Hava Durumu

Döviz krizi, OSB’yi sardı!

Döviz kurundaki önlenemez yükseliş devam ediyor. 4 gün gibi kısa bir süre içerisinde 10 lira seviyelerinden 12 liranın üzerine çıkan Dolar ve 14 lira seviyesine yükselen Euro kuru, piyasalarda şok etkisi yarattı. Yaşanan artışların ardından Türkiye’nin önemli üslerinden olan Gaziantep’te de yankısı büyük oldu. İş dünyası temsilcileri, yaşanan artışların üretim faaliyetlerini olumsuz etkileyeceğini, özellikle iç piyasaya çalışan fabrikalarda iflasların gelebileceğini belirttiler.

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2021 16:03
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2021 18:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Döviz krizi, OSB’yi sardı!

 

Türkiye’nin en büyük üretim merkezlerinden olan Gaziantep’te, döviz krizinin neden olduğu sıkıntılar yaşanıyor. Kısa süre içerisinde doların 12,50 TL, Euro kurunun ise 14 lirayı görmesi, sektörleri olumsuz etkiledi. Hammadde, emtia, konteyner, nakliye ücretleri ve doğalgaza gelen zamlar sonrası büyük yara alan Gaziantepli sanayicileri, döviz kurundaki istikrarsızlığın neden olduğu kriz ile karşı karşıya.

KAPANMALAR YAŞANABİLİR!

Döviz kurundaki bu yükseliş ile birlikte rekabet gücünü önemli ölçüde kaybeden ve özellikle iç piyasaya çalışan kimi firmalarda, üretimin durma noktasına geldiği öğrenildi. İş dünyasına yakın kaynaklardan elde edilen bilgilere göre, dövizdeki bu artışın durdurulamadığı takdirde Gaziantep ekonomisinin de büyük darboğaza gireceği ve fabrikalardaki üretimin de sıkıntıya girmesi halinde kapanabileceği ileri sürüldü.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.