Hava Durumu

Çocuk Hastanesi’nde; Değişmeyen manzara!

Gaziantep Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi acil servisinde kaydedildiği ileri sürülen görüntülerde, onlarca vatandaşın çocuklarını tedavi ettirebilmek için sıra bekledikleri görüldü. Hastanede, yeterli sayıda doktor bulunmaması nedeniyle uzun kuyruklar oluşturan vatandaşların bu görüntüsü kentte tepkilere neden oldu.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2021 17:50
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2021 18:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Çocuk Hastanesi’nde; Değişmeyen manzara!

Gaziantep Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, kente olduğu kadar bölgeye de hizmet veren önemli bir hastane. Kent genelinde kamu hastanelerinde çocuk hastalıkları konusunda uzman olan doktor sayısının yetersiz olması nedeniyle her gün yüzlerce insanın akın ettiği hastanede, her gün acil servislerde dolup taşıyor.

ACİL SERVİSLER DOLDU TAŞTI

Mevsim geçişlerinin etkisi ile çocuklarda, soğuk algınlığı, grip, ishal gibi vakaların görülmeye başlaması ile birlikte, Çocuk Hastanesine başvurular da arttı. Polikliniklerin yanı sıra, acil servislerde de yaşanan yoğunluklar pes dedirtti. Kentin hemen her noktasından akın eden vatandaşlar, Çocuk Hastanesi acil servisinde kuyruk oluşturdu.

HASTA DA DOKTOR DA MAĞDUR

Yüzlerce hastanın başvurusu ile acil servislerde oluşan yoğunluk ise doktorların iş yükünün artmasına, hastanede ise yoğunluk manzaralarının ortaya çıkmasına neden oldu. Yaşana durum karşısında hem doktorlar hem de hastalar mağduriyet yaşıyor.

 GÖRÜNTÜLER PES DEDİRTTİ…

Gaziantep Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi kaydedilen görüntüde, onlarca hastanın acil serviste kuyruk oluşturduğu, çocuklarını tedavi ettirmek için sıra beklediği görüldü. Kış aylarının yaklaşması, grip, soğuk algınlığı ve ishal gibi vakalarda yaşanan artışlar sonrası acil servislere olan başvuruların arttığı öğrenildi. Hastanede yaşanan yoğunluklar neticesinde dakikalarca kuyrukta bekleyen vatandaşlar, doktor sayısının az olması nedeniyle isyan etti.

AZ SAYIDA DOKTOR, BU YÜKÜ NASIL KALDIRACAK?

Acil servislerde oluşan yoğunluk sonrası, ortaya çıkan manzara ağır iş yükü altında hizmet vermeye çalışan doktorların içinde bulunduğu durumun da sorgulanmasına neden oldu. Yüzlerce hastaya hizmet veren doktorların sayısının artırılması ve vatandaşlara daha iyi bir hizmet sunulması bekleniyor.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.