Hava Durumu

"Destekler devam etmeli"

Koronavirüs Salgınından en fazla zarar gören sektörlerden bir tanesi de turizm sektörü oldu. Sektörün önemli aktörlerinden olan otel işletmelerinin yaşadığı sıkıntıları anlatan Gaziantep Otelciler Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, sektöre yönelik desteklerin devam etmesi gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2021 15:49
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2021 16:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
"Destekler devam etmeli"


Gaziantep Otelciler Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, sektörün durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.  Salgın döneminde zor zamanlardan geçtiklerini söyleyen Yılmaz, “Zor günler geçirdik. Birikimlerimizle, kredi ve devlet destekleriyle ayakta durmaya çalıştık. Hem kendimizi hem de çalışanlarımızı mağdur etmemek için direndik. Şimdi ise yasakların kalkmasıyla kendimize geliyoruz. Ülkemizdeki turizm hareketliliğinden Gaziantep’te payını alıyor. Şu anda doluluk oranlarımız yüzde 90’lara ulaşıyor. Bizim için güzel günler. Ancak sorunlarımız da yok değil. Her yerde olduğu gibi bizde de maliyetler ve giderler çok yükselmiş durumda. Devletimizin bu güne kadar verdiği destekler için teşekkür ediyoruz. Ancak Türk ekonomisinin lokomotif sektörlerinden birisi olan turizmciler olarak desteklerin artarak sürmesine ihtiyacımız var.”


"GÜVENLİ TURİZM BELGESİ ŞART!"


Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü tarafından otellere ve turizm tesislerine gönderilen genelgede yer alan huhuslara da özellikle dikkat çeken  Yılmaz “Genelge 30 ve üzeri odası bulunan işletmelere Güvenli Turizm Sertifikasını zorunlu kılıyor. Ben tüm meslekdaşlarına belgede yazılan koşulları yerine getirerek, bir an önce sertifikalarını almalarını tavsiye ediyorum. Çünkü belge almak için sağlanacak koşullar sektörümüzü daha ileri taşıyacak."


 "SERTİFİKAYI ALMAKLA İŞ BİTMİYOR"
"Temizlik ve sağlık önlemleri zaten dikkat ettiğimiz konular. Şimdi daha çok dikkat edeceğiz. Etmeyenler kendisini düzeltecek. Çünkü iş sertifikayı almakla bitmiyor. Aylık kontroller var. Zaten bir süre sonra genelgede yazan hususlar hepimizin rutini olacak. Hem kendimizi hem de misafirlerimizi korumak için gerekli koşullar. Pandeminin bize öğrettiği ve bir çoğunu zaten ezelden beridir uyguladığımız şeyler. Sektöre disiplin getireceğine inanıyorum" diyerek sözlerini noktaladı.
E.YILDIRIM
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.