Hava Durumu

Festival biber hasadıyla başladı

Gaziantep Valiliği koordinasyonunda, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep’i Geliştirme Vakfı’nın (GAGEV) işbirliğinde, Dünya’nın en önemli gastronomi merkezlerinden biri olma hedefiyle düzenlenen Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali (GastroANTEP), ikinci kez “Perde” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2019 16:22
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2019 17:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Festival biber hasadıyla başladı

Gaziantep Valiliği koordinasyonunda, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep’i Geliştirme Vakfı’nın (GAGEV) işbirliğinde, Dünya’nın en önemli gastronomi merkezlerinden biri olma hedefiyle düzenlenen Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali (GastroANTEP), ikinci kez “Perde” dedi.

Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde 60 dönüm alanda yapılan biber hasadı ve kuruluk gezisiyle başlayan festivale, dünyaca ünlü Michelin yıldızlı şefler, Türkiye’nin gastronomi profesyonelleriyle şefleri, üniversiteler, gurmeler, gastronomi yazarları, Gaziantepli tarım üreticileri, yerli ve yabancı basın mensuplarıyla Türkiye’nin farklı noktalarındaki Gaziantep mutfağının temsilcileri katıldı. Kurutmalıklarla süslenen tören alanına gelen başkan Şahin’e Nurdağı ilçe halkı, yoğun ilgi gösterdi, başkanla fotoğraf çektirmek için adeta birbiriyle yarıştı.

ŞEHİR, GASTROANTEP FESTİVALİ’NİN ETRAFINDA TOPLANDI

Dünya Bankası’nın en rekabetçi 7 şehirden biri olarak seçtiği, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) 116 şehir arasında gastronomi alanında Yaratıcı Şehirler Ağı’nda (UCCN) Türkiye’yi temsil eden ilk şehir olma niteliğini taşıyan Gaziantep, Güneydoğu’nun ve Mezopotamya’nın Dünya’ya açılan yeni penceresi oldu. Güneşten, topraktan ve tarihten gelen yerel lezzeti tüm Dünya’ya tanıtmak amacıyla eşsiz gastronomisini Dünya’ya tanıtmayı sürdüren şehir, GastroANTEP Festivali’nin etrafında toplandı, birlikte hareket etti.   

ŞAHİN: GÜNEŞ, BU COĞRAFYADA ÇOK DAHA GÜZEL DOĞUYOR

Biber hasadı öncesi düzenlenen törende konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali’nde 40 ülkenin Gaziantep’te buluştuğunu belirterek, “40 ülkenin kalbi, Gaziantep‘te atıyor. Gaziantep neresi? Nurdağı neresi? İslahiye neresi? Burası bereketli hilalin tam ortası. Bereketli hilal ne demek? Mezopotamya’nın bereketi demek, Uzakdoğu’dan gelen aromanın bu toprakta olması demek? Alın teri olmazsa olmaz, toprak tevazuuyla, cömertliğiyle insanımıza bereket sunuyor. Güneş, bu coğrafyada çok daha güzel doğuyor. Suyumuz, rüzgârımız sert.  Biberimiz kendiliğinden bu lezzete bürünmüyor, insanımız mert, tarlamız cömerttir. Bereketli hilalin ortasında tüm Dünya’ya; bu tarla kardeşlik sofrası, bu tarla şifa tarlası, bu tarla sevgi ve aşk tarlası diyoruz. UNESCO 116 şehir arasında gastronomi alanında Yaratıcı Şehirler Ağı’nda Türkiye’yi temsil eden ilk şehiriz, lezzetin başkentiyiz. Dünya’nın önemli merkezleri, tıp dünyası, obeziteyle mücadele etmek için biber yiyeceksin diyor. Biber zayıflatıyor, antioksidan etkisi var. Kanseri önleme etkisi var. Biberimiz, hem lezzet hem şifadır. Hep birlikte bunu Dünya sofrasına koyacağız. Geçen yıl şehrimize gelen Dünyaca ünlü Michelin yıldızlı şefler, bu lezzeti sofralarında kullandılar, şimdi ülkelerine Nurdağı ve İslahiye’nin biberlerini alıyorlar, market zincirlerinde satılmaya başlandı” dedi.

Konuşmaların ardından, başkan Şahin ve protokol biber hasadına katıldı.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.