Hava Durumu

Esnaf zamlardan şikayetçi

Gaziantep’te toplu taşıma hizmeti veren esnaf, mazot, yedek parça fiyatlarına gelen zamlardan şikayetçi. Gazetemize açıklamalarda bulunan Gaziantep Minibüsçüler Odası Başkanı Sofu Çolak, esnafların iş yapamaz hale geldiklerini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 25.12.2019 19:02
Haber Güncellenme Tarihi: 25.12.2019 21:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Esnaf zamlardan şikayetçi

Gaziantep’te toplu taşıma hizmeti veren esnaf, mazot, yedek parça fiyatlarına gelen zamlardan şikayetçi. Gazetemize açıklamalarda bulunan Gaziantep Minibüsçüler Odası Başkanı Sofu Çolak, esnafların iş yapamaz hale geldiklerini belirtti.

Döviz kurunda meydana gelen yükseliş ve akaryakıt fiyatlarına yapılan zam otobüsçü esnaflarını olumsuz etkiledi. Gazetemize açıklamalarda bulunan Gaziantep Minibüsçüler Odası Başkanı Sofu Çolak, “Esnaflarımızın durumlarında hiçbir düzelme olmadı. Esnafımızın durumu her geçen gün daha kötüye gidiyor. Seri şekilde mazot fiyatlarına zam geliyor. Döviz kurundaki artış nedeniyle giderlerimiz artıyor. Esnafımız bu kötü durumdan olumsuz etkileniyorlar. Esnafımızın desteklenmesi gerekiyor.”

ÜCRETSİZ TAŞIMAK ESNAFIN İŞİ DEĞİL

Birçok kalemde yapılan ücretsiz taşımaların işlerini olumsuz etkilendiğini belirten Çolak, “Gaziantep’te ücretsiz taşıma yapmak bizim görevimi değil. Ücretsiz taşımaların belediye araçları tarafından yapılması gerekiyor. Esnafımız sabahın 5’inden itibaren toplu taşıma araçları servislerine başlıyorlar. Esnaf bu konuda çok büyük sıkıntıda bulunuyor. Ankara, İstanbul gibi büyük illerde esnafa destekleme veriliyor. Gaziantep’te ise bu uygulanmıyor. Daha önce uygulanan destekleme sona erdi, verilen destekler öğrenci binişleri ile sınırlı kaldı.”

ÖĞRENCİ ÜCRETLERİNE ZAM YAPILMADI

Türkiye’de en ucuz öğrenci taşımacılığının Gaziantep’te yapıldığını söyleyen Çolak, “Öğrencilere 7 yıldan bu yana yapılan zam miktarı 25 kuruş oldu. 7 yıldan bu yana mazota, dövize, işçiliğe, yedek parçaya, yalnızca 25 kuruş zam mı geldi? Onun için esnafımız büyük sıkıntıdalar. Ücretsiz binişlerle ilgili olarak esnafa destekleme verildi. Kimi zaman esnaf ile ücretsiz toplu taşıma araçlarını kullanan kişiler arasında tartışmalar yaşanıyor.”

ESNAFIN SIKINTISI ARTACAKTIR

Zam talebinden bulunduklarını kaydeden Çolak, “Büyükşehir Belediyesi’ne zam talebinde bulunmuştuk, gelen zam ortada. Dövize, mazotta fiyatlar arttı. Korkumuz o ki yılbaşından sonra daha fazla oranda zam yapılacak. Esnaf için hem destekleme hem de zam verilmesi gerekiyor. Aksi halde sıkıntılarımız daha da artacaktır” diye konuştu.

M.TÜRKMEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.