Hava Durumu

 ‘GAZİRAY’ bekleniyor!

Kent ulaşımında önemli bir rol oynaması beklenen, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi, kent merkezi ve KÜSGET Sanayi Sitesi’ni birbirine bağlayacak olan GAZİRAY Projesi’nde aç-kapa çalışmalarının yıl sonuna kadar devam edeceği öğrenildi. Daha önce Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından belirli bir bölümünde yolcu taşımaya başlanacağı duyurulan GAZİRAY Projesi’nde tren setlerinin ise yıl sonunda teslim edilmesi bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2021 16:51
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2021 17:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
 ‘GAZİRAY’ bekleniyor!

Gaziantep’in önemli ulaşım projelerinden olan GAZİRAY Projesi, Gaziantep Valisi Davut Gül Başkanlığında gerçekleştirilen İl Koordinasyon Toplantısında gündeme geldi. Toplantıda Devlet Demiryolları 6.Bölge Müdürlüğü yetkilisi tarafından yapılan açıklamada, GAZİRAY Projesi’nde aç-kapa işlemlerinin devam ettiği aktarıldı. 2021 yılı içerisinde tamamlanması planlanan aç-kapa işlemlerinde yüzde 67 oranında gerçekleşme sağlandı.

Söz konusu açıklamalar, GAZİRAY Projesi’nde yolcu taşıma işlemlerine başlanmasının 2022 yılına kalacağı yönünde izlenime neden oldu.

TREN SETLERİ YILSONUNDA TESLİM EDİLECEK

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) iş birliğinde kentin ulaşımına nefes aldıracak GAZİRAY Banliyö Metro Hattı’nda çalışacak 47 milyon Euro’’luk yerli ve milli 8 adet elektrikli tren seti alımı için Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Gaziantep Valisi Davut Gül’ün katılımıyla geçtiğimiz Mart ayında protokol imzalanmıştı. Protokolün ardından tren setlerinin 2021 yılı sonunda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edilmesi bekleniyor.

190 BİN KİŞİ TAŞINACAK

GAZİRAY Projesi, kent merkezi ile şehrin tüm organize sanayi ve GATEM bölgelerini Doğu- Batı aksında birbirine bağlayıp 25 kilometrelik raylı sistem banliyö hattı olarak vatandaşa hizmet verecek. İşletme hızı 120 kilometre olan 4 araçtan oluşacak tren seti toplamda bin yolcu taşıyacak. 16 adet istasyona sahip olan GAZİRAY Banliyö projesine bağlı 3 adet ana istasyon ile hızlı tren yolculuğuna da imkan verilecek. Türkiye’nin yerli ve milli banliyö treni olarak nitelendirilen GAZİRAY’ın şehir içi ulaşımda günlük 190 bin kişi taşıması hedefleniyor.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.