Hava Durumu

EMO’da seçim yapılacak

Elektrik Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi’nde 13.Olağan Genel Kurul heyecanı yaşanacak.

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2020 16:57
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2020 18:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
EMO’da  seçim yapılacak

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Gaziantep Şube Başkanı İslim Arıkan tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Elektrik Mühendisleri Odası Gaziantep Şubemizin 12. Dönemini tamamlayıp, 13. Dönemine girmiş bulunuyoruz. Bu süreçte; Şubemizi Gaziantep ve Türkiye’de saygın bir Şube haline getirmek için çalıştık. Kamu Kurumu niteliğinde meslek odamızı hak ettiği saygınlığa ulaştırdık. Önemli kazanımlar elde ettik. Enerji konusunda şehrimizin ve bölgemizin otoriteleri arasında yerimizi aldık. Birçok kazanımların yanı sıra, tespit ettiğimiz birçok mesleki sorunlarımız da bulunmaktadır. Bunların çözümüne ilişkin önerilerimizin bir kısmı hayata geçmiş olup, diğerleri için çalışmalarımız devam edecektir.”

SINIRLAMA GETİRİLMELİ

“13. Dönemde öncelikli hedeflerimiz; İstihdam sorununa çözüm için; Şubemizin talepleri doğrultusunda, Gaziantep Milletvekilimiz aracılığı ile; bir kişinin sadece bir yerde tam zamanlı olarak çalışmasının sağlanması, aynı kişinin sistemde ikinci SGK girişinin önüne geçilmesi teklifi, T.B.M.M’ de  soru  önergesi olarak sunulmuştur. Etkin takibi olacaktır. Elektrik Yüksek Gerilim İşletme Sorumluluğu, 21 Elektrik Dağıtım Şirketinde ve tüm OSB’lerde aynı esaslar dahilinde uygulanmalıdır. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığına bu konuda rapor sunulmuştur. Şubeler ve Genel Merkez işbirliği ile Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı girişimleri devam etmelidir. Mühendislik Bölümlerinin Kontenjan sayısına sınırlama getirilmelidir. En fazla ilk 100.000 sıralamasına girenler, Elektrik-Elektronik Mühendisliğine alınabilmelidir. Şube girişimlerimiz olmuştur. Etkin mühendisliğin arttırılması için, TMMOB’un YÖK girişimleri olmalıdır.”

BİRÇOK MESLEKTAŞIMIZA İŞ İMKANI SAĞLANDI

“Geçmiş dönemlerde yaptığımız çalışmalar sonucunda; Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Elektrik-Elektronik Mühendisi istihdamı talebimiz uygun bulunmuş, birçok meslektaşımız Kurumlarda istihdam edilmeye başlamıştır. Mühendis ücretlerinde,  TMMOB’un belirlediği asgari ücretin uygulanması için Şubemiz birçok Kamu Kurum Yöneticileri ile görüşmüş ve en az Mühendis asgari ücreti uygulanmıştır. Ancak tüm sektörlerde uygulanması için, SGK sisteminde, T.C-Diploma eşleştirilmesi görüşü, İlgili Kurumlara, Bakanlıklara iletilmiştir. Etkin takip devam edilecektir.”

ÜYELERİMİZE ÜCRETSİZ EĞİTİMLER VERİLECEK

“SMM’li  üyelerimiz ve Yapı Denetçi Üyelerimizin sorunlarının çözümüne ilişkin girişimlerimiz devam edecektir. Doğru uygulama, denetimlerin ve cezai işlemlerin etkinleştirilmesi girişimlerimiz devam edecektir. SMM-Yapı Denetçi Meslektaşlarımız-Belediyeler-Elektrik Dağıtım Şirketleri-Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü arasında  usul ve esaslar üzerinde etkin protokoller gerçekleşmelidir. Tüm Kuruluşların yöneticileri ile çalıştay yapılarak sonuca bağlanmalıdır. Şubemiz bu dönem bu görevi üstlenmeyi programına almıştır.  Şubemiz, Asansör konusunda A Tipi Muayene Kuruluşu için akredite olunması gerekliliğini savunmaktadır. Görüşümüz ve çalışmalarımız bu yönde devam edecektir. Asansör SMM çalışmalarında,  uygulama birlikteliğine, denetimlere ihtiyaç vardır. Şubemiz  bu konuda gerekli çalışmaları yapacaktır. Mühendislikte eğitim ömür boyu sürer anlayışı ile, Şubemiz ve EMO-Genç Üyelerimiz için   ücretsiz eğitimlerimiz devam edilecektir.”

ETKİNLİKLER DEVAM EDECEK

“Abonelerin “Enerji Verimliliği ve Tasarrufu” bilinci ve “Yenilenebilir Enerji Santralleri Teknolojilerinin Tanıtımı” için çalışmalarımız devam edecektir. Enerji Verimliliği ve Tasarrufu için uygulamalar geliştirilecek, İş Sağlığı ve Güvenliği kültürünün gelişmesi için çalışmalar yapılacak ve her iki konu için kamusal spotlar hazırlanacaktır. Üyelerimizin KOSGEB, IKA, TÜBİTAK ve benzeri desteklerden faydalanmaları için bir komisyon kurulup, etkin olarak faydalanmalarının sağlanması amaçlanmaktadır. Bu konuda destek hizmetimiz olacaktır. Şubemize, TÜBİTAK ve benzeri veya sektör destekli, modern bir otomasyon laboratuvarı kurmayı planlamaktayız. Gücümüzü üyelerimizden aldığımız bilinci ile, Üyelerimizin birlik ve beraberliğinin sağlanmasına yönelik sosyal, kültürel etkinliklerimiz devam edecektir” ifadelerine yer verildi.

HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.