Hava Durumu

“Gerek var mı?”

İyi Parti Gaziantep İl Başkanı Oğuz Hocaoğlu, il binasında basın mensupları ile bir araya geldi. Millet Bahçesi Projesi ve Gaziantep Valiliği alanına yapılacak olan Meydan Camiine değinen Hocaoğlu, “Caminin yapılacağı bölge, iş merkezlerinin yoğun olduğu bir bölge, ev yok. Yani o camide yalnızca cuma namazı kılınabilir, bir de esnaf öğlen ve ikindi namazlarını kılabilir. Cuma namazı kılmak için o kadar milyon dolarlık harcamaya gerek var mı?” diye sordu.

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2019 20:00
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2019 22:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Gerek var mı?”

İyi Parti Gaziantep İl Başkanı Oğuz Hocaoğlu, il binasında basın mensupları ile bir araya geldi. Millet Bahçesi Projesi ve Gaziantep Valiliği alanına yapılacak olan Meydan Camiine değinen Hocaoğlu, “Caminin yapılacağı bölge, iş merkezlerinin yoğun olduğu bir bölge, ev yok. Yani o camide yalnızca cuma namazı kılınabilir, bir de esnaf öğlen ve ikindi namazlarını kılabilir. Cuma namazı kılmak için o kadar milyon dolarlık harcamaya gerek var mı?” diye sordu.

İyi Parti Gaziantep İl Başkanlığında bir basın toplantısı düzenlendi. Düzenlenen toplantıda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan İl Başkanı Oğuz Hocaoğlu, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Muhalefet partisi olmadıklarını belirten İyi Parti Gaziantep İl Başkanı Oğuz Hocaoğlu, “Biz muhalefet partisi değiliz, biz muhalefet yapmayacağız. İktidar hedefleyen, daha iyisini, daha güzelini yapmayı hedefleyen bir parti olacağız. Bizim muhalefetimiz kendimizle. Yaptığımızın daha iyisini yapmak için çalışacağız. Biz Gaziantep’in, ülkemizin en iyisine layık olduğunu düşünüyoruz. Kavga ile kırmaya bir yere varamayız. Kavga siyaseti yapmayacağız. Gaziantep’in için çalışan her kim olursa olsun yanında olacağız, destek vereceğiz. Biz önce Gaziantep’i düzeltmeyi istiyoruz. Bizim iktidar olabilmemiz için önce Gaziantep’te iktidar olmamız gerekiyor. Türkiye’de birinci parti olmamız halinde şu anki partiden daha iyi olacağımızı düşünüyoruz.”

“SEÇİMLERDE BAŞARISIZ OLDUK”

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile yaptıkları görüşmeleri aktaran Hocaoğlu, “Sayın Başkana kendisini Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkanı olarak değil, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı olarak gördüğümüzü söyledik. Gaziantep için yapacağı güzel şeylerin arkasında olacağımızı belirttik. Gaziantepli vatandaşlar, bizim kent için yapacağımız çalışmaları değerlendirecek ve Gaziantep’in yanında olduğumuzu kendileri görecekler. Bunun sonuçlarını seçimlerde göreceğiz, eğer bizim çalışmalarımızı beğenirlerse birinci parti oluruz, aksi halde diğer seçimlerde olduğu gibi sandığın dibinde kalırız. Biz sandığın dibinde kaldık. Hiçbir ilçe belediyesini ve bize bırakılan Büyükşehir Belediyesi’ni alamadık. İki merkez ilçede tek bir meclis üyesi dahi çıkaramadık. Bu durumda başarılı olduğumuzu söylersek, başlamadan defteri kapatmış oluruz. Partimiz kurulalı iki yıl olmasına rağmen kongrelerimizi dahi yapamadık.”

“KONGRELER YAPILACAK”

Kongre yapma kararı aldıklarını ifade eden Hocaoğlu, “Görevin bana verilmesinin ardından il ve ilçe yönetimlerinin kurulumlarını tamamladık. 30.10.2019 tarihli İl Yönetimi kararı ile kongre tarihini aldık. Tarihler henüz belli değil, Genel Merkezimize il ve ilçe kongrelerini yapmak için hazır olduğumuzu belirttik. Genel Merkezimizin bize vereceği tarihi sizlere duyuracağız. En kısa süre içerisinde İl ve ilçe kongrelerimizi tamamlayacağız.”

KAYYUM TEPKİSİ

Sosyal medya üzerinden partiye yönelik olarak yapılan eleştirileri değerlendiren Hocaoğlu, “Biz burada birinci parti olmayı, iktidar olmayı istiyoruz. Bize yönelik eleştirileri gelerek yöneltebilirler. Basına da yansıyan bir kayyum istemi vardı. Görevi almamın ardından ‘Kayyum İstiyoruz’ diyerek mahkemeye başvuru yaptılar. Kayyum isteyen arkadaşlar, 4 tebligatı 4 ayda yaptıramadılar. 3 ayda 9 ilçe ve İl Teşkilatını kurarak kongre kararı aldık. 4 ayda tebligatı yaptıramayan arkadaşlar, kayyum olsa idiler durum ne olurdu bilemiyoruz. Umuyorum ki çok sayıda il ve ilçe başkanı adayımız olur. Partimizde herkes her şeye layıktır. Yanlışlarımızın bize aktarılmasından rahatsız olmayız.”

“HESAP SORULMALI”

Millet Bahçesi Projesi’ne değinen Hocaoğlu, “Millet Bahçesi Projesi’ne STK’lar ile birlikte itirazda bulunduk. Gaziantep Valilik Binası’nın yapımında mühendis olarak görev aldım. Valilik Binası gerçekten ömrünü tamamladı mı? Eğer bina ömrünü tamamlamış ise valilik binasını yapan müteahhitten hesap sorulmalı. Gaziantep gibi bir kente yapılan valilik binası 25 yılda ömrünü tamamlamış ise Deprem Yönetmeliklerine göre bu bina kullanılamayacaksa, bu ihaleyi yapan kim ise hesap sorulması gerekiyor. Yazıktır, bu milletin parasını heba edemezsiniz. Bunu sayın Valimizden ve Belediye Başkanımızdan özellikle talep ediyorum. Bir hukukçu olarak Cumhuriyet Savcılarını da göreve çağırıyorum. Valilik binası 25 yılda ömrünü tamamlamış ise bunun ihalesini, binayı yapan, kabulünü yapan kim ise bunlardan hesap sorulması gerekiyor. Eğer Valilik Binası ömrünü tamamlamadı ise binanın ne kadar kullanılabileceğinin ve binanın maliyet hesabının çıkarılması gerekir.”

“DAHA BÜYÜK PROBLEMLER VAR”

“Gaziantep'te trafik sorununu hepimiz yaşıyoruz. Özellikle saat 16.00'dan sonra valilik binasının etrafındaki tüm arterlerde yollarda trafik tıkanıyor. Ambulans ve itfaiyenin geçme şanşı yok. Biz bunların önleminin alınmasını istiyoruz. Acaba Millet Bahçesi yapıldığında o arterler nasıl bir duruma gelecek? Bunun hesabı yapıldı mı? Valilik binasının kalması bu projede ne sakınca doğurabilir ki? İnsanlar inançları gereği cami güzel bir şey. O bölge iş merkezlerinin yoğun olduğu bir bölge. Ev yok. Yani o camide yalnızca cuma namazı kılınabilir, bir de esnaf öğlen ve ikindi namazlarını kılabilir. Sabah, akşam ve yatsı namazlarını evlerinin olduğu yerdeki camilerde kılacaklar. Cuma namazı kılmak için o kadar milyon dolarlık harcamaya gerek var mı? Camiyi hayırseverin yaptıracağı söyleniyor. Yaptırsın, saygı duyarız ama biz Gaziantep'in daha büyük problemlerinin olduğunu düşünüyoruz.”

“GAZİANTEP UYUŞTURUCU TRAFİĞİNİN MERKEZİ HALİNE GELDİ”

Kentte yaşanan sorunlara değinen  Hocaoğlu, “Mesela eğitim problemi. Gaziantep uyuşturucu trafiğinin merkezi haline gelmiş. Hacıbaba Mahallesi abluka altına alınarak helikopter destekli operasyon yapıldı. Peki o operasyon yapılacak hale bu mahalle nasıl geldi? Tıpkı Diyarbakır'daki hendek ve çukur operasyonları gibi. Hacıbaba mahallesi bu hale gelene kadar neredeydiler? Bunun hesabı soruldu mu? Gaziantep'te uyuşturucu tedavi merkezleri çok yetersiz.”

“PROJENİN TAMAMINA İTİRAZ ETTİK”

 Sözlerini sürdüren Hocaoğlu, “Biz Millet Bahçesi projesinin tamamına itiraz ettik. Çünkü burada yollar, kavşaklar gibi planlamanın doğru yapılmadığını düşünüyoruz. Bu projede konaklama, ticari rant nasıl olacak?  Bunların henüz net bir şekilde açıklanmadığını düşünüyoruz. Bu plan her an değişebilir. Biz bunun takipçisi olacağız. Bu projenin ilk çıkış şekli farklıydı, sonra tepkiler gelince değişti. Biz bu projenin bu şekilde kalmasını istiyoruz. Biz yeşil alan kısmına karşı değiliz” diye konuştu.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.