Hava Durumu

Eski mahalleler Suriyelilere teslim…

Eski mahallerden olan Bey, Eyüpoğlu ve Tışlaki mahallelerinde ikamet eden vatandaşların sayısı her geçen gün azalıyor. Eski yerleşim yerlerinde bulunan vatandaşlar, ev kiralarındaki artış nedeniyle başka mahallelere yerleşirken, eski yerleşim yeri olan mahallelerde Suriyeli Mültecilerin sayısı ise artış gösteriyor.

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2019 17:32
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2019 18:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Eski mahalleler Suriyelilere teslim…

Eski mahallerden olan Bey, Eyüpoğlu ve Tışlaki mahallelerinde ikamet eden vatandaşların sayısı her geçen gün azalıyor.  Eski yerleşim yerlerinde bulunan vatandaşlar, ev kiralarındaki artış nedeniyle başka mahallelere yerleşirken, eski yerleşim yeri olan mahallelerde Suriyeli Mültecilerin sayısı ise artış gösteriyor.

2011 yılında Suriye’de patlak veren iç savaş sonrası 4 milyon Suriyeli Mülteci Türkiye’ye gelmişti. Suriye’de gelen mülteciler, Gaziantep başta olmak üzere pek çok sınır kentinde yeni bir yaşam kurarken, kent genelinde ev kiralarının fiyatları yüzde 100 oranında zamlanmıştı. Daha önce Bey, Eyüpoğlıu ve Tışlaki gibi mahallelerde 300 lira kira ödeyen vatandaşlar, 600 liraya kadar yükselen kiralar karşısında ödeme zorluğu yaşadılar. Ödemede güçlük çeken pek çok vatandaş yeni evler bularak farklı mahallelere taşınırken, boş kalan evler fahiş fiyatlar ile Suriyeli Mültecilere kiraya verildi.

İMARLI MAHALLELERE TAŞINDILAR

Eski yerleşim yerlerinden olan Bey ve Eyüpoğlu Mahallesinde bulunan kiralık evlerin fiyatları artış gösterdi. Mahallede ikamet eden pek çok kiracı fiyat artışı nedeniyle başka mahallelere göç ederken, ev sahibi olan vatandaşlar ise evlerini 600 liraya varan fiyatlarla kiraya vererek, Karataş gibi imarlı mahallelere yerleştiler.

YAŞAM KOŞULLARI ELVERİŞSİZ

Gaziantep’in ilk yerleşim yerlerinden olan Tışlaki Mahallesinde ise durum farklı değil. Mahallede yaşayan dar gelirli aileler, yaşam koşullarının elverişsiz olduğu evlerde ikamet ediyorlar. Eskiden vatandaşların yoğun şekilde ikamet ettiği mahallede, şimdilerde mülteciler ikamet ediyor. Fahiş fiyatlarla kiraya verilen evlerde, mülteci aileler yaşamlarını sürdürmeye gayret ediyorlar.

M.TÜRKMEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.