Hava Durumu

“Gaziantep’te potansiyelimiz var”

CHP Şehitkamil İlçe Başkan adayı Hurşit Yıldırım, 31 Mart Yerel Seçimlerine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Gaziantep’te Yerel Seçimler sırasında sürecin etkili şekilde yürütülemediğini savunan Yıldırım, “Kongrelerin ardından seçimler olacak, Gaziantep’te kim hata yaptıysa örgütün kantarına çıktığı zaman faturası kesilecektir. Yerel Seçimlerde iyi adaylar tespit edilseydi, bu oy oranları yakalanabilirdi. Gaziantep’te potansiyelimiz var” diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 24.12.2019 19:27
Haber Güncellenme Tarihi: 24.12.2019 21:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Gaziantep’te potansiyelimiz var”

CHP Şehitkamil İlçe Başkan Adayı Hurşit Yıldırım, basın mensupları ile bir araya gelerek, soruları yanıtladı. 31 Mart Yerel Seçimlerine ilişkin soruları yanıtlayan Yıldırım, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yıldırım, Gaziantep’te sağlıklı bir süreç yürütülemediğini belirterek, “2019 Yerel Seçimlerinde ittifaklarla girilmesine rağmen Cumhur İttifakının Büyükşehir Belediye Başkan adayı yüzde 52 oranında oy aldı. 2014 yılında yüzde 61 oranında oy alan AK Parti’nin ve yüzde 12 oy alan MHP’nin oy oranı yüzde 52’ye geriledi. Cumhur İttifakı’nın oy oranında yüzde 22 oranında bir gerileme oldu. AK Parti’nin bu başarısızlığını muhalefet partilerinin kamuoyu ile paylaşması, o partinin il başkanının da bu başarısızlığı deklare etmesi gerekirdi. Onlar başarısızlıklarını deklare edemezler ancak biz CHP olarak Büyükşehir’de ittifakı sağlıklı şekilde sağlayamadık. Adayımız yoktu” ifadelerine yer verdi.

SÜREÇ İYİ YÖNETİLEMEDİ

Yerel Seçimlerde örgüt ile Genel Merkez arasındaki iletişimin sağlıklı olmaması nedeniyle sorunlar yaşandığını belirten Yıldırım, “O dönemde yetki belgeleri il başkanı ve milletvekillerinde idi. Dönemin İl Başkanları ve vekilleri bu süreci yönetti. Yetki belgesi bu isimlerde olduğu için Yerel Seçimlerle ilgili soruların onlara yöneltilmesi gerekiyor. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı, ittifak kapsamında iyi bir şekilde belirlense idi, Büyükşehir ve Şehitkamil Belediye Başkanlıklarını alabileceğimizi düşünüyorum.”

SÖZ, ÖRGÜTÜN OLACAK

“31 Mart Yerel Seçimlerinde yaşanan başarısızlığın sorumlusu milletvekilleri ve İl Başkanı arkadaşımızdır” diyen Yıldırım, “İttifak adaylarının belirlenmesi, ittifak kararının alınması, ilçelerde ayrı ayrı adaylarının belirlenmesi ile ilgili süreçler Genel Merkezlerden yapıldı. Bu sorulara vekillerin cevap vermesi gerekir. Kahramanmaraş Milletvekili, Yerel Seçimler sırasında bir çıkış yaptı. Kahramanmaraş adayının belirlenmesinde sesini yükseltti. Gaziantep Milletvekili olan arkadaşlarımızın da bunu yapması gerekirdi. Kongrelerin ardından seçimler olacak, Gaziantep’te kim hata yaptıysa örgütün kantarına çıktığı zaman faturası kesilecektir. Tüm yapılacak olan seçimlerde ön seçim yapılması konusunda baskı yapacağız. Söz, örgütün olacak.”

ÖRGÜTÜN PASİFİZE EDİLMESİ BİZLERİ BAŞARISIZ KILDI

Sözlerini sürdüren Yıldırım, “Bu çınarda bazı yapraklar dökülecektir. Ağaçların belirli bir dönemde yaprakları yeşermeye başlar. Biz bu yaprakları yeşertmek için göreve talip olduk. Kadrolar geçicidir, önemli olan örgüttür. CHP’nin Şehitkamil’de 6 bin üyesi var, aldığı oy ise 100 bindir. 94 bin kişi partiye gönüllü oy veriyor. Biz bu insanları sahaya süreceğiz. YSK’dan hangi mahallede ne kadar oy aldığımızı öğrenmek, teşkilatlarımızı sahaya sürmek çok kolay. Mahalle ayağı, sokak ayağı, örgüt yapılanmaları, sosyal medya ve iletişim araçlarının daha sağlıklı kullanılması ile kadrolarımızla bu işin altından kalkacağız. CHP’nin Şehitkamil’de yüzde 25 oyu var, bu oy oranını yüzde 40’lara yükseltmeyi hedefliyoruz. Yerel Seçimlerde iyi adaylar tespit edilseydi, bu oy oranları yakalanabilirdi. Genel Merkezle yapılan görüşmelerde örgütün pasifize edilerek, küçük bir gruplarla görüşmelerin yapılması bizleri başarısız kıldı. Gaziantep’te potansiyelimiz var” ifadelerini kullandı.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.