Hava Durumu

Genel Merkez, acele etmiyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) kararı ile CHP Gaziantep Başkanı Hayri Sucu, 9 ilçe başkanı, il ve ilçe yönetimlerinin görevden alınmıştı. Aradan geçen iki aylık süreçte İl ve ilçe yönetimlerine atama yapılmazken CHP Genel Merkezinin atamalar konusunda acele etmediği; partiyi ileriye taşıyacak yeni genç isimler üzerinde durduğu öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2021 16:36
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2021 18:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Genel Merkez, acele etmiyor

CHP Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu, 9 ilçe başkanı, il ve ilçe yönetimleri 9 Kasım tarihinde görevden alınmıştı. Yönetimlerin görevde alınmasının ardından aradan geçen süreçte il ve ilçe yönetimlerine henüz atama yapılmadı. Ocak ayı içerisinde yapılması beklenen atamalarla ilgili CHP Genel Merkezinin aceleci olmadığı, il genelinde genç ve yeni isimler üzerinden durulduğu öğrenildi.

İSİMLER TEK TEK İNCELENİYOR

Kimi STK başkanlarının yanı sıra parti içerisinde çeşitli kademelerde görev almış deneyimli ve yeni isimlerin de CHP Genel Merkezinin radarında olduğu öğrenildi. Söz konusu isimler ile ilgili karar alınırken kapsamlı görüşmeler yapılacağı, son ana kadar değerlendirmelerin sıkı şekilde yapılacağı gelen bilgiler arasında.

PARTİYİ İLERİ TAŞIAYACAK İSİMLER ARANIYOR

CHP Gaziantep İl Başkanlığı için adı geçen isimler, il ve ilçe örgütlerinde de konuşuluyor. Hemen her dönem aday olan isimlerin yeni dönemde görev almayacak olmasını olumlu karşılayan partililer, yeni isimlerin partiye hareket katacağını ifade ettiler. Gaziantep İl ve İlçe Yönetimlerinde göreve gelecek isimlerin heyecanlı, genç, enerjik isimler olması gerektiğini kaydeden partililer, Gaziantep’te CHP’nin eski günlerine dönmesi noktasında hemfikir.

AY SONUNDA ATAMALAR YAPILABİLİR

CHP Genel Merkezi’nden edinilen bilgilere göre, Gaziantep İl ve İlçe Örgütlerine yapılacak atamalar konusunda acele edilmeyecek. İstenilen kriterlere uygun isimler belirlenene kadar arayışlar devam edecek. Ancak üzerinde görüşlüne isimlerde karar kılınması halinde ay sonunda yapılabileceği  kaydedildi. Ocak ayı içerisinde İl Başkanlığı için uygun görülen isimlerle CHP Genel Merkezinde görüşmeler gerçekleştirileceği, bu isimler arasında partiyi ileriye taşıyacak, genç ve dinamik isimlerin tercih edileceği gelen bilgiler arasında yer alıyor.

E.YILDIRIM

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.