Hava Durumu

Doğal ürünlere yoğun ilgi

Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali’nde (GastroAntep) Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından kurulan stant, yoğun ilgi gördü. Stantta, yerli ürünlerin sergilendiğini gören ziyaretçiler, yerli ve doğal ürünlere duyduğu özlemi dindirdi.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2019 12:18
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2019 13:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Doğal ürünlere yoğun ilgi

 

 

Gaziantep Valiliği koordinasyonunda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep’i Geliştirme Vakfı’nın işbirliğinde düzenlenen 2’nci GastroAntep Festivali kapsamında kurulan 200 stant arasında en fazla dikkati Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı standı çekti. Festival boyunca sergilenen; Gazi şehrin verimli topraklarından yetişen ürünler, görenlerin ilgisiyle karşılaştı. Tamamen doğal ortamda kentin bereketli topraklarında yetiştirilen; haylan kabağı, sof domatesi, acur, çekirdekli karpuz, şeker pancarı, menengiç, nar, kurutmalık biberle patlıcan, karpuz, yer fıstığı gibi 25 adet ürünün sergilendiği stant, ziyaretçilerden tam not aldı. Tamamen yerli ve doğal ürünlerin bulunduğu, traktörleriyle, saman balyalarıyla köy hayatının oluşturulduğu stantta fotoğraf çektiren ziyaretçiler, her biri ortalama 800 gram ağırlığında olan Sof Domatesi görünce şaşkınlığını gizleyemedi.

 

 

Türkiye’de bir yerel yönetim bünyesinde kurulan Ekonomik Gelişim AR-GE ve İnovasyon Daire Başkanlığı tarafından GastroAntep Festivali için kurulan stant ise hatıra fotoğrafı çektirenlerin uğrak yeri oldu. Maket kartonlarda kendini usta bir şef gibi hisseden ziyaretçiler bu anları ölümsüzleştirdi. Öte yandan kare kodlar sayesinde şehir ve yurt dışından festivale katılanlar birbirinden leziz Gaziantep Mutfağı’nın yemeklerinin tariflerine kolaylıkla erişebildi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.