Hava Durumu

“Fedakarlık sırası devlette”

Milyonlarca Asgari Ücretli çalışanın gözü kulağı, Asgari Ücret Tespit Komisyonunun bu hafta yapacağı 4’üncü toplantıda. Komisyondan yapılacak açıklama ile belirlenecek olan Asgari Ücret miktarı tartışılırken, AK Parti MKYK üyesi Şamil Tayyar, Asgari Ücretin 4 bin TL’nin altında olmamasını umut ettiğini belirtti. Hükümete seslenen Tayyar, “20 yıl boyunca AK Parti’yi ayakta tutan ve iktidar gücünü perçinleyen en geniş kitle, dar ve sabit gelirli kesimdi. Ağır bedeller ödediler ama yarı yolda bırakmadılar. Fedakarlık sırası devlette” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 12.12.2021 17:06
Haber Güncellenme Tarihi: 12.12.2021 19:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Fedakarlık sırası devlette”

Pandemi dönemi ile başlayan ve döviz krizi ile devam eden ekonomi sıkıntılar, vatandaşın hayatını olumsuz etkilemeye devam ediyor. Büyük sıkıntılar yaşanan sabit ve dar gelirli vatandaşların içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıların her geçen gün artarken, Asgari Ücret görüşmelerinde gözler son görüşmeye çevrildi. Bu hafta yapılması beklenen görüşmeler öncesi AK Parti MKYK Üyesi Şamil Tayyar, vatandaşın durumu, ekonomik sıkıntılar ve asgari ücrete ilişkin açıklamalarda bulundu.

“AĞIR BEDEL ÖDEDİLER AMA YARI YOLDA BIRAKMADILAR”

AK Parti’yi ayakta tutan kesimin sabit ve dar gelirli kesim olduğunu söyleyen Tayyar, “20 yıl boyunca AK Parti’yi ayakta tutan ve iktidar gücünü perçinleyen en geniş kitle, dar ve sabit gelirli kesimdi. Yeri geldi ağır bedel ödediler ama yarı yolda bırakmadılar. Şimdi taşıdıkları ağır yükü sırtlanma vakti. Fedakarlık sırası devlette.”

“4 BİN TL’NİN ALTINDA OLMAZ İNŞALLAH”

Yeni Asgari Ücrete ilişkin yorumda bulunan Tayyar, “Çalışma Bakanımız Vedat Bilgin, yeni asgari ücretin bayram havası oluşturacağını söylemiş. Bu konudaki gayretini, samimiyetini biliyoruz. Cumhurbaşkanımız da bu konuda hayli duyarlı, yakından takip ediyor. 4 bin liranın altında olmaz İnşallah.”

SANALMUTLULUK İLE BİR YERE VARILAMAZ

Vatandaşın ekonomik açıdan zor duruma olduğunu kaydeden Tayyar, ekonomik verilerinin yerine insanı koymanın sanal mutluluk olduğunu belirtti. Durumu bir örnek ile açıklayan Tayyar, “Kişinin bir ayağı -100, diğer ayağı +100 derece suda olsun. -100, +100’ü götürür, bunun istatistiksel karşılığı 0’dır.  Oysa kişinin bir ayağı donmuş, diğeri yanmıştır. İnsanın yerine sayıyı yerleştirmek sanal mutluluktur, gerçek olan donduran ve yakan etkidir” ifadelerini kullandı.

E.YILDIRIM

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.