Hava Durumu

Gaziantep’in çehresi değişecek!

Kent merkezinde yapımı devam eden Millet Bahçesi Projesi kapsamında imzalanan protokol ile Valilik binası Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi. Söz konusu protokol Gaziantep Valisi Davut Gül ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin tarafından gerçekleştirilen ziyaret ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a teslim edildi. Gaziantep’e yönelik projelerin masaya yatırıldığı ziyarette Bakan Kurum, kente ilişkin yeni projelerin müjdesini verdi.

Haber Giriş Tarihi: 15.01.2021 16:50
Haber Güncellenme Tarihi: 15.01.2021 18:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Gaziantep’in çehresi değişecek!

Gaziantep Valisi Davut Gül ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a ziyarette bulundu. Gaziantep’te yürütülen projelerin ele alındığı ziyarette Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kente ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

KARARLAR ALINDI

Bakan Kurum, “Gaziantep Valimiz Davut Gül ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin ile şehrimizde devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları ve çevre projelerimizin son durumunu değerlendirdik, yeni projelerin başlangıcı için kararlar aldık” dedi.

2 BİN YENİ KONUT YAPILACAK

Gaziantep’te 2 bin yeni konut inşa edileceğini kaydeden Bakan Kurum, “Türkiye’nin Her Yerinde Kentsel Dönüşüm’ hedefimiz kapsamında Gaziantep’te sağlıksız ve riskli yapıların bulunduğu mahallelerde yaşayan vatandaşlarımızı güvenli konutlara kavuşturuyoruz. Şehrimizde TOKİ Başkanlığımız ve Büyükşehir Belediyemizce 2000 rezerv konut üreteceğiz.”

120 BİN METREKARELİK YEŞİL ALAN GAZİANTEP’E KAZANDIRILACAK

Kent merkezinde inşa faaliyetleri süren Millet Bahçesi Projesi’ne değinen Bakan Kurum, “Gaziantep Millet Bahçemize Valilik binamızın bulunduğu alanı yeşil yollarla bağlayarak yaklaşık 120 bin metrekare büyüklüğünde bir yeşil alanı şehrimize kazandırıyoruz. Bisiklet ve yürüyüş yollarıyla şehrimiz daha sağlıklı bir yaşam alanına sahip olacak.”

NİZİP ÇAYI, TEMİZ AKACAK

Nizip Çayı’nda yaşanan kirlilik sorununa değinen Bakan Kurum, “İLBANK aracılığıyla; Gaziantep’in can damarlarından Nizip Çayı’nın temizlenmesi ve Nizip Çöp Sızıntı Suyu Ön Arıtma Tesisi, Atık su Arıtma Tesisi, Katı Atık Tesisi Projeleri için Büyükşehir Belediyemize gerekli desteği sağlayacak, şehrimizi geleceğe en güzel haliyle taşıyacağız” diye konuştu.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.