Hava Durumu

Eczacıların iş yükü arttı…

Gaziantep Eczacılar Odası Başkanı İrfan Demirci, vatandaşlara verilen ücretsiz maskeler nedeniyle eczanelerde yoğunluğun arttığını ve ilaç hizmetlerinde aksama yaşandığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2020 18:53
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2020 19:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Eczacıların iş yükü arttı…

Gaziantep Eczacılar Odası Başkanı İrfan Demirci, vatandaşlara verilen ücretsiz maskeler nedeniyle eczanelerde yoğunluğun arttığını ve ilaç hizmetlerinde aksama yaşandığını söyledi.

Gaziantep’te ücretsiz maskenin dağıtımına geçtiğimiz hafta başlanıldı. Hafta başında gelen 300 bin maske ile birlikte Gaziantep’te bulunan eczanelerden vatandaşlara dağıtılacak olan maske sayısı 600 bine ulaşırken, ücretsiz maskeleri almak isteyen vatandaşlar eczanelere akın ediyor. Eczanelerde ücretsiz maske dağıtımı nedeniyle meydana gelen yoğun ise eczacıların işlerinin aksamasına neden oldu.

ECZANELERDE İŞLER AKSIYOR…

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Gaziantep Eczacılar Odası Başkanı İrfan Demirci, “Eczaneler halkımıza maske dağıtımı gerçekleştirdikleri için çok yoğun. Reçeteleri karşılamak ve ilacını almak zorunda olan eczacının ve hastanın işleri aksamasın. Lütfen, pandemiyle savaşta çok ciddi sorumluluk alan eczacınıza yardımcı olun” uyarısında bulundu.

ECZACILAR DURUMDAN ŞİKAYETÇİ

Kentte bulunan eczanelere yoğun başvuru nedeniyle hastalara hizmet veremeyecek duruma geldiklerini söyleyen eczacılar, durumdan şikayetçi oldu. Eczacılar, “Eczanelere ilaç almak için gelen vatandaşlara hizmet veremiyoruz. Ücretsiz maskeleri almaya gelen vatandaşlar, yoğun şekilde eczanelere başvuru yapıyorlar. Vatandaşların bir kısmına ücretsiz maskelerle ilgili kodlar geldi. Kod gelmeyen vatandaşlarda maske almak için eczanelere başvurunca işler iyiden iyiye içinden çıkılmaz hale geliyor. Bu durumda bir çözüm bulunması gerekiyor” ifadelerini kullandılar.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.