Hava Durumu

GAÜN’de HES çilesi…

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN), ana giriş kapısının trafiğe kapatılması ve yayalaştırılması için başlatılan çalışmalar, trafiği olduğu kadar öğrencileri de olumsuz etkiledi. Üniversite girişlerinde yer alan turnikelerin kaldırılması nedeniyle girişlerde yapılan HES Kodu kontrolleri nedeniyle öğrenciler uzun kuyruklar oluşturuyor. Duruma isyan eden öğrenciler, inşaat faaliyetlerinin eğitimin başladığı bir dönemde yapılmasına tepki gösterdiler.

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2021 17:13
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2021 18:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
GAÜN’de HES çilesi…

Gaziantep Üniversitesinin Karataş’a çıkış bölümündeki ana kapısının 5 Eylül’den sonra kapatılacağı ve sadece yayaların buradan geçebileceği duyurulmuştu. Kararın ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından geliştirilen proje kapsamında, ana giriş kapısının yayalaştırılması için çalışmalar başladı.

BEKLENEN OLMADI!

Proje kapsamında, ana kapının araç trafiğine kapatılmasının ardından Güneykent, Abdülhamit Han, Yeditepe ve Karataş bölgeleri için Şahinbey Kapısı, şehir merkezi, 23 Nisan, Binevler ve Çağdaş bölgelerinden gelenler için Karayılan Kapısı, İbrahimli, Osmangazi, 15 Temmuz ve Gazitepe Bölgeleri’nden gelenler ise Şehitkamil Kapısı kullanıma açıldı. Diğer giriş kapılarının açılması ile sorunun çözüleceği düşünülürken, GAÜN’de eğitim faaliyetlerinin başlaması ile beklenen olmadı.

TURNİKELER KALDIRILDI, UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU

GAÜN ana giriş kapısında yürütülen çalışmalar kapsamında girişlerde yer alan turnikeler kaldırıldı. Daha önce bu turnikelere öğrenci kartlarını okutarak giriş yapan öğrenciler, turnikelerin kaldırılması nedeniyle girişte kurulan HES kodu okuma noktasına giderek kodlarını okutmak durumunda kalıyor. Uzun kuyrukların oluştuğu GAÜN’de öğrencilerin derslerine geç kaldığı, uygulamadan memnun olmadıkları öğrenildi.

NE İNŞAAT BİTTİ NE TADİLAT!

Sosyal medya hesapları üzerinden duruma tepki gösteren öğrenciler, “Üniversite açılmadan önce turnikelerin, yolların yenilenmesi gerekirdi. Böylelikle HES kodlarımızı kimlik kartlarımıza tanımlayarak geçişler yapılırdı. HES kodu kontrolü yapılacağı baştan belirtilmeliydi. Ama üniversite açıldı, ne inşaat bitti ne tadilat. Ortada ne turnike var ne yol. Sadece uzun kuyruklar” ifadeleri yer aldı.

Durum böyle iken şimdi öğrenciler, ana giriş kapısında devam eden çalışmaların tamamlanmasını bekliyor.

M.TÜRKMEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.