Hava Durumu

Euro ve altın bu sefer kaybettirdi

TÜİK Gaziantep Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Finansal Yatırım Araçları Reel Getiri Oranları Haziran ayı sonuçları değerlendirildi. Finansal yatırım araçları aylık olarak değerlendirildiğinde en yüksek getirinin Devlet İç Borçlanma Senetleri (DİBS)'de gerçekleştiği bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2019 17:12
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2019 18:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Euro ve altın bu sefer kaybettirdi

En yüksek aylık reel getiri, yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) ile indirgendiğinde %8,15, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde ise %8,22 oranlarıyla DİBS'de gerçekleşti.

Aylıkta devlet iç borçlanma senetlerinden sonra BIST 100 (borsa), külçe altın ve mevduat faizi yatırımcısına en fazla kazandırdı. %3,99 oranı ile en çok dolar, sonra ise %3,03 oranında Euro yatırımcısına kaybettirdi.

Üç aylık değerlendirmede yatırımcısına en yüksek reel getiri sağlayan altın olurken borsa yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.

Altı aylık değerlendirmeye göre ise yine altın yatırımcısına en yüksek kazancı sağladı. Aynı dönemde borsa en çok kaybettirdi.

Yıllıkta da şampiyon altın

TÜİK Gaziantep Bölge Müdürlüğü, açıklamada yıllık değerlendirmede de bulundu. Yıllık en yüksek reel getirinin altında gerçekleştiği belirtildi. Diğer taraftan borsa, yıllıkta yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.