Hava Durumu

Gaziantep’e uçuş yok…

Türkiye’de 6 havalimanına Salgın Sertifikası verilmişti. Sertifikası olmayan havalimanlarına uçuş yapılmayacağı açıklandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle Mart ayında durdurulan uçak seferlerinin 1 Haziran'da yeniden başlayacağını açıklamış, Türkiye’de 6 havalimanına Salgın Sertifikası verilmişti. Açıklanan sertifikalı havalimanları arasında Gaziantep’in yer almazken, Bakan Karaismailoğlu’nun şartları karşılayan havalimanlarına sertifika verilmeye başlandığını duyurdu. Bakan Karaismailoğlu’nun bu açıklaması Uluslararası Havalimanı olan ve geliştirilmesi için milyonlarca lira harcanan Gaziantep Havalimanına neden sertifika verilmediği yönündeki soruları gündeme taşıdı.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2020 15:40
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2020 16:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Gaziantep’e uçuş yok…

Türkiye’de etkili olan Koronavirüs (Covid-19) Salgını nedeniyle yurt içi ve yurt dışı uçuşlar, Mart ayında durdurulmuştu. Aradan geçen süreçte salgın ile mücadelede yakalanan başarı sonrası Normalleşme Adımları kapsamında 1 Haziran itibariyle uçuşların yenide başlayacağı duyuruldu. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 6 havalimanına Salgın Sertifikası verildiğini duyurdu.

TEDBİRLER ÖNEMLİ

Havalimanlarında tedbir çerçevesinde Kovid-19'a karşı sertifikasyon programı yaptıklarına dikkati çeken Bakan Karaismailoğlu, söz konusu sertifikasyon programı ile tüm havalimanlarının tekrar düzenlenmeye başlandığının altını çizdi. Salgın Sertifikasının sadece havalimanı işletmecileri, terminal işletmecileri, yer hizmetleri kuruluşlarını değil aynı zamanda havalimanına yolcu getiren ulaşım araçları ile yolcular da dahil olmak üzere, her bir kurum/kuruluşun kendi bünyesinde alması gerekli tedbirleri de içermesi nedeniyle önemli olduğuna dikkat çekti.

“4 ANA UNSUR ÜZERİNDE DURDUK”

Bakan Karaismailoğlu, “Sertifikasyon genelgemizin yayımlamamızın ardından Bakanlığımız tarafından eğitim, bilgilendirme, denetim ve inceleme çalışmaları gerçekleştirilmeye başlandı. Bu süreçte havayolu taşımacılığı ile seyahat edecek vatandaşlarımız ile sektörde hizmet veren tüm çalışanların sağlıklarının korunmasına yönelik tedbirler detaylıca belirledik. Salgına karşı havalimanlarında dört ana unsur üzerinde durduk. Bunlar; herkesin maske takma mecburiyeti, sosyal mesafeye tam uyum, kişisel ve kurumsal hijyen tedbirlerinin alınması, çalışanlarca riske uygun koruyucu teçhizat kullanılmasıdır."

“ŞARTLARI KARŞILAYAN HAVALİMANINA SERTİFİKA VERDİK"

Karaismailoğlu, tüm şartları karşılayan havalimanlarına Bakanlık olarak sertifika verilmeye başlandığını bildirdi. Bakan Karaismailoğlu, bu kapsamda İstanbul Havalimanı, Sabiha Gökçen Havalimanı, Esenboğa Havalimanı, İzmir Adnan Menderes, Antalya ve Trabzon Havalimanlarının sertifika almaya hak kazandığını açıklayarak, 1 Haziran'da ilk sefer öncesinde İstanbul Havalimanının sertifikasının İGA yönetimine verileceğini söyledi.

BAKANLIK GAZİANTEP’E SERTİFİKA VERMEDİ…

Bakan Karaismailoğlu’nun açıklamaları, Gaziantep Havalimanının durumunu gündeme taşıdı. Uluslararası Havalimanı olan Gaziantep Havalimanının durumu yıllardır tartışılıyor. Her yıl kış aylarında yoğun sis nedeniyle uçakların inemediği ve yoğun tartışmalara rağmen sorunun uzun yıllar sonra çözüldüğü havalimanına Bakanlık tarafından Salgın Sertifikası verilmedi.

Havalimanının geliştirilmesi için milyonlarca liralık projeler devam ederken, önümüzdeki günlerde Gaziantep Havalimanının da eksiklerini tamamlayarak, uçuş sertifikası alması bekleniyor.

S.ÖZTÜRK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.