Hava Durumu

GAÜN’de Sağlık Hukuku Sertifika Programı

Gaziantep Üniversitesi’nde yenilikçi bir eğitim hizmeti olarak “Sağlık Hukuku Sertifika Programı Eğitimi” düzenlenecek. Bu kapsamda, sağlık çalışanlarının yasal hakları, muayene öncesi, sonrası ve diğer tüm süreçlerde karşılaşılabilecek hukuki sorunlar ve bu sorunların ortaya çıkma durumunda geliştirilebilecek hukuki savunmalar hakkında eğitim verilecek.

Haber Giriş Tarihi: 15.01.2021 15:05
Haber Güncellenme Tarihi: 15.01.2021 17:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
GAÜN’de Sağlık Hukuku Sertifika Programı

Sağlık Hukuku Sertifika Programı Eğitimi hakkında bilgi veren Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın şunları söyledi:  “Ülkemizin ve bölgemizin hem akademik gelişimine hem de ihtiyaç duyulan eğitim ve araştırma faaliyetlerine önemli katkılar sunan Gaziantep Üniversitesi, sahip olduğu tüm potansiyelini şehrimizin pandemi dönemindeki krizden çıkış stratejilerinin geliştirilmesi ve bu süreçte ihtiyaç duyulan faaliyetlerin hayata geçirilmesi için kullanıyor. Gerek bünyesinde gerçekleştirmiş olduğu araştırma ve eğitim faaliyetleriyle gerek Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi ile pandemi döneminde bölgemize önemli hizmetler sunan üniversitemizde yenilikçi bir eğitim hizmeti olarak “Sağlık Hukuku Sertifika Programı Eğitimi” düzenlenecek.”

Göreve başladığı günden bugüne pandemi döneminde üniversite olarak bu sürece daha fazla nasıl katkı sunacakları noktasında önemli işbirlikleri ve faaliyetler gerçekleştirdiklerini belirten Prof. Dr. Özaydın, “Fedakârca çalışan sağlık mensuplarımıza üniversite olarak her zaman elimizden gelenin en iyisini sunmak için çalışıyoruz. Bu kapsamda, Tıp Fakültemizde çalışanlarımızın sosyo- kültürel ve işyeri çalışma iklimini geliştirecek birçok uygulamalar yaptık. Bunlardan en önemlisi, Tıp Fakültesinde kullanılan tüm alet ve ekipmanların yeni teknoloji ürünü olmasına özen göstererek, aynı zamanda bu ekipmanların hijyen düzeyini de üst seviyelere çekmek için tüm tedbirleri aldık. Tıp Fakültesinde hijyen kuralları tüm süreçleriyle sıkı bir şekilde kontrol edilmektedir” şeklinde konuştu.

GAÜN SPORIUM’U SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ÜCRETSİZ AÇTIK

Bölgemizin en büyük spor komplekslerinden birisi olan GAÜN SPORIUM’u ise Tıp Fakültesi’ndeki sağlık çalışanlarına ücretsiz olarak açtıklarını vurgulayan Prof. Dr. Özaydın, “Sahada fedakarca görev yapan sağlıkçılarımızın ve geleceğin sağlıkçıları olacak tıp fakültesi/ sağlık bilimleri öğrencilerinin ihtiyaçlarını analiz ettik. Gerçekleştirilen bu analiz sonucunda kapsamlı bir sağlık hukuku eğitiminin faydalı olacağı kanaatine vardık. Bu ihtiyaç doğrultusunda ortaya çıkan “Sağlık Hukuku” eğitimi üniversitemiz sürekli eğitim merkezi tarafından düzenlenecek olup, program sonrası sınavda başarılı olanlara sertifika verilecektir” diye konuştu.

GELİŞTİRDİĞİMİZ SAĞLIK HUKUKU SERTİFİKA PROGRAMI ALANINDA İLK OLMA ÖZELLİĞİ TAŞIYOR

Rektör Prof. Dr. Özaydın konuşmasının devamında şu ifadelerde bulundu: “Özellikle sağlık çalışanlarımızın görevleri esnasında karşılaşabilecekleri olağandışı durumlara, rutin muayene ve tedavi süreçlerine hukuksal olarak nasıl yaklaşmaları gerektiği, aynı zamanda yaşanan olumsuz bir durumda yasal haklarını bilerek süreç yönetimini nasıl yönlendirmesi gerektiği noktasında geliştirdiğimiz bu eğitim, Gaziantep Üniversitesi’ne özel olup, alanında aynı isimde bazı kısa süreli eğitimler olsa da bu içerikteki ilk eğitim olma özelliğini taşıyor” dedi.  Rektör Prof. Dr. Özaydın, GAÜN olarak sağlık sektörüne özel, yenilik odaklı çalışmaları hem TARGET hem Teknopark hem de üniversitemizin diğer birimleri bünyesinde tam kapasite bir şekilde geliştirmeye devam edeceklerini söyledi.

SAĞLIK HUKUKU SERTİFİKA PROGRAMI 32 SAAT SÜRELİ VE BİRBİRİNDEN ÖZEL EĞİTİMLERİ KAPSIYOR

Sağlık Hukuku Sertifika Programı Eğitiminde, hukuk terminolojisi, tıbbi müdahalenin hukuka uygunluğu, tıbbi standart sorumluluk, sağlık personelinin hukuki/idari ve cezai sorumlulukları, defansif tıp ve tıbbi malpraktis stres sendromu, sağlık hukukunda sigorta, aydınlatılmış onam ve sağlık personeli hukuki uyuşmazlık usulleri gibi ihtiyaca özel birbirinden gelişmiş farklı konular ele alınacaktır. İlgili kurs hakkında detaylı bilgi ve kayıt için http://gusem.gantep.edu.tr adresi ziyaret edilebileceği gibi 0342 360 18 55 numaralı telefondan bilgiler alınabilmektedir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.