Hava Durumu

“Değerlerimize sahip çıkacağız”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 96. Kuruluş yıldönümü Gaziantep’te kutlandı. Kutlamaların ardından CHP Gaziantep İl Binasında düzenlenen basın toplantısında, Cumhuriyetin temel ilkelerine, adalete ve demokrasiye sahip çıkılacağının mesajı verildi.

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2019 18:01
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2019 19:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Değerlerimize sahip çıkacağız”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 96. Kuruluş yıldönümü Gaziantep’te kutlandı. Kutlamaların ardından CHP Gaziantep İl Binasında düzenlenen basın toplantısında, Cumhuriyetin temel ilkelerine, adalete ve demokrasiye sahip çıkılacağının mesajı verildi.

CHP’nin 96.Kuruluş yıldönümü dolayısıyla Gaziantep’te kutlama programı düzenlendi. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı Atatürk Anıtına parti çelenginin konulmasıyla başladı. İl Başkan Vekili Zeki Gürsel ve İl Sekreteri Vijdan Aktaş tarafından anıta parti çelengi konuldu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.  Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen törenin ardından İl Binasında Basın Toplantısı düzenlendi.

“CHP, KURUCU DEĞERLERİN YILMAZ SAVUNUCUSUDUR”

Düzenlenen toplantıda konuşan İl Sekreteri Vijdan Aktaş, “Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün “iki büyük eserimden biridir” dediği Cumhuriyet Halk Partisi; Kuvayı Milliye, Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nin devamıdır. Milletimizin emperyalizme karşı verdiği Kurtuluş Savaşı’nda, savaş meydanlarında kurulan CHP, Cumhuriyetimizin kurucu değerlerinin yılmaz savunucusudur. Ulusumuzun, Atamızın gösterdiği “çağdaş medeniyet seviyesinin üzerine çıkma” hedefine ulaşma yolundaki örgütlü hareketidir.  Bu arka plan, bizlere bir taraftan bu şanlı tarihin mirasçısı olma onurunu verirken bir taraftan da Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu değerlerine sahip çıkma sorumluluğu vermektedir. Bu temel değerler, ülkemizin çimentosudur; CHP’nin harcı da işte bu değerlerle karılmıştır: Emperyalizme direnme gücü, özgürlük aşkı, ülkemizi bir ve beraber tutma kararlılığı, çağdaş uygarlığı yakalama arzusu.”

“MÜCADELEMİZ SÜRÜYOR”

“Cumhuriyet Halk Partisi 96 yıl önceki aynı ruh ve inançla, Cumhuriyete, Demokrasiye, Atatürk İlke ve Devrimlerine sonsuza kadar bağlı kalmaya devam edecektir. Partimizin her neferi de bu mirasa sahip çıkmakta, geçmişte olduğu gibi bugün de, demokrasinin, laikliğin, hukuk devletinin ve adaletin yılmaz savunucusu ve koruyucusu olarak mücadelesini sürdürmektedir. Cumhuriyet Halk Partisi, ilkeleri ve değerleri konusunda, özgürlükçü, eşitlikçi, kuvvetler ayrılığını ve hukukun üstünlüğünü esas alan, ülkenin birliğini ve bağımsızlığını, hakça paylaşan bir toplum için, sosyal adaleti, dayanışmayı amaç edinmeye devam edecektir” dedi.

S.ÖZTÜRK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.