Hava Durumu

“Gaziantep’e DEVA olmak için geliyoruz”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gaziantep’te partisinin Şehitkamil ve Şahinbey ilçe kongrelerine katıldı. Partililer tarafından büyük bir coşkuyla karşılanan Babacan, Gazianteplilere övgüler yağdırdı. Gaziantep’te esnafın ve iş dünyasının zor bir süreçten geçtiğini vurgulayan Babacan, Gaziantep’in ve Türkiye’nin dertlerine deva olmak için iktidara geleceklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2021 16:55
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2021 17:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Gaziantep’e DEVA olmak için geliyoruz”

 

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA Partisi) Genel Başkanı Ali Babacan Şahinbey ve Şehitkamil ilçe kongrelerine katılmak için Gaziantep’e geldi. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcıları, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyeleri ve geniş bir heyetle birlikte Gaziantep’e gelen Babacan havaalanında partililer tarafından coşkuyla karşılandı.

PARTİLİLER İLE BİR ARAYA GELDİ

Sabah kahvaltısında DEVA Partisi Gaziantep il ve ilçe teşkilatları ile buluşan Babacan saat 10:30’da Gaziantep’in girişimci kadınlarıyla bir araya geldi.  Babacan daha sonra Teymur Otel’de Şahinbey ve Şehitkamil Kongreleri vesilesiyle partililerle bir araya geldi.

Kongrede konuşan Babacan, Gaziantep’ten övgüyle bahsetti. Babacan, Gaziantep’in DEVA Partisi için önemli olduğunu söyledi.

‘ÇÖZÜM SÜRECİNDE KÜRTLERİN HAKLARININ PAZARLIK KONUSU YAPILMASI HATAYDI’

“Biz geçmişten ders çıkarmasını bilen bir siyasi hareketiz. Çözüm süreci iyi niyetli bir girişimdi. Ancak Kürtlerin doğuştan sahip oldukları haklarının tanınmasının bir pazarlık konusu yapılması, al-ver konusu yapılması bir hataydı. Bizler; vatandaşlarımızın analarından emdikleri ak süt kadar helal olan bütün hakları koşulsuz, pazarlıksız, müzakeresiz derhal tanıyacağız. Geçmişte yaşanan hiçbir acıya kör, hiçbir feryada sağır kalmayacağız. Bu acıların bir daha yaşanmaması için elimizden geleni yapacağız.”

‘Diyarbakır’da Dicle’nin kenarındaki kuzuyu hatırlıyor, Ankara’da kurdun yanı başında hepsi buharlaşıyor’ “Kürt meselesinin varlığını dahi reddeden bu zihniyetin, Kürt meselesini çözmesi mümkün değil. Önce bir sorunu kabul edeceksin. Diyarbakır’a gelince Dicle’nin kenarındaki kuzuyu hatırlıyor, Ankara’ya gidince kurdun yanı başında hepsi buharlaşıyor.”

‘HANGİ SÖZÜNÜZÜN ARKASINDASINIZ?’

“2005’te ne dediysem arkasındayım’ diyor. 2005’te ne dediğini hatırlatayım ama örneğin 2015’te, 2019’da, 2020’de ne dediğini de bir hatırlayalım. 2005’te ‘Kürt sorunu benim de sorunumdur’ demişti. Hatırlatayım, 2015’te ne dedi: ‘Varsa yoksa Kürt sorunu. Kardeşim, ne Kürt sorunu ya?’. 2019’da ise ülkemizin vatandaşı olan Kürtlere ‘Kürdistan’a defolun’ dedi. Daha yeni, 2020’de ‘Kürt sorunu yok’ diye de tekrarladı. Sayın Erdoğan, siz hangi sözünüzün arkasındasınız?”

“DİYARBAKIR’A ORTAĞI SAYIN BAHÇELİ’Yİ NİÇİN GÖTÜRMEMİŞ?”

“İki buçuk senedir adım atmadığı Diyarbakır ne hikmetse aklına geldi.  Tabii sokaklarda DEVA rüzgârı var, telaş başlamış. Sözüm ona milleti dinlemeye Diyarbakır’a geldiğini söylüyor ama sürekli kendisi konuşmuş. Çözüm sürecini başlattığıyla ve bitiren taraf olmadığıyla övünmeye başlamış. Küçük ortak çözüm süreci için ‘ihanet’ demişti ama Erdoğan nasılsa ‘Diyarbakır’da konuşulan Diyarbakır’da kalır’ diye düşündüğünden olsa gerek, rahat rahat konuşmuş. Sayın Erdoğan Diyarbakır’a küçük ortağını, Sayın Bahçeli’yi niçin götürmemiş, niye beraber görüntü vermemiş acaba?”

“BİR ANA KUZUSU AFGANİSTAN’DA ŞEHİT DÜŞERSE BUNU NASIL ANLATACAKSINIZ?”

“Sayın Erdoğan’a soruyorum; Afganistan’daki askeri varlığımızın Türkiye’ye ne faydası olacak? Bu kararları milletimize sordunuz mu? Dışarıda asker bulundurmanın meşruiyeti TBMM, uluslararası meşruiyeti ise BM Güvenlik Konseyi kararıyla sağlanır. Ortada BM’nin, TBMM’nin bir kararı yok. Allah korusun, bir ana kuzusu Afganistan’da şehit düşerse, ‘Bunu ailesine nasıl anlatırım’ diye acaba Sayın Cumhurbaşkanı düşündü mü? Çıkış planı ne? Afganistan’la ilgili strateji, hedef ne? Güvenlik unsurlarınızı başka ülkelerde bulundurursanız stratejik hedefi olur. Hangi şartlar yerine geldiğinde oradan çıkacaksınız? Bu planı bilmek milletimizin hakkı.”

‘SAYIN ERDOĞAN ASKERLERİMİZİ RİSKE ATAN PLANLA MESELENİN ORTASINDA’

“İktidarlarının sürmesini barışlarla değil, çatışmayla, kutuplaşmayla arayan bir yönetim anlayışı var. Ülkemizi de dış ilişkilerde kendi menfaatlerinin oyuncağı ettiler. Bu sefer de Amerika’yla arayı düzeltmek için Afganistan’ı gündeme getirdi. El alem ‘Afganistan’dan nasıl çekilirim, askerlerimi bu ortamdan nasıl çıkarırım’ diye hesap yaparken Sayın Erdoğan ise hesapsız kitapsız bir şekilde Türkiye’yi ve askerlerimizi riske atan bir planla bu meselenin ortasında” dedi.

ŞAHİNBEY VE ŞEHİTKAMİL İLÇE SEÇİMLERİ YAPILDI

DEVA Parti Genel Başkanı Ali Babacan’ın katılımıyla gerçekleştirilen İlçe Kongrelerinde, Barış Bayhan DEVA Partisi Şahinbey İlçe Başkanlığına,  Murat Demirtaş ise DEVA Partisi Şehitkamil İlçe Başkanlığına seçildi.

S.ÖZTÜRK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.