Hava Durumu

Çilek hasadı sürüyor

Gaziantep’in İslahiye ilçesinde Amanos Dağları’ndaki yaklaşık bin 500 rakımlı Huzurlu Yaylası ile Tandır, Köklü ve İdilli mahallelerindeki 100 dekarlık alanda çilek hasadı devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2019 11:24
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2019 12:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Çilek hasadı sürüyor

Toplanan çilekler, Hatay'ın İskenderun ilçesi başta olmak üzere çevre il ve ilçelere kilogramı 10 liradan satılıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığınca yürütülen Genç Çiftçi Projesi kapsamında ekimi özendirilen "yediveren" olarak adlandırılan albion cinsi çileğin hasadı, mayıs ayında başlayıp Aqaralık ayına kadar devam ediyor.

Çilek üreticileri hasatta genellikle aile bireyleriyle ve diğer üreticilerle imece usulü ürünlerini topladıkları için işçilik maliyetleri olmuyor.

İdilli Mahallesi’nde örtü altında çilek üretimi yapan Bülent Yakar, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Albion cinsi çilek üretiyorum. Tat ve lezzeti ile vazgeçilmez bir ürün. Hiçbir ilaç kullanmıyoruz. İhtiyaç duyulduğunda sadece hayvan gübresi kullanıyoruz. Üretilen çilekler yüzde 100 doğaldır. İdilli Mahallemiz çilek üretimi için iyi bir alandır. Pazar sorunumuz olmadığı gibi siparişlere çoğu zaman yetişemiyoruz. Bu da çileğimizin tat ve lezzetine alışanların sürekli sipariş vermesinden kaynaklanmaktadır “ diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.