Hava Durumu

GAZİANTEP NE OLACAK?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Artık İstanbul’a Suriyeli kaydı almıyoruz” açıklaması sonrası yüzde 20’lik Suriyeli nüfusu ile İstanbul’a göre çok daha fazla yoğunluk yaşayan Gaziantep’te, “Biz ne olacağız?” sorusunu gündeme getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2019 20:52
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2019 21:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
GAZİANTEP NE OLACAK?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Göç Değerlendirme Toplantısı'ndaki konuşmasında büyükşehirlerde, İstanbul'da düzensiz göçmenler konusuna eğileceklerini belirterek, "Yani hiç kimse kayıtsız kuyutsuz ortalıkta gezinemeyecektir. Kaçak göçmen çalıştırma, kaçak işportacılık gibi faaliyetlere müsaade edilmeyecektir." dedi. Soylu, İstanbul'da istisnalar dışında Suriyeli kaydı alınmadığını açıkladı.

GAZİANTEP’TE YOĞUNLUK ÇOK DAHA FAZLA

İçişleri Bakanı’nın İstanbul’a Suriyeli kaydı alınmayacağı açıklaması Gaziantep’te sosyal medya üzerinden yankı buldu. Gaziantepliler, Gaziantep’teki Suriyeli yoğunluğunun İstanbul’dan çok daha fazla olduğuna dikkat çekerek, “ 2 milyon nüfuslu Gaziantep’te 500 bin civarında Suriyeli yaşıyor. 16 milyon nüfuslu İstanbul’da da 500 bin Suriyeli yaşıyor.

Gaziantep’te yaşayan her 5 kişiden birinin Suriyeli olduğunu hatırlatan Gaziantepliler, “ Gaziantep’te Suriyeli oranı yüzde 21 civarında, bu oran İstanbul’da yüzde 4’e tekabül ediyor. Yani Gaziantep, Suriyeli misafir konusunda İstanbul’dan fazla muzdarip durumda.  İstanbul’a Suriyeli kaydı yapılmıyorsa, Gaziantep’e de yapılmamalı.” yorumunu yaptılar.

DENETİMLER ARTTIRILMALI

İşçişleri Bakanı Soylu’nun “"Hiç kimse kayıtsız kuyutsuz ortalıkta gezinemeyecektir. Kaçak göçmen çalıştırma, kaçak işportacılık gibi faaliyetlere müsaade edilmeyecektir." açıklamasının da Gaziantep için önemli olduğunu belirten Gaziantepliler, “ Kayıtsız Suriyeliler’den en fazla sıkıntı yaşayanda Gaziantepli esnaftır. Umarız İçişleri Bakanı’nın bu açıklaması Gaziantep’teki yönetimler tarafından da dikkate alınır ve denetimler arttırılır. Gaziantep’te yaşayan ve çalışan herkesin eşit şartlarda yaşaması, aynı yükümlülükleri yerine getirmesi için, haksız rekabetin ortadan kaldırılması için yöneticiler gereken çalışmaları yapmalıdır.” yorumları ile Gaziantep’teki sıkıntıyı gündeme getirdiler.

YÖNETCİLERİN TAVRI BEKLENİYOR

İçişleri Bakanı Soylu’nun Suriyeli mülteciler ile ilgili açıklamasının ardından Gaziantep’te yerel yöneticilerin Suriyeliler konusunda nasıl bir çalışma yapacağı, merakla bekleniyor.

(S.ÖZTÜRK)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.