Hava Durumu

“Emeğimizi istiyoruz”

Gaziantepspor çalışanları Gaziantep Büyükşehir Belediyesi önünde “Gaziantepspor Emekçileri emeğini istiyor” yazılı pankartlarla oturma eylemi yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2021 16:17
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2021 17:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Emeğimizi istiyoruz”

Yaklaşık 40 kişilik Gaziantepspor çalışanı, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi önünde yaptıkları eylemle yetkililerden mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

“Kıdem tazminatımızdan ve geleceğimizden asla vazgeçmeyeceğiz” pankartıyla seslenen işçiler defalarca yetkililerle görüştüklerini ancak mağduriyetlerinin muhatabı kendilerinin olmadığını Gaziantepspor Kulübü olduğunu belirttiler.

DAVA AÇTIM

Gaziantepspor çalışanı Ömer Çelikay yaptığı açıklamada “ Alacağıma karşılık mahkemeye dava açtım. Bu süreci ben ve arkadaşım Halil Yakut takip ettik.  Mahkeme ödeme emri kararı olmasına rağmen muhatap bulamadık. Alacaklarımızı alamadık. Yetkililerle defalarca görüşmemize rağmen kimse ilgilenmedi. Gaziantepspor Tesisleri içerisinde ki 2700 metrekare arsayı ismini açıklamak istemediğim yetkili tarafından icra yoluyla satılması halinde alacağımız tahsil edebileceğimiz söylendi. Bizde aramızda para toplayıp mahkemeye müracaat ettik. Maalesef Gaziantep İcra Dairesi’ne açtığımız dava sonucu arsa icradan satışa çıkarıldı ve derinin altında bir fiyata satıldı. Ancak kulübün diğer borçları ödenirken bizim alacaklarımız yine ödenmedi.  Kamu alacakları, işçi alacaklarından öncelikli olduğu için satıştan elde edilen gelir vergi borçlarına gitti. Biz yine mağdur olarak kaldık. Satılan arazinin ihalesine Servet U. adında bir iş adamı girerek bu gün ki değeri metresi yaklaşık 3 bin TL olan arsayı 280 bin TL vererek satın aldı. 85 bin dönüm olan araziyi de Beden Terbiyesi, Büyükşehir Belediyesi ve Şehitkâmil Belediyesi aldı. Bir iş adamının mağduriyetimizin belli bir kısmını karşılayacağını söyleyen yetkililerle görüştük ancak bizim 28 yıllık emeğimiz karşısında çok az bir rakam olmasından dolayı kabul etmedik. Gaziantepspor bu şehrin markasıydı ve el birliğiyle yok ettiler. Biz yıllarca bu değere hizmet ettik. Bize sahip çıkılmasını istiyoruz. Bugün sesimizi duyurmak için Büyükşehir Belediyesi önünde toplandık. Konunun muhatabı oldukları için değil sesimiz duyurmak ve satılan tesislerden gelen gelirin bir kısmı ile bizlerin mağduriyetinin giderilmesini istiyoruz. Eğer satışı yapılan araziler gerçek değerinde satılsaydı hem işçi hem kamu zaten mağdur olmazdı” diye konuştu.

“TEK İSTEĞİMİZ ALIN TERİMİZ”

Gaziantepspor çalışanı Nizamettin Kurt ise  “28 senedir Gaziantepspor’da malzemeci olarak görev yaptım. Gece gündüz, yağmur çamur demeden çalıştım emek verdim. Yeri geldi günlerce eve gidemedim kampa gittim. Deplasmanlara gittim. Cenazeme düğünüme gidemedim. Ama hakkımı alamadım.28 senelik tazminatım halen duruyor.  Biz Gaziantepspor çalışanları olarak tazminatımızı istiyoruz.  Muhatabımız Gaziantepspor.  Gaziantepspor tesisleri şuan imara açıldı. İmara açıldıysa eğer bu arsalar satılacaksa bizim hakkımızı versinler. Gaziantepspor Tesisleri imara açıldı. Bizim tek isteğimiz hakkımızı istiyoruz. Emeğimiz alın terimizi istiyoruz” dedi.

M.TÜRKMEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.