Hava Durumu

Endişe artıyor!

Kış aylarının yaklaşması ile birlikte grip vakaları da artıyor. Geçtiğimiz yıl salgın nedeniyle grip vakaları daha az görülürken, bu yıl maske kullanımının aşı uygulamaları nedeniyle azalması sonrası, grip şikayeti ile başvuruların arttığı öğrenildi. Covid-19 Salgınında vaka oranlarının gerilediği ancak kurallara uyulmaması nedeniyle tedirginliği arttığı kentte vatandaşların, grip ile Covid-19 vakalarının birbirine karıştırılmasından endişe duyuluyor.

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2021 17:07
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2021 18:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Endişe artıyor!

 

 

Havaların soğumaya başlaması ile birlikte yaşanan hava değişimleri, mevsimsel grip vakalarında artışa neden oldu. Hastanelere olan başvuruların yükselmeye başladığı öğrenilirken, Covid-19 ile grip vakalarının karıştırılmaması konusunda çağrılar yapılıyor. Uzmanlar, risk gurubunda bulunan kimselerin Covid-19 aşısının yanı sıra grip aşılarını da yaptırması konusunu öneriyor.

AŞI TEDARİKİ AZ!

Grip vakalarına karşı aşı uygulamalarının yaygınlaşması beklenirken Gaziantep Eczacılar Odası Başkanı İrfan Demirci, grip aşısı tedarikine ilişkin açıklamalarda bulundu. Demirci, geçtiğimiz yıllara oranla grip aşısı tedarikinin az olduğuna dikkat çekti.

“RİSK GRUBUNDAKİ VATANDAŞLARA DUYURU YAPILIYOR”

Gaziantep Eczacılar Odası Başkanı İrfan Demirci, "Risk gurubunda yer alan vatandaşlarımızın grip aşısı olmalarına yönelik duyurusu zaten kendilerine bizzat iletiliyor. Diğer yandan grip aşısı olmak isteyen vatandaşlarımız ise hekim üzerinden temin edebilmektedirler.”

“AŞILAR ÜCRETSİZ ŞEKİLDE YAPILMALI”

Sözlerini sürdüren Demirci, “Zatürre aşısında ise risk gurubunda yer alan vatandaşlarımızın aşıları aile hekimleri tarafından yapılıyor. Diğer yandan zatürre aşısı olmak isteyen vatandaşlarımızın aşıları da sosyal devlet anlayışı çerçevesinde ücretsiz bir şekilde yapılmalıdır” ifadelerini kullandı.

E.YILDIRIM

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.