Hava Durumu

“Gaziantep’te kimler dernek açıyor?”

İyi Parti Gaziantep İl Başkanı Oğuz Hocaoğlu, Gaziantep’te bulunan 250 kadar Suriyeli Mültecilere Yardım yapan derneklerinin durumunu gündeme taşıdı. Gaziantep Valisi Davut Gül’e seslenen Hocaoğlu, “Gaziantep genelinde 250’nin üzerinde Suriyelilere yardım götüren dernekler var. Sayın Valimizden bu derneklerin isimlerini açıklamasını istiyorum. Gaziantep’te Suriyeli yardım götüren derneklerin isimlerinin ve bu derneklerinin menşeinin açıklanmasını istiyorum. Suriyeli Mültecileri çok seven, Gaziantep’te dernekler açan devletlerin kimler olduğunu merak ediyorum.” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2020 19:39
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2020 21:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Gaziantep’te kimler dernek açıyor?”

İyi Parti Gaziantep İl Başkanı Oğuz Hocaoğlu, İl binasında basın mensupları ile bir araya geldi. Gündeme ilişkin basın açıklamasında bulunan Hocaoğlu, “CHP Gaziantep İl Başkanlığına yeniden seçilen Hayri Sucu’ya hayırlı olsun diyorum. Biz Gaziantep’te birinci parti olmak için yola çıktık bu anlamda tüm partilerin oylarına talibiz. Seçimlerde eğer partimizi Gaziantep’te birinci parti yapamamış olursak, istifa edeceğimi bir kez daha hatırlatmak istiyorum.”

“ŞEHİTLERİMİZİ MİLLET BAHÇESİ’NDEN UĞURLAYALIM”

Gaziantep’te yaşanan en büyük sorunun Suriyeli Mülteci meselesi olduğunu söyleyen Hocaoğlu, “Bana göre Şehit Cenaze Törenlerinin Demokrasi Meydanı’nda yapılması gerekiyor. Sessiz sedasız yapılan törenlerle şehitlerimizi defnetmek istemiyoruz. Şu anda Türkiye’de milyonlarca sığınmacı yaşıyor. Gaziantep’te bulunan tüm kafelerde bu insanları görüyoruz. Gaziantep’te onların sayesinde bir nargile kültürü gelişti, her yerde bir nargile kafe var. Bizim askerlerimiz Suriye’de neden Şehit oluyor? Onların topraklarında huzurlu ve mutlu yaşamaları için hayatlarını feda ediyorlar. Şimdi kentte Millet Bahçesi yapılıyor, benim önerim Şehitler için düzenlenen cenaze törenlerinin Millet Bahçesi’nde yapılması gerekiyor. Şehitlerimizin cenazeleri, Millet Bahçesi’nden kalksın istiyoruz. Millet Bahçesi ve Demokrasi Meydanı anlamını kazansın.”

VALİ GÜL, BU DERNEKLERİ AÇIKLASIN

Sözlerini sürdüren Hocaoğlu, “Gaziantep genelinde 250’nin üzerinde Suriyelilere yardım götüren dernekler var. Sayın Valimizden bu derneklerin isimlerini açıklamasını istiyorum. Gaziantep’te Suriyeli yardım götüren derneklerin isimlerinin ve bu derneklerinin menşeinin açıklanmasını istiyorum. Suriyeli Mültecileri çok seven, Gaziantep’te dernekler açan devletlerin kimler olduğunu merak ediyorum. Gaziantep halkının da bilmesi gerekiyor. Suriye’de askerlerimiz şehit olurken, bu 250 dernekten bir tane temsilci o askerlerimizi uğurlamıyor.”

TEKNOFEST GAZİANTEP İÇİN ÖNEMLİ

Gaziantep’in uzun süredir yalnızca yemekle anılan bir kent olduğunu ifade eden Hocaoğlu, “Fatma Şahin sesimizi, duydu. Gaziantep’in yalnızca yemek ile anılan bir kent olmadığını gösterdi. Antartika’ya yapılan bilim gezisine katıldı. Gaziantep bilim ile anılmaya başlandı. TEKNOFEST, Gaziantep’te düzenlenecek. Kentimiz için güzel bir adım olacak. Diğer yandan kentimiz eğitimde son sıralarda yer alıyor. TEKNOFEST, Gaziantep Üniversiteleri ve Milli Eğitimi için bir şans. Bakalım Gaziantep’ten kaç okul ve kaç proje TEKNOFEST’e katılacak?” 

TAHMAZOĞLU’NA ÖZÜR DİLE ÇAĞRISI

Korkut Küçükcan üzerinden siyaset yaptığına dair iddialar üzerine konuşan Hocaoğlu, “Korkut Küçükcan bizim partimizin bir üyesi. Eğer Korkut Küçükcan’ın ailesinden bu konuda konuşmamamı isterse o zaman susarım. Kimse iğrenç siyaset yapmasın. Akkent Camiinde yaşanan kazada Bilirkişi Raporu yayınlandı. Neredeyse rahmetli Korkut Küçükcan’ı suçlu çıkaracaklar. Halen oraya sahip çıkan yok. Sahip çıkmıyorsanız oradaki hukuksuz iskeleyi kimin adına ihaleye çıkarıyorsunuz? Milletin aklıyla oynamayın. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun özür dilemeye çağırıyorum” şeklinde konuştu.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.