Hava Durumu

Esnaf normalleşiyor…

Normalleşme Sürecinin başladığı Gaziantep’te, daha önce faaliyetleri kısıtlanan ya da kapanan işletmeler, açıldı. 2 Mart tarihinde faaliyetlerine başlayan esnaf, yüzde 50 kapasite ile de olsa çalışmaya başladıkları için mutlu olurken, Gaziantep Lokantacılar, Kebapçılar, Pastacılar, Tatlıcılar ve Baklavacılar Odası’ndan esnafa yönelik denetim çalışmalarına kısa süre içerisinde başlayacaklarını duyuruldu.

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2021 16:44
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2021 18:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Esnaf normalleşiyor…

Gaziantep Lokantacılar, Kebapçılar, Pastacılar, Tatlıcılar ve Baklavacılar Odası Başkanı Mehmet Bayrakçı, 2 Mart tarihi itibariyle başlayan Normalleşme Süreci ile birlikte esnafın işlerine başladığını söyledi.

Bayrakçı, “1 Mart tarihinde Cumhurbaşkanımızın yaptığı açıklamaların ardından 2 Mart tarihinde esnafımız hazırlıklarını tamamlayarak işletmelerini açtı. Pandemi tedbirleri kapsamında işletmelerimiz yüzde 50 kapasite ile maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uygun şekilde hizmetlerine başladılar. Orta Riskli iller arasından yer alan Gaziantep’te, tedbirlere harfiyen uymamız gerekiyor.”

“DENETİM FAALİYETLERİNE BAŞLIYORUZ”

Normalleşme ile birlikte yeniden faaliyete başlayan işletmelere yönelik denetim çalışmalarına başlayacaklarını duyuran Bayrakçı, “Bugünlerin kıymetini iyi bilmemiz gerekiyor. Pandemi döneminde esnafımızın faaliyetleri, uzun bir süre kısıtlandı. Aradan geçen süreçte başlayan Normalleşme Süreci ile esnafımız yeniden faaliyetlerine başladı. Bu durum esnafımızın faydasına olan bir gelişme oldu. Biz de Oda olarak, esnafımızın faaliyetlerini sürdürebilmesi, kentte vaka sayılarının yükselmemesi ve düşük riskli iller arasına girmek adına Oda olarak denetim faaliyetlerine başlıyoruz. Esnafımızın ve vatandaşların işletmelerde tedbirlere uyup uymadıklarını denetlemek adına çalışmalarımıza başlayacağız. Umuyoruz ki diğer düşük riskli iller arasına girmek için çalışacağız. Esnafımız, 07.00-19.00 saatleri arasında faaliyet gösterecekler” diye konuştu.

E.YILDIRIM

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.