demedim İlçe Başkanı sendin yazmasaydın” ifadesini kullandı.

DEMİREL’DEN SERT TEPKİ

Meclis üyesi Mahmut Demirel, “Sen Şahinbey İlçe Başkanı ve aynı zamanda hukukçusun. Madem değin olaylar oldu o zaman niye? Ne için irade göstermedin? Niye iradeni ve kendini kullandırdın? O zaman demek ki sen ilçe başkanı olmak için her şey mübah anlayışındaymışsın ki benim bir tane ilçe delegesi yazdırdığımı ispat et etmezsen müfterisin” ifadelerine yer verdi.

“SUÇ ORTAĞIM SENSİN”

Demirel’in ifadelerine cevap veren Yalçın ise, “Bizde külli irade vardır cüzi irade değil öyle ekibiz deyip işin bittikten sonra arkadan günahları birine yıkmayacaksın sen susarsan bende susarım ama gittiğin yerde benim haberim yoktu dersen suç ortağım sensin” dedi.

GENEL MERKEZDEN HEYET GELDİ

Geçtiğimiz haftalarda CHP Genel Merkezi tarafından görevlendirilen İstanbul Milletvekili Emine Gülizar Emecan, Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ve Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Gaziantep’e gelmişti. Kentte iki gün boyunca incelemelerde bulunan heyet, Genel Merkeze Gaziantep ile ilgili rapor hazırlayarak sundu. Heyetin ziyaretinin ardından görevden alma işleminin gerçekleşmesi kafalarda sor işaretlerine neden oldu. İl, ilçe ve delege seçimlerine kısa bir süre yapılan işlem, parti içerisinde şok etkisi yarattı.

ÖZPOLAT GÖREVDEN ALINDI

Delege krizinin yatıştığı düşünülürken geçtiğimiz gün Şahinbey İlçe Başkanı Uğur Özpolat’ın görevden alındığı öğrenildi. Özpolat’ın yerine CHP Gaziantep İl Başkan Yardımcısı Zeki Gürsel’in İlçe Başkanı olarak görevlendirildiği, Gürsel’inde yönetim listesi için hazırlıklarını yürüttüğü öğrenildi.

GÜRSEL YÖNETİMİNİ OLUŞTURUYOR

Gazetemize açıklamalarda bulunan Zeki Gürsel, “Genel Merkezimiz tarafından Şahinbey İlçe Başkanının görevden alınması konusunda yetki verdi. İl Yönetim Kurulumuzda bana görev verdi. Yönetimimi oluşturarak Genel Merkeze sunacağım. Özpolat’a görevden alınma yazısı henüz gün içerisinde ulaşacaktır. Cuma Günü Yönetim Listesini göndereceğiz” diye konuştu.

S.ÖZTÜRK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.