Hava Durumu

Esnaf ve üreticiye desteğe devam

Büyükşehir Belediyesi Ocak ayı 2.Birleşim Toplantısında Özel Halk Otobüsü esnafına üç ay süre ile destek verilmesi ve çiftçilere yüzde 60 hibe desteği ile bölgenin yöresel ürünlerinden oluşan 6 milyon adet fide dağıtımı konuları gündeme geldi. Oy birliği ile kabul edilen maddeler ile Büyükşehir Belediyesi, esnafa ve üreticiye destek vermeye devam edecek.

Haber Giriş Tarihi: 15.01.2021 16:47
Haber Güncellenme Tarihi: 15.01.2021 18:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Esnaf ve üreticiye desteğe devam

Büyükşehir Belediyesi Ocak ayı 2.Birleşim Toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanvekili Osman Toprak başkanlığında yapıldı.  Toplantıda, gündemde yer alan 23, gündem dışından gündeme alınan 4 madde olmak üzere toplam 27 madde görüşüldü.

ESNAFA 3 AY SÜRE İLE DESTEK VERİLECEK

Gündemin 8.maddesinde pandemiden olumsuz etkilenen Özel Halk Otobüsü esnafına destek verilmesi konusu konuşuldu. Esnafa 3 ay süre ile 1000 TL destek verilmesini kapsayan karar revize edilerek, Ocak ve Şubat aylarında 750 TL daha destek sunulacağı ifade edildi. Karar ile birlikte esnafa 3 ayda 4 bin 500 TL destek verilmiş olacak.

BÜYÜKŞEHİR’DE ÇİFTÇİLERE DESTEK SÜRÜYOR

Gaziantep’in yerel ürünlerden olan biber, dolmalık acı biber, dolmalık patlıcan, sof domatesi ve domates fidesi Büyükşehir Belediyesi tarafından yüzde 60 destekli, çiftçilerden ise yüzde 40 hibe destekli katkı payı alınarak dağıtılacak. Tahmini 6 milyon fide, ekimi yapılan 9 ilçede bulunan çiftçilere verilecek.  

Teklif karar olarak sunulan maddeye ilişkin açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanvekili Osman Toprak, “Mevcut gündemimizde Gaziantep’te üretimi yapılan endemik ürünlerin kaybolmaması hem de çiftçilerimize katkı olması açısında hangi bölgemizde hangi ürünler yetiştiriliyorsa yüzde 60 hibe desteği bu ürünlerin dağıtımı yapılacak” dedi.

Madde oy birliği ile kabul edildi.

ŞİRKETLERE KREDİ YETKİSİ VERİLDİ

Gündemin ikinci maddesinde Büyükşehir Belediyesine bağlı şirketlere gerekli durumlarda kredi kullanımı noktasında yetki verildi. Teklif karar olarak gündeme gelen maddeye CHP’li meclis üyeleri tepki gösterdi.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Toprak, “Her sene başında belediyemize bağlı iştiraklerin kullanabilmesi için yetki kararları alıyoruz. Bu kararlar illaki kullanılacak değil. İhtiyaçtan daha fazla rakamlar telaffuz ediliyor, tamamı kullanılmıyor. Şirketlerimizin büyük bir kısmı personellerin çalıştırılması işini yapıyorlar. Toplu iş sözleşmesinden kaynaklı olarak şirketin belediyeden almış olduğu rakamlardan daha yüksek olduğu için ya kredi ya da sermaye artırımı yoluyla farkın kapatılması gerekiyor. Bu nedenle yetkiyi alıyoruz” diye konuştu.

Söz konusu madde oy çokluğu ile kabul edildi.

SAYIŞTAY RAPORU MECLİSE SUNULDU

Gündemin 4.maddesinde Sayıştay tarafından hazırlanan 2019 yılı Sayıştay Denetim Raporu, meclisin bilgisine sunuldu.

MOBBİNG İDDİALARI ARAŞTIRILACAK

Toplantının ardından gündem dışı söz alan CHP’li meclis üyeleri, Tüm-Bel-Sen’e bağlı belediye personeline yönelik mobbing iddialarını gündeme taşıdılar. İddialara ilişkin açıklamalarda bulunan Toprak, belediye içerisinde böyle bir duruma izin vermeyeceklerini kaydederek, iddiaların araştırılacağını belirtti.

Konuşmaların ardından Ocak ayı 2.Birleşim Toplantısı sona erdi.

S.ÖZTÜRK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.