Hava Durumu

Gaziantep üretiyor...

Gaziantep Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Karayılan, Gaziantep tarımı ve hayvancılığına ilişkin verileri paylaştı. Karayılan, şehir genelinde yapılan üretimin önemli oranda arttığını ve çiftçilere yönelik yatırımların sürdüğünü söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2020 17:52
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2020 18:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Gaziantep üretiyor...

Gaziantep üretimine yönelik açıklamalarda bulunan Karayılan, "Halkımız rahat olsun tarlalarımız dolu inşallah ambarlarımızda dolu olacak. Türkiye Buğday üretimimiz geçen yıla oranla yüzde 8 artarak 20 milyon 500 bin ton, arpa üretimimiz geçen yıla oranla yüzde 9 daha artarak, 8 milyon 260 bin tona yükseldi. Sayınn Cumhurbaşkanımız sert ekmeklik buğdayın tonunu 1350 liradan 1650 liraya yükseltildiğini 04.mayıs ta açıkladıklarında, çiftçilerimiz çok sevinmişlerdi. Dünyada salgın sıkıntısı varken devletimiz buğdayda fiyatlara yüzde 22-23 gibi bir zam yaparak üreticilerimizi sevindirdi."

"HUBUBAT VE BAKLİYATTA YÜZDE 25 ARTIŞ OLDU"

Açıklamalarını sürdüren Karayılan, "Bu fiyat çiftçilerimize güven verdi. Buğdayda kilogram başına verilen 10 kuruşluk destek 23 kuruşa çıkartıldı. Ton başına bakliyat alım fiyatlarını da kırmızı mercimekte 3 bin 500 lira,yeşil mercimekte 3 bin 200 lira ve nohutta 3 bin 350 lira olarak belirlemiştik. Taban fiyatların mayısın ilk haftasında açıklanması ile hububat ve bakliyat fiyatlarında yüzde 25 artış oldu. Bunu çiftçimiz çok hakediyordu ve öylede oldu.sadece Aracılar kazanmadı çiftçimizde kazandı.Rabbim ürünlerimizi bereketli kılsın inşallah. Üreteceğiz, ürettikçe kalkınacağız."

ANTEPFISTIĞI REKOLTESİ ARTTI

Rekolteye ilişkin bilgiler veren Karayılan, “Antepfıstığında yüzde 261 artış ile 95 bin ton mahsulümüz olacak. Buğday rekoltesi yüzde 26 artış ile 350 bin ton, Arpada yüzde 9 artışla 67 bin 770 ton, Mercimekte yüzde 6 artışla 10 bin ton olacak. Nane yüzde 46 artışla 15 bin 500 ton, Pamuk yüzde 29 artışla 36 bin ton, nohut 155 bin ton, sarımsak 25 bin ton, kırmızıbiber 60 bin ton, üzüm 125 bin ton seviyelerinde olacak."

"HIZLI ŞEKİLDE SÜRECİN ÜSTESİNDAN GELECEĞİZ"

Üretimin devam ettiğini söyleyen Karayılan, "Üreten çiftçimiz kazandıkça daha çok üretmeye devam edecekler. Üretimin devam etmesi de ülkemizin en büyük gücü. Çiftçimizin de şehrimizin de ülkemizin de yüzü gülüyor. Bakanlığımızın sunduğu destekler arttıkça, çiftçimiz ürettikçe bu sürecin çok daha hızlı bir şekilde üstesinden geleceğiz" ifadelerine yer verdi.

 

M.TÜRKMEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.