Hava Durumu

“Gaziantep, sise teslim edilemez”

Gaziantep’te her kış olduğu gibi bu kışta yoğun sis nedeniyle uçuş iptalleri başladı. Geçtiğimiz hafta sonu uçak seferlerinin iptal edilmesi, rötarlı olarak uçuşların gerçekleşmesi nedeniyle çok sayıda vatandaş mağdur olurken, Gaziantep Milletvekilleri Nejat Koçer, Bayram Yılmazkaya, İrfan Kaplan ve Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım, gazetemize açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2019 19:40
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2019 21:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Gaziantep, sise teslim edilemez”

Gaziantep’te her kış olduğu gibi bu kışta yoğun sis nedeniyle uçuş iptalleri başladı. Geçtiğimiz hafta sonu uçak seferlerinin iptal edilmesi, rötarlı olarak uçuşların gerçekleşmesi nedeniyle çok sayıda vatandaş mağdur olurken, Gaziantep Milletvekilleri Nejat Koçer, Bayram Yılmazkaya, İrfan Kaplan ve Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım, gazetemize açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin en büyük sanayi, ticaret, kültür kentlerinden olan Gaziantep’te her kışa aynı sorun yaşanıyor. Sisli hava nedeniyle kış aylarında sık sık uçuş iptallerinin yaşanması vatandaşları ve iş adamlarının tepkisine neden oluyor. Gaziantep Uluslararası Havaalanında, uçakların sisli ve yağışlı havalarda inmelerini ve kalkmalarını sağlayan ILS cihazının da bulunduğu bilgisine rağmen Gaziantep’e olan uçuşların iptal edilmesi ve bu soruna çözüm bulunamaması tepkilere neden oldu. Konuya ilişkin Gaziantep Milletvekilleri Nejat Koçer, Bayram Yılmazkaya, İrfan Kaplan ve Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım, gazetemize açıklamalarda bulundu.

“EKSİĞİMİZ YOK”

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, “Meteorolojik koşullar Türkiye’de bulunan havalimanlarını zaman zaman etkiliyor. Dolayısıyla bu meteorolojik koşullara ve pilotun kararına bağlı olarak uçuş iptalleri gerçekleşebiliyor. Ankara Havalimanında da bu durumu yaşıyoruz. Birçok havalimanında kış şartları nedeniyle bu tür durumlar yaşanıyor. Yolcu güvenliği açısında pilotun verdiği bir karar. Bu konuda Türkiye’deki havalimanlarında zaman zaman yaşanan bir durum. ILS cihazı ile ilgili eksik bir şey yok. Meteorolojik şartları dikkate almak gerekiyor. Havalimanımıza uygun yaklaşım cihazı havalimanımızda mevcut. Bunun dışında bir ILS cihazına ihtiyacımız yok. Geçtiğimiz yıl yapılan toplantılarda mevcut ILS cihazının havalimanımız için yeterli olduğu belirtildi. Burada koyduğumuz hiçbir sistem pilotun kararını etkilemez” dedi.

“İPTALLERİN ÖNLENMESİ İÇİN ILS CİHAZI DEĞİŞTİREBİLİR”

Gaziantep’e yönelik uçuşlarda sisin bahane edildiğini söyleyen CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, “Gaziantep’e yönelik uçak seferlerinde ne yazık ki sis olayları bahane ediliyor. Gaziantep Havalimanında ILS cihazı bulunuyor. ILS cihazı 800 metreye kadar görüş mesafesi sunuyor. 100 metreye kadar görüş mesafesi sunan ILS cihazları da bulunuyor. Sis nedeniyle yaşanan uçuş iptallerinin önlenmesi için havalimanında bulunan ILS cihazı geliştirilebilir. Uçuş iptalleri nedeniyle insanlar mağdur oluyor. Bu mağduriyetlerin önlenmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

“TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, “Gaziantep Havalimanında sis nedeniyle sık sık uçuş iptalleri yaşanıyor. Bu konuyu sık sık dile getiriyoruz. Halen bu soruna ilişkin bir çözüm bulunamadı. Görüş mesafesi sunan ILS cihazının yetersiz kalması durumunda bu cihazın geliştirilmesi gerekiyor. bu konunun takipçisi olacağım” dedi.

“UÇUŞ İPTALLERİ GAZİANTEP’İN MAKUS TALİHİ”

Uçuş iptallerinin kent ekonomisine zarar verdiğini belirten Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım, “Geçtiğimiz gün kente yönelik uçuşlar ne yazık ki iptal edildi. Yapılan uçuş iptalleri ne yazık ki Gaziantep’in makus talihi oldu. Tamamıyla teknik bir konu var ancak kentimiz Türkiye’nin en önemli illerinden bir tanesi. En ufak bir sis olayında dahi teslim olunuyor ve insanlar havalimanlarında mağdur oluyorsa buna bir çözüm bulunmalı. Devlet Hava Meydanlarının bu noktada çalışma yapması gerekiyor. Yazın uçak seferleri azalıyor bu şehir ceza görüyor, kışın sis olayları yaşanıyor Gaziantep ceza çekiyor. Artık bu sorunun bir şekilde önlenmesi gerekiyor. Çözüm noktası Devlet Hava Meydanlarıdır. Uçuş iptallerinin önlenmesi için ne gerekiyorsa yapılmalı, artık bu durumdan rahatsız oluyoruz. Gaziantep, sise teslim edilemez. Sesimize kulak verilmesini ve sorunun çözümlenmesini istiyoruz” diye konuştu.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.