Hava Durumu

Gaziray, 2020 sonuna kaldı

Gaziantep’te yaşanan ulaşım sorununun çözümü için hayata geçirilen Gaziray Projesi’nde çalışmalar devam ediyor. MedicalPark Hastanesi bölgesinde 5 kilometrelik hattın yeraltından götürülmesi için 800 milyon TL bedelle ihale yapılırken, Gaziray’ın 2020 yılının sonunda tamamlanması bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2019 20:41
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2019 21:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Gaziray, 2020 sonuna kaldı

Gaziantep’te yaşanan ulaşım sorununun çözümü için hayata geçirilen Gaziray Projesi’nde çalışmalar devam ediyor. MedicalPark Hastanesi bölgesinde 5 kilometrelik hattın yeraltından götürülmesi için 800 milyon TL bedelle ihale yapılırken, Gaziray’ın 2020 yılının sonunda tamamlanması bekleniyor.

Gaziantep ulaşımına nefes aldıracak olan Gaziray Projesi’nde çalışmalar devam ediyor. Kent Merkezi, KÜSGET ve Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’ni birbirine bağlayacak olan hattın çalışmaları bir türlü tamamlanamadı. 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, hat üzerinde Temmuz 2019’da yolcu taşımaya başlayacaklarını duyurmuştu. Aradan geçen süreçte hat üzerinde yolcu taşınmaya başlanmazken, Gaziray’ın 2019 sonuna yetiştirilmesi için çalışmaların devam edeceği ifade edilmişti.

PROJENİN MALİYETİ 1,2 MİLYAR TL

Büyükşehir Belediyesi’nden daha önce yapılan açıklamada, “Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) arasında 22 Mayıs 2014 tarihinde imzalanan protokol kapsamında Gaziray Banliyo Hattı Projesi inşaat çalışmalarının yüzde 85’i tamamlandı. Türkülere konu olan kara treni, hızlı trene dönüştüren Büyükşehir Belediyesi, 25 kilometre uzunluğunda, 16 istasyonun yer alacağı Gaziray Banliyo Hattı Projesi’nde sona yaklaştı. Seyrantepe-Göllüce-Taşlıca arasında 5 kilometrelik test sürüşünün 22 Mart 2019 tarihinde yapılan Gaziray’da, inşaat çalışmaları son sürat ilerliyor. Organize Sanayi Bölgesinde çalışan 150 bin çalışanı; daha hızlı, daha güvenli ve daha konforlu bir biçimde taşıyacak olan 1,2 milyar TL bütçeli dev proje, Gazi şehrin vizyon projesi olarak değerlendirildi. 13 Şubat 2017’de yapımına başlanan Gaziray, kent merkezini, 6 adet organize sanayi bölgesini ve Küçük Sanayi Bölgesi’ni birbirine bağlayacak. Mevcut 25 kilometrelik banliyo hattının yenileneceği yatırımda, fiziki gerçekleşme yüzde 85 oldu.

“2020 YILININ SONUNDA HAT TAMAMLANMIŞ OLACAK”

Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı 2.Birleşim Toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanvekili Osman Toprak, projeye ilişkin bilgiler verdi. Toprak,  “Kentimizin ulaşım sorunlarını çözmek adına metro projemiz tamamlandı, ihale aşamasına gelindi. Bakanlık ile görüşüyoruz, proje hayata geçtiği zaman kentimize metro kazandırmış olacağız. Öncesinde ise Gaziray kapsamında Medical Park Hastanesi’nden başlayıp stadyuma kadar devam eden 5 kilometrelik hattın yeraltından gitmesi ile ilgili ihale yapıldı 800 milyon TL’lik bir bedelle gerçekleşti. İnşallah 2020 sonu itibariyle o hat tamamlanmış olacak. Vatandaşlarımız OSB’den başlayıp KÜSGET’e gidebilecek” dedi.

Yeraltına işleminin tamamlanması ile yolcu taşınmaya başlanacak.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.