Hava Durumu

Daha kaç can yitireceğiz?

Ölüm Yolu olarak anılan Nurdağı-Gaziantep Yolu, 2019 yılı Mart ayında yatırım programına alınmıştı. Aslında 2017 yılında Yatırım Programına alındığı ortaya çıkan Ölüm Yolu için aradan geçen üç yıllık süreçte bir türlü çalışmalar başlatılamadı. İhalesi halen yapılmayan Ölüm Yolu’nda meydana gelen kazalar ise bitmiyor. Geçtiğimiz hafta sonu meydana gelen trafik kazasında 2’si ağır olmak üzere 11 kişi yaralandı. Duruma isyan eden İyi Parti Gaziantep İl Başkanı Oğuz Hocaoğlu, “Nizip - Gaziantep ve Nurdağı-Gaziantep arası ölüm yolu daha kaç can aldıktan sonra çift şeritli olacak?” diye sordu.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2020 16:25
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2020 17:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Daha kaç can yitireceğiz?

Geçtiğimiz hafta sonu Gaziantep- Nurdağı Karayolunun 31.kilometresinde meydana gelen kaza, Ölüm Yolu’nun durumunu bir kez daha gündem taşıdı. Yıllardır Gazianteplilerin kabusu olan Ölüm Yolu, 2017 yılında yatırım programına alınmış, ancak kaynak yetersizliği nedeniyle askıya alınmıştı. 2019 yılında yeniden yatırım programına alınan Ölüm Yolu’na ilişkin ihale sürecinin bir türlü başlatılamaması tepkilere neden oldu.

“DAHA KAÇ CAN ALDIKTAN SONRA ÇİFT ŞERİTLİ OLACAK?”

Ölüm Yolu’na ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan İyi Parti Gaziantep İl Başkanı Oğuz Hocaoğlu, “Ölüm yolunda yine hemşerilerimiz can verdi. Gaziantep’in milletvekilleri, bakanı ve belediye başkanlarına bir kez daha sesleniyoruz, Nizip - Gaziantep ve Nurdağı-Gaziantep arası ölüm yolu daha kaç can aldıktan sonra çift şeritli olacak?” diye sordu.

2017 YILINDA YATIRIM PROGRAMINA ALINMIŞ!

Ölüm Yolu ile ilgili yapılan çalışmalar sonucunda geçtiğimiz Mart ayında 2020 yılı Yatırım Programına alındı. Daha sonra ortaya çıkan bilgilere göre, Gaziantep-Nurdağı arasındaki yolun yeni değil, aslında 3 yıl önce yatırım programına alındığı ortaya çıktı. Duble yol haline getirilmesi planlanan devlet yolu, 2017 yılında yatırım programına alınsa da, kamu yatırımlarının durması nedeniyle yapımına başlanamamıştı.

Ölüm Yolu olarak bilinen Nurdağı-Gaziantep Yolu’nda meydana gelen kazalar onlarca insan hayatını kaybetti. 2017 yılında yatırım programına alındığı ortaya çıkan Ölüm Yolu ile ilgili ihalenin yapılması bekleniyor.

MALİYETİ 528 MİLYON LİRA…

Geçtiğimiz Mart ayında yeniden yatırım programına alınan Nurdağı-Gaziantep Devlet Yolu, 54 km bölünmüş yol yapımından oluşacak. Devlet yolunun toplam bütçesi 528 Milyon TL olurken proje kapsamında 2 adet köprü (80 m) ile 16 adet hemzemin kavşak yapılması da planlanıyor.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.