Hava Durumu

“Enkazı kaldırmak zorunda kaldık”

Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı 3.Birleşim Toplantısında, Gaziantep’te devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları gündeme geldi. Kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanvekili Osman Toprak, şehrin ihtiyaçları doğrultusunda planlama yaptıklarını ancak 90’lı yıllarda ortaya çıkan çarpık kentleşme sorunu ile karşı karşıya kaldıklarını belirterek, “90’lı yıllarda oluşan enkazı, kaldırmak zorunda kaldık” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2021 16:00
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2022 22:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Enkazı kaldırmak zorunda kaldık”

Türkiye’nin en büyük kentlerinden olan Gaziantep, her geçen gün büyümeye devam ediyor. Aşırı göç dalgası sonrasında barınma sorunu başta olmak üzere pek çok sorunun yaşandığı kentte, çarpık kentleşmenin neden olduğu sıkıntılar da gündemde yer alıyor. Kente yönelik gelecek planlamalarının da konuşulduğu Büyükşehir Belediye Meclisi  Kasım ayı 3.Birleşim Toplantısında, kent genelinde devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları da gündeme geldi.

“PLAN DEĞİŞİKLİKLERİ İHTİYAÇLAR DOĞRULTUSUNDA YAPILIYOR”

Bütçe görüşmelerine ilişkin açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanvekili Osman Toprak ise, “Şehrimiz çok hızlı büyüyor, gelişiyor. Tüm kentler gibi Gaziantep’te artan nüfusa bağlı olarak ihtiyaçlar da artıyor. Bu noktada Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizin ihtiyaçları doğrultusunda plan değişikliği ihtiyaçlar doğrultusunda yapılacaktır. Şehrin ihtiyaçları doğrultusunda bunlar yapılacaktır.”

“EMLAKÇILARIN PARSELEZASYON YAPMASINA İZİN VERİLMEMELİYDİ”

Kentsel dönüşüm çalışmalarının geçmişten kalan sıkıntılar nedeniyle ortaya çıktığını söyleyen Toprak, “Kentsel dönüşümler konusunda eleştiriler en yeni escort beşiktaş oldu ancak 90’lı yıllarda emlakçıların parselezasyon yapmasına o dönemin yöneticileri müsaade etmeseydi. Çarpık yapılaşma olmasaydı bizlerde kentsel dönüşüm yapmak zorunda kalmasaydık. 90’lı yıllarda oluşan enkazı Büyükşehir ve ilçe belediyeleri olarak, kaldırmak zorunda kaldık. Kentsel dönüşüm ile insanların parkların, sosyal donatı alanlarının olduğu, sağlık alanlarının olduğu alanlar oluşturduk. Kentsel dönüşüm belediyelerin bütçesini aşan bir olay olmasına rağmen yapmak zorunda kaldık” dedi.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.