Hava Durumu

“Gereğini yapınız”

Yapımı Şahinbey Belediyesi tarafından sürdürülen Akkent Camii’nde meydana gelen iskele kazası, kent gündeminden düşmüyor. İnşaat Mühendisi Korkut Küçükcan’ın yaşamını yitirdiği kazaya ilişkin açıklamalarda bulunan İyi Parti Gaziantep İl Başkanı Oğuz Hocaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslendi.

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2019 18:41
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2019 20:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Gereğini yapınız”

Yapımı Şahinbey Belediyesi tarafından sürdürülen Akkent Camii’nde meydana gelen iskele kazası, kent gündeminden düşmüyor. İnşaat Mühendisi Korkut Küçükcan’ın yaşamını yitirdiği kazaya ilişkin açıklamalarda bulunan İyi Parti Gaziantep İl Başkanı Oğuz Hocaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslendi.

İyi Parti Gaziantep İl Başkanı Oğuz Hocaoğlu, basın mensupları ile bir araya geldi. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan İl Başkanı Hocaoğlu, İyi Parti’de kongre takviminin belli olduğunu söyledi. Hocaoğlu, “Gaziantep olarak gerçekleştirilen il ve ilçe kongrelerini tamamlayamadığımız için Büyük Kongreye katılamadık. Bu durum Gaziantep için büyük bir ayıptır. Göreve geldiğimiz andan itibaren İl ve ilçe kongrelerimizi tamamlamak için çalışmalara başladık. Bu anlamda genel merkezimiz ile yaptığımız görüşmeler sonunda 1 Şubat 2020 tarihi itibariyle İlçe Kongrelerimiz başlayacak. İki ilçemizde daha önce kongrelerimizi tamamladığımız için kongrelerimiz Mart ayında bu ilçelerimizi de tamamladıktan sonra 12 Nisan 2020 tarihinde İl Kongremizi yaparak, kongrelerimizi tamamlayacağız.

“İSTİFAYA ÇAĞIRDI”

Parti içerisinde bulunan bazı isimlerin partiye zarar verdiğini belirten Hocaoğlu, “Parti içerisindeki bu kişilerle ilgili herhangi bir çalışma yapmadık, kendilerini partimizden ihraç etmedik. Partiye zarar veren bu kişilerin partiden istifa etmesini istiyorum. Her bir partilimiz ilçe ve il kongrelerinde aday olabilirler. Asker delege iddialarını kınıyorum, tüm partililerimiz önemlidir. Eğer il ve ilçelerde daha iyi yönetim sergileyecek isimler varsa bu insanlara kapımız açık.”

“KAZA DEĞİL CİNAYET!”

Akkent Camii inşaatında meydana gelen iskele kazasında hayatını kaybeden İnşaat Mühendisi Korkut Küçükcan’ın durumunu gündeme taşıyan Hocaoğlu, “Korkut Küçükcan, cinayete kurban gitti. STK’ların suya sabuna dokunmayan açıklamalar yaptılar. Somut delillere dayanarak açıklamalar yapılmasını istedik. Gaziantep Üniversitesi Rektörüne bir çağrıda bulunduk ancak herhangi geri dönüş olmadı. STK’lar konuştu, “suçlular bulunsun!” Suçlu belli, kral çıplak demeye neden korkuyorsunuz? Suçlu Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’dur. Tahmazoğlu’nu istifaya çağırdım, cevap gelmedi. Buradan Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum, nasıl Melih Gökçek, Kadir Topbaş’ı, diğer belediye başkanlarını ve Başbakanı görerek istifa ettirdiyseniz, Gaziantep’teki yapıyı da görmenizi istiyoruz. Ruhsatız olan, Bülent Arınç’ın açılışını yaptığı, FETÖ’nün yapısını da görmenizi istiyoruz. Gereğini yapmanızı istiyoruz.”

“GAZİRAY NİZİP’E ULAŞMALI”

Gaziray Projesi’ne değinen Hocaoğlu, “ Projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum, kent için bir ihtiyaçtı. Burada vurgulanması gereken nokta Gaziray’ın Nizip’e kadar götürülmesi konusudur. Nizip, Gaziantep’in en gelişmiş ilçesi, sanayi merkezi, üretim merkezi, tarım merkeziydi. Şu anda Suriye’den gelen göç ile birlikte köy haline dönüşüyor. Gazi Ray projesine Nizip dahil edilsin. Nizip Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Gaziantep Milletvekili Ali Şahin ve Bakan Abdülhamit Gül, Nizipli. Nasıl ki Sayın Cevdet San, Nizip’e Ülfeti kazandırdı. Siz de Gazi Rayı kazandırın bizde tebrik edelim. Ama siz ve iktidarınız Ülfeti yok etti. Gazirayı, Nizip’e getirerek bu hatanızı telafi edin.”

“GAZİANTEP HAVALİMANINDA SORUNLAR BİTMİYOR”

Gaziantep Havalimanında yaşanan sıkıntıları anlatan Hocaoğlu, “Gaziantep Milletvekilleri siz Gaziantep Hava limanına VİP ten giriş çıkış yapıyorsunuz. Özel araç bırakıp, özel araç alıyor. Ancak Gaziantepli aracını bırakacak otopark bulamıyor. Bulursa da fahiş ücret ödüyor. Havaalanı çok yoğun ve küçük. Uçak sefer sayısı az. Gaziantepli pahalı uçmak zorunda kalıyor. Bu konuyu da çözün. Biz size teşekkür edelim. Biz muhalefet değiliz. Siz bunları yapamayacaksanız, bırakın biz İYİ Parti olarak yaparız.”

“DEPREM TOPLANMA ALANI VAR MI?”

Gaziantep’in deprem bölgesi içinde yer aldığını söyleyen Hocaoğlu, “Sayın Valimizi takdir ediyorum. Çalışıyor, elinden geleni yapıyor, görüyoruz. Hizmetlerinin devamını diliyoruz. Takdir ediyoruz. Randevu taleplerimiz dahi en kısa sürede cevaplanıyor. Valilik binası ikinci bir emre kadar yıkılmayacakmış, bu olgu bizi sevindirdi. Görüldüğü üzere doğru hep doğrudur. Gaziantep’te 2 milyonu aşkın insan yaşıyor. Özellikle Karataş Bölgesi bir deprem alanı. Deprem anında Gaziantep’te bir deprem alanı var mı? Bir camii enkazında yaşanan kurtarma rezaletinden sonra deprem senaryosunu düşünmek istemiyorum.   Sayın Valimizden istirhamımız Gaziantep’te bir deprem olsa acaba kurtarma nasıl olacak? Toplanma yerleri var mı? Bunları irdelemesini istiyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.