Hava Durumu

“Dükkansız esnaf kalmayacak”

Türkiye’nin en büyük Sanayi Sitesi olma ünvanını koruyan Gaziantep Küçük Sanayi Sitesi, yeni imar alanlarına yaptığı işyerleri ile hafta sonu yapılacak kura çekimi ile hak sahibi esnaflara teslim edilecek.

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2019 16:43
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2019 18:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Dükkansız esnaf kalmayacak”

Türkiye’nin en büyük Sanayi Sitesi olma ünvanını koruyan Gaziantep Küçük Sanayi Sitesi, yeni imar alanlarına yaptığı işyerleri ile hafta sonu yapılacak kura çekimi ile hak sahibi esnaflara teslim edilecek.

Küsget Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Güneş, geniş bir katılımcı grubuna yeni yapılan inşaat alanında brifing vererek hizmetleri anlatırken, esnafın altın değerindeki arsalara yapılacak işyerlerine taleplerinin artmasının sevindirici olduğunu söyledi. Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım, Daire Başkanları, Şube Müdürleri ve esnaf temsilcilerinin katıldığı toplantıda Başkan Mustafa Kemal Güneş şunları söyledi:

EN HIZLI YAPILAN İNŞAAT

“Bu mevcut yeni alanı Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin kamulaştırdı. Oradaki 81 dönümlük yeri ihale yoluyla biz satın almıştık. Aldığımız yerin parselasyon işleri bittikten sonra mart ayının sonunda ilk etaptaki 85 iş yerinin temelini attık. Böyle hızla çalışan yer yok. 8 ayda yani 240 günde 85 hak sahibinin dükkanını bitirdik. 85 işyerinin inşaatı tamamlandı ve hafta sonu Cuma günü yine sizlerin katılımı ile kura çekimi yapılacak. 2. etapta planlanan yaklaşık 125 işyerinin 65 üyesini aldık. Üye kayıtlarımız devam ediyor. 8 ayda da onların iş yerlerini teslim edeceğiz.  Burası tamamlandığında yaklaşık 3 bin kişiye istihdam sağlanacak. Sanayi sitemiz küçük bir sanayi sitesi değil. Valimiz Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve ekibi, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım bizi yalnız bırakmıyor.  Her zaman bizi ziyaret edip bilgi alıyorlar. Esnafta bunun farkında. İlgi ve alakalarından dolayı teşekkür ediyoruz."

GÜL HİBELERİ VURGULADI

İnşaat alanını gezen Vali Davut Gül, 40 bin kişiye istihdam sağlayan sitede yer alan eski Göllüce İlköğretim Okulu’nun mesleki eğitim alanı olarak planlanması talimatını verdi. Vali Gül, “Mesleki eğitim merkezlerini anlatarak çırakların sigortasını, ücretinin 2/3’ünü devletin karşıladığını ve lise diploması vererek mezuniyet sonrası kendi işini kuracaklara hibe verildiğini esnafımıza anlatalım” dedi.

Altyapı konusunda özel önem verdikleri sanayi sitesinde işlerin hızlı gitmesini takdirle karşılayan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise “Her zaman esnafın ve üreticinin yanındayız. Yükselen Gaziantep için çalışıyoruz. Başkanımızın bize ilettiği tüm sorunların acil çözümü için Daire Başkanlarımıza talimat verdim. En kısa sürede dükkansız esnaf kalmasın sloganı ile tüm emek veren esnafımıza hizmet sunacağız” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.