Hava Durumu

Değişmeyen manzara!

Gaziantep Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde manzara değişmiyor. Son haftalarda özellikle çocuklarda görülen ishal, kusma ve ateş belirtileri ile görülen grip salgını sonrası, geçtiğimiz hafta sonu yüzlerce vatandaş, Gaziantep Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne akın etti. Hastanede oluşan yoğunluk nedeniyle saatlerce sıra bekleyen vatandaşların durumu, sağlık alanında yaşanan hekim ve hizmet sıkıntılarını bir kez daha gündeme getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 29.11.2021 17:03
Haber Güncellenme Tarihi: 29.11.2021 19:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Değişmeyen manzara!

Gaziantep Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, kente olduğu kadar bölgeye de hizmet veren önemli bir hastane. Kent genelinde kamu hastanelerinde çocuk hastalıkları konusunda uzman olan doktor sayısının yetersiz olması nedeniyle her gün yüzlerce insanın akın ettiği hastanede, her gün acil servislerde dolup taşıyor.

BAŞVURULAR ARTTI

Mevsim geçişlerinin etkisi ile çocuklarda, soğuk algınlığı, grip, ishal gibi vakaların görülmeye başlaması ile birlikte, Çocuk Hastanesine başvurular da arttı. Polikliniklerin yanı sıra, acil servislerde de yaşanan yoğunluklar, gelinen boyutu gözler önüne serdi. Geçtiğimiz hafta sonu kentin hemen her noktasından akın eden vatandaşlar, Çocuk Hastanesi acil servisinde kuyruk oluşturdu. Çocuklarda, kusma, ishal ve ateş etkilerinin görüldüğü grip vakaları, ailelerin tedirgin olmasına neden oldu.

YOĞUNLUK NEDENİYLE SAATLERCE SIRA BEKLEDİLER…

Çocuk Hastanesinde kaydedilen görüntülerde, çocuklarını hastane acil servisine getiren vatandaşların yoğun kalabalık oluşturduğu görüldü. Hastane acil servisinde hemen her noktada görülen vatandaşlar, oluşan yoğunluk nedeniyle saatlerce sıra bekledi. İshal, kusma ve ateş şikayetleri nedeniyle rahatsızlanan çocuklarının sağlığından endişe duyan vatandaşlar, Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere il idarelerine tepki gösterdi.

MAĞDURİYET ARTIYOR

Yüzlerce hastanın başvurusu ile acil servislerde oluşan yoğunluk ise doktorların iş yükünün artmasına, hastanede ise yoğunluk manzaralarının ortaya çıkmasına neden oldu. Yaşana durum karşısında hem doktorlar hem de hastalar mağduriyet yaşıyor.

Kent genelinde yaşanan bu durum, Çocuk Hastanesinin yetersizliği ve Çocuk Hastalıkları Uzmanı Hekim sayısındaki sıkıntıları bir kez daha gözler önüne serdi.

HEKİMLER NE YAPSIN?

Acil servislerde oluşan yoğunluk sonrası, ortaya çıkan manzara ağır iş yükü altında hizmet vermeye çalışan doktorların içinde bulunduğu durumun da sorgulanmasına neden oldu. Yüzlerce hastaya hizmet veren doktorların sayısının artırılması ve vatandaşlara daha iyi bir hizmet sunulması bekleniyor.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.