Hava Durumu

“Daha dikkatli olmalıyız!”

Gaziantep Valisi Davut Gül, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla muhtarlar ile bir araya geldi. 100.Yıl Parkı içerisinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül, Covid-19 Salgınına karşı alınan tedbirlere dikkat çekti. Vali Gül, “Özellikle havaların soğumasıyla beraber her sene mevsimsel olarak gelen gribin tekrar gelme ihtimali var. Dolayısıyla da korona virüs salgınıyla grip birleştiğinde hasarları daha fazla olabilir. Ev gezmeleri, akraba ziyaretleri, arkadaş gezmeleri vakanın yayılmasına en çok sebep olan etkinliklerden” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2020 14:59
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2020 15:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Daha dikkatli olmalıyız!”

19 Ekim Muhtarlar Günü, düzenlenen resmi tören ile kutlandı. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen törene Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Osman Toprak, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanvekili Hayri Özkeçeci ve muhtarlar katıldı. Çelenk sunumu, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

VALİ GÜL, MUHTARLARA SESLENDİ

Törenin ardından Gaziantep Valisi Davut Gül, 100. Yıl Parkı’nda muhtarlar ile bir araya geldi. Burada Muhtarlara seslenen Vali Gül, Covid-19 Salgınına ilişkin yapılan çalışmaları ve tedbirlerin önemini anlattı. Gaziantep Valisi Davut Gül, “Muhtarlık müessesi demokrasinin temel taşlarından biri. Devlet ile milletin buluşmasını sağlayan, en küçük yerleşim biriminde vatandaşlarımızın sorunlarıyla ilgilenen, köklü bir müessese. Gaziantep’te de muhtarlarımızın katkılarını görüyoruz. Özellikle salgın sürecinde, her birinizin ayrı bir kahramanlığı var. Evinden çıkamayan yaşlımızdan, karantinada olan kişilere en kolay ulaşabilen kesi muhtarlarımız oldu. Tedbirlere uyarak bir sonraki 19 Ekim’de eski günlerdeki gibi muhtarlarımıza yakışacak şekilde kutlamış oluruz.”

“MASKELER DOĞRU KULLANILMALI”

Salgın riskinin artabileceğini belirten Vali Gül, “Özellikle havaların soğumasıyla beraber her sene mevsimsel olarak gelen gribin tekrar gelme ihtimali var. Dolayısıyla da korona virüs salgınıyla grip birleştiğinde hasarları daha fazla olabilir. Bu açıdan da her zamankinden daha dikkatli olmamız lazım. Bir diğer konu ise okulların açılmasına ilişkin. Okulların bir kısmı açıldı, bir kısmı açılacak. Okulların eğitim öğretime açılabilmesi için, gripten en az zarar görebilmemiz için, şehri, ülkeyi, kendimizi koruyabilmemiz için şimdiye kadar disiplinli olarak getirdiğimiz bu sürecin aynı kararlılıkla devam etmesi lazım. En büyük sıkıntımız; maske kullanım oranı giderek artıyor, maskeyle ilgili sorunumuz çözülmüş oldu. Fakat maskelerin doğru kullanılması gerekiyor. Burnu ve ağzı kapatacak şekilde kullanılması noktasında zaman zaman sıkıntılar oluyor.”

“EV ZİYARETLERİ RİSK TAŞIYOR”

Mesafe kuralına uyulması konusunda sıkıntılar olduğunu söyleyen Vali Gül, “En önemlisi ise ziyaretler. Ev gezmeleri, akraba ziyaretleri, arkadaş gezmeleri vakanın yayılmasına en çok sebep olan etkinliklerden bazıları. Bu açıdan da en yakınımızdan başlayarak bu süreçte kimseye misafirliğe gitmemek lazım. Misafirliğe gelmek isteyen kişileri de kabul etmemek lazım. Bu konuda öncü olacak, takipçisi olacak olan muhtarlarımızdır.”

DENETİMLER 7 GÜN YAPILACAK

İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan denetimlerin sıkılaştırılacağını söyleyen Vali Gül, “Haftanın 1 günü olarak başlayan İçişleri Bakanlığımızın denetimleri haftanın 7 günü aynı kararlılıkla devam edecek. Bu anlamda gevşemeden, rehavete kapılmadan, panik yapmadan, kararlılıkla çalışmaları yürütelim” diye konuştu.

“VATANDAŞA EN YAKIN NOKTADASINIZ”

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Muhtarlarımızla sıkı bir çalışma içerisindeyiz. Demokrasimizin temel taşı olan muhtarlarımızın en küçük mahalledeki uç beyleri olarak vatandaşın en yakın noktasındasınız. Vatandaş ile idareciler arasında köprü olan önemli bir görevi icra eden muhtarlarımızın günü kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

“ÖNEMLİ BİR GÖREVİ YERİNE GETİRİYORSUNUZ”

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Av. Osman Toprak, “Muhtarlarımızla el birliği içerisinde Gaziantep’e hizmet ediyoruz. Muhtarlarımız gören gözümüz, duyan kulağımız. Vatandaşa en yakın temas halinde bulunan kişilersiniz. Dolayısıyla mahallelerde, köylerde vatandaşlarımızın taleplerini Valiliğimize, kaymakamlıklarımıza, belediyelerimize ulaştırarak çok önemli bir görevi yerine getiriyorsunuz” dedi.

“MUHTARLARIMIZ GAYRETLİ ŞEKİLDE ÇALIŞIYOR”

Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Hayri Özkeçeci, “Türkiye’nin çok büyük bir ilçesinde görev yapıyoruz. Bu görevi icra ederken her mahallenin sorunlarıyla bizatihi ilgilenmek istediğimiz zaman en büyük yardımcımız muhtarlarımız oluyor. Muhtarı gayretli olan mahallelerin durumu ortada. Başarı sizlerle birlikte geliyor. Senede bir gün de olsa bir arada olmamız çok anlamlı” diye konuştu.

M.TÜRKMEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.