Hava Durumu

Çocuklar, ‘Ortak Hikâye’lerini yazacak…

Kültür için Alan Projesi Destek Programı kapsamında Gaziantep’te hayata geçirilen “Ortak Hikâye” Projesi başvuruları başladı. Proje ile Gaziantep’teki 6-14 yaşları arasındaki çocuklar, kendi yazacakları hikâye etrafında bir araya gelecek, kendi hikâyelerini şekillendirecek.

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2021 15:38
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2021 16:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Çocuklar, ‘Ortak Hikâye’lerini yazacak…

 

 

Türkiye ve Avrupa’daki kültür dünyasından partnerlerle ortak çalışmalar yürüten Kültür için Alan'ın desteklediği Ortak Hikâye projesi ile, Gaziantep’te yaşayan okumayı, hayal kurmayı, hayallerini yazıya dökmeyi ya da resimle dile getirmeyi seven çocuklar bir araya gelecek. Başvuruları alınmaya başlanan proje ile Gaziantep’te farklı hikâyelerle büyüyen, beraberinde farklı hikâyeleri büyüten, farklı sosyal geçmişlere sahip çocuklar hikâyelerini örmeden, resimlerini dokumadan önce katılacakları etkileşimli sesli okuma etkinlikleri, yaratıcı yazarlık ve resim atölyeleriyle hikâyelerini dile dökme noktasında bilgi ve deneyim kazanacak.

YAZAR, ÇİZER VE OKURLAR DESTEK VERECEK

 “Ortak Hikâye” Proje Koordinatörü Aslı Gökgöz, projeye katılacak çocukların yaratıcılıklarını keşfetmelerini, özgüvenlerini geliştirmelerini, imeceyi yaparak, yaşayarak deneyimlemelerini, farklı ama aynı olduğumuzu fark etmelerini ve fark ettirmelerini amaçladıklarını belirtti. Projeye; Çocuk Kitapları Yazarı Tülin Kozikoğlu, Bir Dolap Kitap Kurucuları M. Banu Aksoy ve Yıldıray Karakiya, İllüstratör Uğur Altun, Yazar-Yaratıcı Okuma ve Yazma Eğitmeni Nilay Yılmaz, Oğlaklara Kitaplar Kurucusu Saadet Sevinç Doğan destek verecek. Projeye dahil olan çocuklara yaratıcılıklarını yansıtırken ihtiyaç duyabilecekleri malzemeler, yaratıcılık kutuları içerisinde ulaştırılacak. Yaratıcılık kutuları içerisinde atölye ve etkinliklerde çocuklarla bir araya gelecek yazarların ve illüstratörlerin kitapları da yer alacak. Projeye https://www.hikayeortak.com/ adresinden 30 Mayıs günü saat 21.00’a kadar başvuru yapılabilecek.

Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.