Hava Durumu

“Çocuklarımızın geleceğini çalmayın”

Gaziantep Valisi Gül okulların açılışının 21 Eylül’e ertelenmesi ile ilgili , “Kurallara uymadan, hiç bir şey eskisi gibi olamaz! Katıldığımız her kalabalık etkinlik çocuklarımızın geleceğini çalıyor! Ağzımızı ve burnumuzu kapatmayan maske bizi korumaz!” açıklamasını yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 13.08.2020 17:43
Haber Güncellenme Tarihi: 13.08.2020 18:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Çocuklarımızın geleceğini çalmayın”

Gaziantep Valisi Gül okulların açılışının 21 Eylül’e ertelenmesi ile ilgili , “Kurallara uymadan, hiç bir şey eskisi gibi olamaz! Katıldığımız her kalabalık etkinlik çocuklarımızın geleceğini çalıyor! Ağzımızı ve burnumuzu kapatmayan maske bizi korumaz!” açıklamasını yaptı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı 31 Ağustos tarihinde uzaktan eğitim ile başlayacağı ve 21 Eylül tarihinde ise yüz yüze eğitime kademeli geçiş sağlanacağını duyurdu. Bakan Selçuk’un açıklamalarının ardından değerlendirmelerde bulunan Gaziantep Valisi Davut Gül, Eğitim-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ömer Parlakçı ve Türk Eğitim-Sen Gaziantep Şube Başkanı Bekir Avan, çocukların eğitim alabilmesi ve geleceği için toplumun fedakarlık yapması gerektiğini söylediler.

2020-2021 Eğitim Yılı Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’nun tavsiye kararı doğrultusunda 31 Ağustos tarihinde uzaktan eğitimle başlayacak. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yeni eğitim-öğretim yılının 31 Ağustos'ta uzaktan eğitimle açılacağını, yüz yüze eğitime 21 Eylül'den itibaren aşamalı ve seyreltilmiş şekilde geçileceğini bildirdi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından kamuoyuna duyurulan karara ilişkin Gaziantep Valisi Davut Gül, Eğitim-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ömer Parlakçı ve Türk Eğitim-Sen Gaziantep Şube Başkanı Bekir Avan, değerlendirmelerde bulundu.

ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİNİ ÇALIYOR

Gazianteplilere yönelik uyarılarını yineleyen Vali Gül, “Kurallara uymadan, hiç bir şey eskisi gibi olamaz! Katıldığımız her kalabalık etkinlik çocuklarımızın geleceğini çalıyor! Ağzımızı ve burnumuzu kapatmayan maske bizi korumaz! Arkadaş/akraba toplantıları sadece sizi değil aynı zamanda şehrimizi/ülkemizi de belirsizliğe sürüklüyor” ifadelerini kullandı.

“OKULLARLA İLGİLİ KARARI OLUMLU BULUYORUZ”

Eğitim-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ömer Parlakçı, “Okulların açılması ile ilgili kararı olumlu buluyoruz. Bu noktada önemli olan çocuklarımızın sağlığıdır. Pandemi sürecinde çocukların uzaktan eğitim ile eğitimlerine başlamasını doğru buluyoruz. Açıklanan 21 Eylül tarihi ile ilgili Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’nun görüşleri dikkate alınmalı. Öte yandan uzaktan eğitim ile ilgili çocukların eğitime ulaşımı konusunda çalışmalar yapılmalı. Birçok öğrencinin internet erişimi bulunmuyor. Halen internet alt yapısı bulunmayan bölgeler var. O bölgelerle ilgili MEB’in çalışma yapması, öğrencilerin eğitime ulaşmaları sağlanmalıdır.  Toplumun dezavantajlı kesimleri ile ilgili Bakanlık nezdinde çözümler bulunması gerekiyor. Daha önceki süreçte yaşanan eksiklerin giderilmesi, önlemler alınmalı.”

“ORTAK AKIL İLE HAREKET EDİLMELİ”

Eğitim-Sen tarafından Yeni Eğitim Yılına ilişkin çalıştay düzenlendiğini söyleyen Parlakçı, “MEB bünyesinde bir bilim kurulu oluşturulması gerekiyor. Tüm kesimlerin temsil edildiği, fikirlerin ortak paydada buluşacağı bir bilim kurulu Bakanlık için şart. Öte yandan süreç kapsamında Bakanlığın bir çalıştay düzenlemesi ve fikirlerin burada paylaşılmasının son derece önemli olduğunu düşünüyorum. Gelinen noktada Bakanlık, böyle bir girişim bulunmuyor. Çalıştay sonucunda ortaya çıkacak raporu Milli Eğitim Bakanlığına sunacağız. 21 Eylül tarihinde bilimsel verilere dayanarak kararlar alınmalı” diye konuştu.

“KURALLARA UYMALIYIZ”

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Türk Eğitim-Sen Gaziantep Şube Başkanı Bekir Avan, “Alınan karar, Bilim Kurulu’nun ve sonrasında Milli Eğitim Bakanlığımızın ortaya koyduğu bilimsel bir karar. Çocuklarımızın ve toplumun sağlığı önemli. Bizler öğretmenler olarak, 24 Ağustos’ta Seminer, 31 Ağustos tarihinde ise yüz yüze eğitime geçişin mutluluğunu yaşıyorduk. Bilim Kurulu’nun ortaya koyduğu kararlar son derece önemli. Önümüzdeki dönem ile ilgili şunları dile getirmek istiyorum: Bir kişinin sağlığını tüm ailenin, toplumun sağlığı olarak değerlendirmemiz gerekir. Çocuklarımızın sağlığı, toplumun sağlığı için maske, mesafe ve temizlik kurallarına sonuna kadar uymalıyız.”

“TEDBİRLERE UYARAK SALGINLA MÜCADELEDE BAŞARILI OLABİLİRİZ”

Sözlerini sürdüren Avan, “Çocuklarımızın bir an önce okullarına kavuşması, eğitimlerine başlayabilmeleri için bu fedakarlığı hep birlikte yapmamız gerekiyor. Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’nın açıkladığı gibi, “Virüs alacağımız tedbirlerden daha güçlü değildir.” Alacağımız tedbirlerle salgınla mücadelede başarılı olabiliriz. Okulların geç açılması ile ilgili kararda üzüntülüyüz ancak Bilim Kurulu kararına saygılıyız. Toplum olarak kurallarına uyulmamız halinde 21 Eylül tarihinde eğitime başlayabileceğiz. Bu noktada Gaziantep halkından ve toplumumuzdan fedakarlık bekliyoruz” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.