Hava Durumu

Değişmeden değişim çalışmaları…

Kongre sürecinin devam ettiği CHP’de, ilçe kongrelerinin ardından gözler il başkanlığı seçimlerine çevrildi. Gaziantep’te değişim söylemleri ile çıkılan yolda, neredeyse bütün ilçelerde mevcut başkanları ile devam kararı alan CHP’de, il kongresinde nasıl bir gelişme yaşanacağı merakla bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2020 19:55
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2020 21:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Değişmeden değişim çalışmaları…

Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep’te 15 Aralık 2019 tarihinde başlayan İlçe Kongre süreci, geçtiğimiz hafta yapılan Nizip İlçe Kongresi ile tamamlandı. İlçe Kongrelerinin ardından gözler 9 Şubat tarihinde yapılması beklenen İl Başkanlık Kongresi’ne çevrildi. 10 adayın isminin geçtiği İl Kongresi için parti içerisinde kulis çalışmaları hızlandı.

CHP Gaziantep’te geçtiğimiz Aralık ayında başlayan ilçe kongre süreci tamamlandı. 15 Aralık 2019 Pazar günü Oğuzeli ilçe kongresi ile başlayan süreç geçtiğimiz hafta sonu yapılan Nizip ilçe kongresiyle tamamlandı. İli adayın yarıştığı kongrede Nizip İlçe Başkanı Haluk Kahraman, güven tazeledi. İlçe Kongrelerinin tamamlanmasının ardından gözler İl Kongresine çevrildi.

İLÇELERDE DEĞİŞİM OLMADI

29 Aralık 2019 tarihinde yapılan Şahinbey İlçe Kongresinde ve 5 Ocak’ta yapılan Şehitkamil İlçe Kongresinde değişim yaşanmadı. Şahinbey İlçe Kongresi’nde aday olan Zeki Gürsel ve Ömer Yılmaz arasında geçen seçimde 284 oy alan Zeki Gürsel, İlçe Başkanı olarak seçildi. Şehitkamil İlçe Kongresi’nde kıran kıran geçen seçimlerde ise 198 oy alan Coşkun Atalamış, ilçe Başkanı seçildi. Rakibi Hurşit Yıldırım ise kongrede 189 oy alarak büyük bir başarıya imza attı.

ADAYLAR NABIZ YOKLUYOR

Kıran kırana geçen kongrelerin ardından 9 Şubat tarihinde yapılacak olan İl Kongresi için adaylar netleşmeye başladı. CHP Gaziantep İl Başkanı Lütfü Demir’in adaylığı netleşirken, İl eski başkanları Hayri Sucu, Ali Peri, Hasan Öztürkmen, Akif Ekici’nin ismi başkanlık için geçiyor.  Bu isimlerin yanı sıra Reis Reisoğlu, Erdal Geçit, Mehmet Uçar, Mesut Karavelioğlu, İsmail Çirkin’in de aday olacağı konuşuluyor. İl Başkan adayı olmak isteyen isimlerin kongrelerde nabız yokladığı gözlemlendi. Önümüzdeki ay yapılacak olan il kongresinde hangi isimlerin aday olacağı merak konusu oldu.

DEĞİŞMEDEN DEĞİŞİM ÇALIŞMALARI

Öte yandan parti içerisinde kongre süreci, ciddi eleştiri almaya da devam ediyor. Seçim sonrası en fazla eleştirilen parti yöneticilerinin, yapılan kongrelerde yine koltuklarında kaldığına dikkat çeken partililer, “ Genel Merkez, Gaziantep’i son seçimlerde yok saydı. CHP Milletvekili Yılmazkaya bile, başarısızlıkta aday belirleyememede örgütün yanlışları olduğunu dile getirdi. Ancak o dönemde örgütün başında olan kişiler, yine aday oldu ve yine seçildi. Gaziantep’te konuşulan değişim yine sözde kaldı.” Şeklinde tepkilerini dile getiriyorlar.

Y.ANKAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.