Hava Durumu

Ekmek 2 lira oldu!

Un fiyatlarında meydana gelen fahiş zamların ardından pide ve francala (somun) ekmeğe zam yapılması yönünde esnaf talepte bulunmuştu. Geçtiğimiz gün Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Tarife Komisyonu tarafından gerçekleştirilen toplantının ardından zam kararı alındı. Gaziantep’te pide ve francala ekmeğin fiyatı 2 liraya yükseldi.

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2021 17:09
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2021 19:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Ekmek 2 lira oldu!

Son dönemlerde önlenemez şekilde artan un ve maliyet artışlarının ardından pideci ve fırıncı esnafı, zam talebinde bulunmuştu. Esnafın zam talebinin ardından geçtiğimiz gün toplanan Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Tarife Komisyonu, pide ve francala ekmek fiyatlarının 2 liraya yükseltilmesine karar verdi.

GRAMAJI 170 GRAM OLDU

Tarife komisyonunun kararı ile 1 lira 75 kuruştan satılan 200 gramlık francala ekmek ve 1 lira 50 kuruşa satılan pide ekmeğin fiyatı 2 TL’ye yükseldi. Pide ekmeğine geçen zammın ardından ekmeğin gramajı 170 grama çıkartıldığı öğrenildi.

ZAM KARARI MEMNUN ETMEDİ!

Geçtiğimiz hafta 285 TL düzeyinde olan un fiyatlarının hızlı şekilde yükselmesi sonrasında fiyatı 320 lira seviyelerine yükseldi. Yükseliş ile birlikte alınan zam oranının yetersiz kaldığını kaydeden esnaf, artan maliyetlere bir çözüm bulunması gerektiğini belirtti.

M.TÜRKMEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.