Hava Durumu

Demir, istifaya çağırdı…

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı, 30 Ağustos’la ilgili sarf ettiği sözlere bir tepkide Gaziantep’ten geldi. CHP Gaziantep İl Başkanı Lütfü Demir, Bursa Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı istifaya çağırdı.

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2019 19:30
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2019 20:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Demir, istifaya çağırdı…

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda toplu taşıma araçlarının ücretsiz olmasını talep eden üyelere, “30 Ağustos halkın genelini ilgilendiren bir bayram değildir” açıklamasında bulunmuştu. Aktaş’a tepkiler çığ gibi büyürken, bir tepki de CHP Gaziantep İl Başkanlığından geldi. CHP Gaziantep İl Başkanı Lütfü Demir, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı istifaya çağırdı.

“KİMLİĞİNE ŞÜPHE İLE BAKIYORUM”

Gazetemize açıklamalarda bulunan İl Başkanı Demir, “AKP’li Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili yaptığı açıklamalarla haddini aşmıştır. Cumhuriyete, Cumhuriyet değerlerine, Mustafa Kemal Atatürk’e,  silah arkadaşlarına laf edecek hadde ya da hakka sahiptir. Kendisinin kimliğine ne yazık ki şüphe ile bakıyorum.  “30 Ağustos, halkın genelini ilgilendiren bir bayram değildir” demek hakka sahip değildir. 30 Ağustos Zaferi, ülkemizi ilgilendiren, emperyalizme karşı verilen mücadelenin kazanılmasının yıl dönümüdür. Bu zihniyeti kınıyorum ve Aktaş’ı istifaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

M.TÜRKMEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.