Hava Durumu

Esnaf, kısıtlamaların kaldırılmasını bekliyor

Kabine Toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vaka sayılarının belirli bir sayının altına düşmesinin ardından kısıtlamaların kademeli olarak kaldırılacağını duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları, kısıtlamalar nedeniyle faaliyetleri kısıtlanan ve son verilen esnafı sevindirdi. Aylardır kapalı olan işletmeler, aşılamanın başlaması ve kısıtlamaların kaldırılması ile rahat bir nefes alacaklarını belirttiler.

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2021 16:11
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2021 18:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Esnaf, kısıtlamaların kaldırılmasını bekliyor

Geçtiğimiz yıl Mart ayında başlayan Covid-19 Salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında sokağa çıkma yasağı ve işletmelerin faaliyetlerinin sınırlandırılması kararı alınmıştı. Alınan karar doğrultusunda restoranlar paket servisi yapmak koşulluyla açılırken, kafeler, kahvehaneler, internet kafeler, tiyatrolar, sinema salonları gibi dolaşımın yoğun olduğu alanlarda faaliyetlere son verildi. Faaliyetleri kısıtlanan ve son verilen esnaf karar karşısında zor bir döneme girerken, geçtiğimiz gün gerçekleşen Kabine Toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kısıtlamaların kademeli olarak kaldırılacağını duyurdu.

“KADEMELİ OLARAK KALDIRILACAK”

Açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Aldığımız tedbirler sayesinde salgının artış hızını gözle görülür bir şekilde azalttık. Azalan vaka sayısına paralel şekilde sağlık sistemimiz üzerindeki yükü de önemli ölçüde azaldı. Kazanımları korumak ve daha ileriye taşımak için 83 milyon hep birlikte gayret göstermemiz gerekiyor. Faaliyetlerini ara verilen esnaflarımız öğrencilerimiz çalışanlarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın üzerinde sıkıntıları yakinen biliyoruz. Tüm dünya ile birlikte bu soruna kalıcı bir çare bulana kadar hayatımızı kendimize salgından koruyacak tedbirlerle sürdürmeye mecburuz bu tedbirlerin en başında tamam diye ifade ettiğimiz temizlik maske mesafe geliyor. Vaka sayısının belirli sayının altına düşmesiyle birlikte elbette kısıtlamaları kademeli olarak azaltacağız” dedi.

ESNAF ZOR DURUMDA…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarını değerlendiren Gaziantepli esnaf, vaka sayılarının düşmesi ile faaliyetlere yeniden başlamak için gün saydıklarını ifade ettiler. Salgının kontrol altında tutulması ve aşılama ile normale dönüleceğini kaydeden esnaf, “Mart ayından bu yana salgın ile mücadelemiz devam ediyor. Söz konusu mücadelede alınan tedbirler bizleri olumsuz etkiledi. Salgının küresel boyutlarda olması, her gün artan vakalar nedeniyle alınan bu kararların nedenlerini iyi bir şekilde anlıyoruz. Ancak kısıtlanan faaliyetler, kapanan işletmeler nedeniyle kazanç elde edemeyen esnaf zor zamanlardan geçiyor. Her gün biraz daha ağırlaşan ekonomik koşullara karşı hükümetin daha etkin formüller üretmesi şart.”

“DESTEKLER YETERLİ OLMADI”

Desteklerin yetersiz olduğunu kaydeden esnaf, “Hayata geçirilen destek paketleri ne yazık ki bizlerin sıkıntılarını çözecek durumda değil. 3 ay süre ile verilen kira desteği ve nakdi yardımlar, yetersiz. SGK, Bağ-Kur, vergi ödemeleri devam ediyor. Kapalı olan işletmeler için halen kira ödemeleri yapılıyor. Hal böyle olunca gelen desteklerin çok faydasını göremedik. Umuyoruz ki ilerleyen günlerde esnafa yönelik daha etkili destekler sağlanır. Vaka sayılarının düşmesi ve aşı ile birlikte kısıtlamaların kalkacağına, eski günlere dönüş yapacağımızı umut ediyoruz” diye konuştular.

F.ÇENGEL

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.